De ce scriu și eu despre Eurovision

Știu că sunt aici mulți fani Eurovison și cu această ocazie îi felicit pe băieții de la Voltaj care s-au calificat în finala de la Viena! Succes și în finală, bineînțeles! :)

Dar nu de asta scriu eu astăzi  despre Eurovision, ci pentru a vă spune care este treaba cu videoclipul melodiei „De La Capăt”.

Nu știu cât de atent l-ați urmărit, dar e interesant să aflați că, trupa Voltaj, împreună cu regizorul Sabin Dorohoi vor să atragă atenția asupra dramei copiilor rămași acasă atunci când părinții se văd nevoiți să muncească în străinătate.

Tocmai de aceea piesa „De La Capăt” a fost montată pe imaginile scurtmetrajului „Calea Dunării”:

Filmul își dorește să tragă un semnal de alarmă pentru părinții care-și lasă copiii acasă și pleacă în străinătate, la muncă, pentru a le asigura acestora un trai mai bun și a fost premiat și la prestigiosul festival de film de la Palm Springs, anul trecut. Din distribuţie fac parte, alături de copiii Răzvan Schinteie şi Serena Stanciu, Constantin Dinulescu, actor al Teatrului Naţional din Bucureşti şi actriţa lugojeană Ileana Căprariu.

Filmul este produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul țãrii şi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.