28.04.2017

Invitaţie pentru timişoreni să vadă ce nu a mai văzut Bega…

În urmă cu vreo două luni, îmi sună telefonul. Număr necunoscut. Răspund. Cum fac la toate numerele (în programul meu de lucru, cum ar veni, adică între 8.00 şi 18.00, de regulă). „Bună ziua, am numărul dumneavoastră de la Petre Dalea„, aud. Şi, pentru că aşa funcţionez eu când aud de un blogger, devin interesat. Începe să îmi spună despre un documentar pe care vrea să îl facă şi care mi s-a părut că e cam tras de păr. Adică, mă gândeam eu, n-are cum să iasă aşa ceva, e prea tare. I-am spus, foarte fair, că ne auzim după ce obţine finanţări, aprobări, alea, alea. Căci, repet, eram sceptic. Dar am fost sceptic degeaba…

Cel care m-a sunat era Sabin Dorohoi. Care a reuşit (numai el ştie cum, zău!) să facă toate făcutele trebuincioase şi să se apuce de filmat documentarul „Transylvania Dragon„. O nebunie de idee, dar tocmai de aceea atât de frumoasă. Adică, pe scurt, este vorba despre Flaviu Cernescu (un dilimandros de mare angajament :D), care slackline şi care – ia luaţi de aici – a zis că e prea frumoasă viaţa asta ca să nu încerce să se dea cu monociclul pe nişte înălţimi despre care nici nu vreau să vă povestesc pentru că mă apucă ameţeala… :)) Găsiţi în comunicatul de mai jos ce şi cum, eu vreau să vă spun altceva acum.

Astăzi, 10 octombrie, la ora 17.30, în Piața Victoriei, la începutul pietonalei Mărășeși din Timişoara, Flaviu se va plimba pe coardă între cornişa Hotelului Timişoara și cea a Teatrului Naţional. Aşa că, dragi timişoreni, vă invit să vedeţi ghiduşia (cum ar veni :D) şi, dacă vă lasă coraconul, să daţi de ştire şi altora că se întâmplă isprava. Pentru că, zău, de astea nu prea mai vedeţi repede pe malurile Begăi :)

Mai multe informaţii despre „Transylvania Dragon” găsiţi şi pe pagina de facebook, dar şi în ce vă dau eu mai jos. Cu menţiunea că o să urmăresc tot traseul „nebunilor”, căci tare îmi place de ei :)

transylvania dragon 1transylvania dragon 2

flavu cernescu 2 (Small)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ştiaţi că Adrian Enescu a fost rugbist în tinereţe?

„Pașaport de Germania / Trading Germans” va avea premiera la Astra Film Festival

8 comentarii

 1. vineri, 10 octombrie 2014, 09:38

  Vad ca iti place ideea asa ca n-am gresit cand i-am recomandat lui Sabin sa te contacteze. Multumesc pentru sprijinul acordat acestei frumoase nebunii.

  Răspunde
  • vineri, 10 octombrie 2014, 13:41

   Stimabile, gând bun ai avut să îl trimiţi la mine, îl punem pe Sabin pe răboj cu două beri :))

   Răspunde
 2. vineri, 10 octombrie 2014, 16:39

  Cernescu de mic a fost lovit cu pucul – cum ar zice un clasic in viata – doar vine de la mine din micutul orasel Bocsa :)). Acolo oricum numa’ dementi am fost toti :))

  Răspunde
  • vineri, 10 octombrie 2014, 17:19

   N-am stiut ca esti din Bocsa …

   Răspunde
   • vineri, 10 octombrie 2014, 18:53

    Ştii că păţesc de astea destul de des? Adică oameni care credeau ca nu se ştiu aflau de la mine că, de fapt, se cam ştiu. Sunt bun, ce să mai… :))

    Răspunde
 3. miercuri, 15 octombrie 2014, 08:49

  […] spuneam zilele trecute despre nebunia numită “Transylvania Dragon“, filmul documentar care este în curs de […]

  Răspunde
 4. marți, 2 decembrie 2014, 14:04

  […] m-a sunat regizorul Sabin Dorohoi şi mi-a spus despre nebunia pe care vrea să o facă (abia mai apoi am […]

  Răspunde
 5. luni, 20 iulie 2015, 12:02

  […] cum am ajuns să povestesc cu Sabin, am scris aici. Zic din nou că, deși îmi plăcea tare mult despre ce îmi povestea el atunci, eram sceptic. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *