UNESCO şi L’Oréal România oferă două burse „Pentru femeile din știință”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Programul național de burse „Pentru femeile din știință” a ajuns la a VI-a ediție, iar miercuri, 13 aprilie 2015 (la Biblioteca Centrală Universitară, ora 18:30), vor fi premiate două tinere cercetătoare românce câştigătoare ale celor două burse de cercetare oferite la Gala de decernare a Premiilor programului de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”, ediţia a șasea.

Bursele se acordă pentru o lucrare din domeniul Ştiinţelor Fizice şi pentru o lucrare din aria Ştiinţelor Vieţii și sunt decernate anual cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară. Valoarea unei burse este de 42.000 lei.

Și ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, iată câteva detalii privind programul UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”, la nivel global:
În ultimii 16 ani, programul iniţiat de UNESCO şi L’Oréal susţine, la nivel internaţional, implicarea femeilor în domeniul ştiinţific, promovând talentele promiţătoare.
Programul iniţiat de UNESCO şi Grupul L’Oréal se desfăşoară pe trei nivele:
1. premiile internaţionale anuale, acordate la nivel internaţional, pentru 5 cercetătoare care au înregistrat rezultate remarcabile în domeniul cercetării (în valoare de 100.000 USD fiecare);
2. bursele internaţionale acordate unui număr de 15 cercetătoare, în fiecare an, în urma înregistrării cercetătoarelor în program şi selecţiei realizate de un juriu prestigios, format din laureaţi ai premiului Nobel;
3. bursele naţionale, prin care ţările în care Grupul L’Oréal îşi desfăşoară activitatea recompensează, la nivel de ţară, activitatea femeilor cercetător, în parteneriat cu UNESCO şi alte instituţii de prestigiu din ţara respectivă. La aceste burse participă tinerele cercetătoare aflate în perioada doctoratului sau post-doctoratului.

Câștigătoarele din acest an le vom afla miercuri, dar e bine de știut că programul „Pentru femeile din știință” va selecta și la anul două câștigătoare, așa că nu ezitați să îndemnați doamnele (care se încadrează în profilul descris mai devreme) să se înscrie la acest concurs.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “UNESCO şi L’Oréal România oferă două burse „Pentru femeile din știință””

  1. Pingback: Felicitări câștigătoarelor celor două burse „Pentru femeile din știință”! Merită! - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)