Recolamp te îndeamnă să ceri dreptul la reciclare

Știați că există o reglementare nou-nouță – OUG 5/16.04.2015 – care îi obligă pe comercianții de echipamente electrice să primească echipamentele vechi sau uzate și să asigure depozitarea lor corectă în vederea reciclării?

Adică, pentru a fi foarte clar cum stă treaba în privința asta: toate magazinele cu o suprafață de vânzare de peste 400 de metri, trebuie să aibă cutii speciale pentru colectarea, să zicem, a becurilor sau a bateriilor uzate. Asta, pentru a se asigura reciclarea obiectelor electrice.

Și pentru că la noi lucrurile se mișcă puțin mai greu, Recolamp îndeamnă clienții magazinelor de profil să își ceară dreptul la un mediu curat, solicitând tuturor comercianților care vând becuri sau alte produse electrice și electronice, servicii de colectare selectivă.

Recolamp 1

Tot Recolamp – despre care ar trebui să știți că este o organizație non-profit fondată în 2007 de General Electric, Osram România și Philips România –  oferă containere speciale de colectare a becurilor, neoanel, r, tuburilor fluorescente și lămpilor, oricărui magazin din România care solicită acest lucru.

Bună treabă, Recolamp!

Acu’ să vedem cum ne mobilizăm noi. Vreo idee? :D

Un comentariu la “Recolamp te îndeamnă să ceri dreptul la reciclare

  1. Alexandra Răspunde

    Fiecare dintre noi ar trebui sa fie constient de impactul pe care il are asupra mediului. Primul pas pe care trebuie sa il facem este sa utilizam centrele de colectare a materialelor reciclabile, in loc sa aruncam tot ca fiind gunoi menajer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: