Recolamp te îndeamnă să ceri dreptul la reciclare

Știați că există o reglementare nou-nouță – OUG 5/16.04.2015 – care îi obligă pe comercianții de echipamente electrice să primească echipamentele vechi sau uzate și să asigure depozitarea lor corectă în vederea reciclării?

Adică, pentru a fi foarte clar cum stă treaba în privința asta: toate magazinele cu o suprafață de vânzare de peste 400 de metri, trebuie să aibă cutii speciale pentru colectarea, să zicem, a becurilor sau a bateriilor uzate. Asta, pentru a se asigura reciclarea obiectelor electrice.

Și pentru că la noi lucrurile se mișcă puțin mai greu, Recolamp îndeamnă clienții magazinelor de profil să își ceară dreptul la un mediu curat, solicitând tuturor comercianților care vând becuri sau alte produse electrice și electronice, servicii de colectare selectivă.

Recolamp 1

Tot Recolamp – despre care ar trebui să știți că este o organizație non-profit fondată în 2007 de General Electric, Osram România și Philips România –  oferă containere speciale de colectare a becurilor, neoanel, r, tuburilor fluorescente și lămpilor, oricărui magazin din România care solicită acest lucru.

Bună treabă, Recolamp!

Acu’ să vedem cum ne mobilizăm noi. Vreo idee? :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Recolamp te îndeamnă să ceri dreptul la reciclare”

  1. Fiecare dintre noi ar trebui sa fie constient de impactul pe care il are asupra mediului. Primul pas pe care trebuie sa il facem este sa utilizam centrele de colectare a materialelor reciclabile, in loc sa aruncam tot ca fiind gunoi menajer.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)