Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Cât de tare v-ar plăcea unora să aveţi un copilometru…

Copilometrul. Un dispozitiv (conectat la net, fireşte, ca să puteţi pune instant măsurătorile pe facebook) cu care să măsuraţi, permanent, abilităţile şi calităţile copilului vostru. Pentru că, nu-i aşa, nu v-aţi căznit degeaba să 1. îl aduceţi pe lume 2. să investiţi atâta în el. Acuma, ca în orice afacere, trebuie să vă scoateţi pârleala.

Copilometrul ar trebui să arate, printre multe alte măsurători, trei indicatori esenţiali:

– “Copilul meu este cel mai bie dezvoltat din Galaxie“. Un termen vag, desigur, dar cu cât este mai vag, cu atât ne putem lăuda cu asta. Oricui, oriunde, oricât.

– “Copilul meu face 687956 activităţi extra-şcolare“. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Nu pentru copil, fireşte, căruia îi refuzaţi la modul oribil dreptul la copilărie, ci pentru voi, căci aşa arătaţi 1. cât de darnici sunteţi “pentru copilul meu orice!” 2. că staţi bine pe caşcaval “pentru copilul meu oricât!“.

– “Copilul meu este foarte bine educat“. Şi, întru exemplificare, “salut-o pe doamna“, iar copilul se execută sfios, întru rânjetul pe deplin satisfăcut al părintelui, pentru care copilul este doar un automat de ăla cu fise şi cu puţintică viaţă îl el, cât să se deplaseze singur, nu să faci efortul să îl cari tu.

Da, tare v-ar plăcea unora să aveţi un copilometru. Ca să certifice – cumva metrologic – faptul că sunteţi nişte părinţi de-a dreptul uluitori. Am o veste, însă, pentru voi: s-ar putea ca acel copilometru să arate despre copilul vostru lucruri care nu numai că nu v-ar plăcea, ci chiar v-ar înspăimânta. Pentru că s-ar putea ca acel copilometru să arate – Doamne, fereşte! – adevărul. Adevărul despre copilul vostru, dar mai ales adevărul despre cum aţi fost voi părinţi pentru copilul vostru.

Şi să vă rugaţi la ce aveţi voi mai sfânt să nu se inventeze părintometrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.