Cât de tare v-ar plăcea unora să aveţi un copilometru…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Copilometrul. Un dispozitiv (conectat la net, fireşte, ca să puteţi pune instant măsurătorile pe facebook) cu care să măsuraţi, permanent, abilităţile şi calităţile copilului vostru. Pentru că, nu-i aşa, nu v-aţi căznit degeaba să 1. îl aduceţi pe lume 2. să investiţi atâta în el. Acuma, ca în orice afacere, trebuie să vă scoateţi pârleala.

Copilometrul ar trebui să arate, printre multe alte măsurători, trei indicatori esenţiali:

– “Copilul meu este cel mai bie dezvoltat din Galaxie“. Un termen vag, desigur, dar cu cât este mai vag, cu atât ne putem lăuda cu asta. Oricui, oriunde, oricât.

– “Copilul meu face 687956 activităţi extra-şcolare“. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Nu pentru copil, fireşte, căruia îi refuzaţi la modul oribil dreptul la copilărie, ci pentru voi, căci aşa arătaţi 1. cât de darnici sunteţi “pentru copilul meu orice!” 2. că staţi bine pe caşcaval “pentru copilul meu oricât!“.

– “Copilul meu este foarte bine educat“. Şi, întru exemplificare, “salut-o pe doamna“, iar copilul se execută sfios, întru rânjetul pe deplin satisfăcut al părintelui, pentru care copilul este doar un automat de ăla cu fise şi cu puţintică viaţă îl el, cât să se deplaseze singur, nu să faci efortul să îl cari tu.

Da, tare v-ar plăcea unora să aveţi un copilometru. Ca să certifice – cumva metrologic – faptul că sunteţi nişte părinţi de-a dreptul uluitori. Am o veste, însă, pentru voi: s-ar putea ca acel copilometru să arate despre copilul vostru lucruri care nu numai că nu v-ar plăcea, ci chiar v-ar înspăimânta. Pentru că s-ar putea ca acel copilometru să arate – Doamne, fereşte! – adevărul. Adevărul despre copilul vostru, dar mai ales adevărul despre cum aţi fost voi părinţi pentru copilul vostru.

Şi să vă rugaţi la ce aveţi voi mai sfânt să nu se inventeze părintometrul.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)