Domnule Ponta, domnule Iohannis, vreau să vă uitaţi în ochii Andreei

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

image001

Ea este Andreea. Are 4 ani. Ea nu are drept de vot. Nu ştie ce înseamnă DNA, nu vrea autostrăzi, nu ştie ce face un preşedinte sau cine este şeful Guvernului. Ea nu se gândeşte la chestiuni atât de importante, pentru care noi, oamenii mari şi cu minte, ne certăm şi, pe alocuri, ne înjurăm. Ea nu înţelege legile, nu ştie ce face Parlamentul, nu se gândeşte la ordonanţe de urgenţă. Ea vrea un lucru mărunt: să înveţe.

Domnule Ponta, domnule Iohannis, vreau să vă uitaţi în ochii Andreei şi, cu acel aer ironic de superioritate, pe care l-am văzut la amândoi în dese rânduri, să îi spuneţi că nu aveţi vreme de prostii de astea de copii, că voi sunteţi ocupaţi cu număratul membrilor de partid duşi pe la DNA, că voi aveţi treabă cu message boxul care să îl rupă în două pe celălalt, că voi nu vă vedeţi capul de căutat prin dosare lucruri spurcate despre ălalalt.

Vreau să îi spuneţi Andreei că nu vă interesează că ea vrea să înveţe. Şi că asta nu e treaba voastră, că nu vă ocupaţi voi de lucruri de astea mărunte.

Vreau să îi spuneţi Andreei că e treaba ei să ajungă acel cetăţean responsabil, de care România are atâta nevoie în anii următori. Şi să îi spuneţi că voi vreţi să deveniţi preşedintele românilor care votează acum, nu al celor care vor trăi în România anilor următori.

Domnule Iohannis, domnule Ponta, uitaţi-vă în ochii Andreei şi apoi uitaţi-vă în sufletul vostru. Dacă dorinţa Andreei, în vârstă de 4 ani, nu v-a făcut să respiraţi adânc şi să vă gândiţi, măcar pentru două secunde, că Andreea contează de mii de ori mai mult decât orice susţinător taliban de-al vostru, atunci România nu are nici o şansă cu nici unul dintre voi doi.

PS Poate rupeţi o bucăţică din fondurile pentru afişele, bannerele, mashurile cu care ne-aţi murdărit oraşele. Pentru că un banner nu o ajută cu nimic pe Andreea şi pe ceilalţi copii care, asemenea ei, vor doar să înveţe. Dar orice leu pentru Festivalul Brazilor de Crăciun ajută. Dacă mai ştiţi ce înseamnă Crăciunul adevărat, ăla în care oferi oamenilor ceva fără să te aştepţi la nimic în schimb…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Domnule Ponta, domnule Iohannis, vreau să vă uitaţi în ochii Andreei”

  1. Au uitat de Crăciun, de tot. Acum se gândesc doar la Ciolan, sunt rupți de foame amândoi :( ,măcar că poate au și ei copii probabil. Nu te baza pe ei, acum nu au timp pentru copii și nici nu vor avea nici după ….. Multă sănătate

  2. Ce legatura are coada vacii cu stampila primariei ?
    Nu intelegi notiunea de baza a ceea ce inseamna presedinte, abordezi tema cu un aer semidoct specific taranilor care sunt analisti politici la carciuma.
    Proiectul este, de altfel, foarte frumos, dar nu are nicio legatura cu presedintele tarii.

  3. Pingback: vv nu ar trebui să-şi dea demisia | BaaobaaB

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)