#VreauSăVotez Atunci când vedem ca calul, nu stăm să mai nechezăm cu cugetul

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Vi le spun direct, fără introduceri a la Rareş Bogdan şi alea, alea. Apropo de ochelarii ăia de cal, ridicoli, jenanţi şi care spun multe despre caracterul tău, pe care ţi-i pui cand te apucă pandaliile electorale.

Întâmplarea 1

Văd o instalaţie de aia mare a lui Iohannis, ce acoperea mai bine de jumătate trotuarul. Bag pe Instagram cu textul „Apoi ăsta nu e lucru bine făcut„. Intră un fan Iohannis şi comentează: „Este EVIDENT (subliniez asta, n.m.) că adversarii politici au mutat aia în mijlocul trotuarului„. Nope, nu aveau cum, o parte din istalaţie era strâns lipită de gard, deci este EVIDENT că aşa a fost pusă – prost – încă de la început. Dar, nu-i aşa, atunci când vedem ca calul, nu stăm să mai nechezăm cu cugetul. Iar asta se aplică şi la talibanii lui Ponta, desigur.

Întâmplarea 2

Eram la o bere. Cu nişte cunoscuţi. Vine unul şi mă întreabă cu cine votez. „Cu Ponta„, zic. El se uită surprins la mine şi, după câteva secunde de ezitare, începe: „Cum poţi să votezi cu ăla? Tu îţi dai seama că este iraţional ce spui? Că dovedeşti lipsă de responsabilitate?” etc. Dau din umeri şi îmi văd de bere.

După ceva vreme vine altul lângă mine şi mă întreabă şi el cu cine votez. „Cu Iohannis„, zic. El se uită surprins la mine şi, după câteva secunde de ezitare, începe: „Cum poţi să votezi cu ăla? Tu îţi dai seama că este iraţional ce spui? Că dovedeşti lipsă de responsabilitate?” etc. Dau din umeri şi îmi văd de bere.

După un timp, vine primul şi se aşează lângă al doilea. Şi zice: „ai văzut, măh, că chinezu votează cu al tău„. Ăsta, surprins, zice: „nu cu al meu votează, măh, cu al tău!„. Şi încep să se certe. Şi să zică fiecare despre candidatul celuilalt numai măscări. Nici unul nu a încercat să lămurească respectiva chestiune, de la care a început cearta: până la urmă cu cine votează chinezu. Căci, nu-i aşa, atunci când vedem ca calul, nu stăm să mai nechezăm cu cugetul.

Ne vedem la vot. Fireşte.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “#VreauSăVotez Atunci când vedem ca calul, nu stăm să mai nechezăm cu cugetul”

 1. Tocmai de-aia am sa va spun de ce eu personal nu-mi vine sa votez nici cu unul, nici cu altul, sau, altfel spus trei motive ca sa nu-l votez pe Iohannis si trei motive ca sa nu-l votez pe Ponta. Primul motiv este valabil pentru ambii candidati:
  1) nici unul nu va scoate tare din rahatul in care se afla si spun si de ce. Pentru ca deciziile privind politica Romaniei nu se mai iau de catre politicienii nostri, ci de catre structuri de putere din afara tarii;
  2) in cazul lui Iohannis, s-a aliat cu cine nu trebuie; e adevarat, e o alianta de conjunctura si se va destrama indiferent daca va castiga sau nu alegerile;
  3) tot cazul lui Iohannis, nu a putut trece peste mioriticul obicei de a arunca cu rahat in ograda altuia;
  2) in cazul lui Ponta: atitudinea lui aroganta si autosuficienta imi aminteste de un Basescu in miniatura; la asta se mai agauga si populismul ieftin, de cartier;
  3) in cazul lui Ponta: prostul renume pe care il are la nivel international, unde n-a reusit inca sa dreaga busuiocul cu „doctoratul in drept”; e drept c-a recunoscut ca de la doctoratul asta i s-au tras o groaza de belele, dar greaseala e doar pe jumatate iertata.
  Asa ca-ntreb si eu coane: Da`, eu cu cine votez?!

 2. Pingback: M-am decis cu cine votez. Dar nu vă spun. Dar vă spun de ce nu vă spun - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)