Doamne, cât de cretini putem fi câteodată ca părinţi…

Mama mă sperie de fiecare dată cu ţ… ei. Dar cel mai multe mi-e frică de tata când mă face p… Nu trece zi fără ca mama să mă facă i…, iar tata să i… mai tot timpul. Uneori, când e foarte supărat, începe şi el să mă c…. Cuvântul pe care îl aud cel mai des este: T… Ajung să cred că aşa mă cheamă de fapt.

Rândurile de mai sus sunt fake. Adică sunt un efort de PR (reuşit, zău, căci mi s-a strâns stomacul…) pentru campania #STOPviolenţei a celor de la UNICEF.

Fake, adică nu sunt scrise de un copil real. Dar asta este mai bine, vă spun eu. Pentru că aşa mi-e mai uşor să diger mesajul cumplit pe care aceste cuvinte în transmit.

Fake, adică nu spune tot ce păţeşte un copil agresat verbal de unii care cu greu – şi doar din considerente statistice, nu  mai multe – pot fi numiţi părinţi.

Fake, adică rândurile de mai sus sunt multe prea zen faţă de cum se simte cu adevărat un copil abuzat, pentru care lumea este doar o nebuloasă de spaime şi neajunsuri şi neîmpliniri.

Doamne, cât de cretini putem fi câteodată ca părinţi…

Un comentariu la “Doamne, cât de cretini putem fi câteodată ca părinţi…

  1. Hapi Răspunde

    Imi pare rau ca spun asta dar unii „parinti” ii „fac”asa, ca pe oua… Si ce daca iese un dinozaur? Cati copii stiu si pot sa se apere impotriva propriilor „protectori”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: