În atenţia celor care vor să salveze oameni, nu câini

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Da, ştiu, titlul este mai ciudat. Dar, pe de altă parte, vă spun direct, ca să nu avem discuţii în ceea ce mă priveşte: sunt acerb fan al ideii de întâi omul, abia apoi câinele. Şi vreau să înţelegeţi asta în litera legii, nu în spiritul ei. Mai mult nu zic, nu are rost.

Dar, în acelaşi timp, sunt un câinar categoric. Iubesc câinii, dar nu pe sistem de giugulugu (cum atât de greşit fac mulţi stăpâni), ci pe ideea de a-i asigura câinelui locul şi rostul lui în lume. Căci, dacă este să o sintetizez aşa, aceasta este cea mai mare dovadă de dragoste pe care poţi să i-o arăţi unui câine.

Ok, dacă tot suntem la capitolul ăsta, am un mare dinte împotriva unor ONG, care o bagă la greu pe faza cu #unitisalvamcainii, dar care e numai de faţadă. Căci multe din fondurile pe care le adună sub acest stindard le folosesc în te miri ce scopuri (când le văd maşinile care nu au nici o legătură cu câinii sau cu, in extenso, mersul pe teren…), în vreme ce problema câinilor este aşa doar pe la diverse pe agenda lor. Dar hai mai bine să nu mă pornesc, pentru că iar îmi strâmb feng shuiul…

Hai să vă spun despre un alt mod de ajuta câinii. Dar nu orice fel de câini, ci cei care ajută oameni. Am făcut cu ceva vreme în urmă o campanie prin  Blogal Initiative pentru Centrul de Educare Canină, pentru a face rost de fondurile necesare pentru ca şase dintre câinii de acolo să ajungă la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare din Italia, care va avea loc în luna august.

Vorbim despre câini care salvează vieţi. Şi care câini – aşa cum foarte bine spune Liviu Ionescu în materialul video de mai jos  – devin brusc printre cele mai importante făpturi din viaţa noastră, dar numai atunci când trebuie să ne ajute. În rest – pardon my French – ni se cam rupe.

Împotriva „ruperii” fac apel eu acum. Şi să donaţi cât puteţi în conturile de mai jos. Pentru că aceşti câini merită. Pentru că oamenii pe care o să îi salveze aceşti câini merită.

Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei

Vă dau mai jos lista cu câinii şi pozele aferente. Faceţi-vă un pic de timp să vă uitaţi peste ele. Poate „adoptaţi” şi voi simbolic un câine :)

1. Liviu Ionescu – cu labradorul Neky Liguard – triplu campion national RH FL, atit la individual cit si pe echipe IPO-RM, locul 9 la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012- FCI WCH (din Top 100), campion international;

2. Corina Diaconu – cu labradorul Nesie Liguard – campion national la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;

3. Carmen Popescu – cu labradorul Yaro Pit Black Tiger – vicecampion national RH FL, campion national pe echipe IPO-RM;

4. Elvis Tița – cu ciobanescul alb elvetian Dias – vice campion national IPO-RM;

5. Daniel Oacă – cu labradorul Next Liguard – vice campion national RH F, vice campion national cu echipa IPO-RM, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;

6. Robert Berendei – cu labradorul Edelhund Aldo Goldi – campion pe echipe IPO-RM.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “În atenţia celor care vor să salveze oameni, nu câini”

 1. De cele mai multe ori uitam ca exista si astfel de oameni care sar in ajutorul nostru. Cand spui ca nu vrei sa ai caini sa-i gigiulesti, stiu ce spui. Am crescut si „educat” o catelusa metis din ciobanesc si dog german. Este mai greu pana ajungi sa-i intelegi, pe urma iti dai seama ca sunt trup si suflet „donati pe viata” omului de langa ei. Incep sa te simta cand esti suparat chiar daca tu incerci sa ascunzi acest lucru, ba mai mult nu vor sa lucree corect pana nu reusesc sa te scoata din starea de suparare in care te afli.
  Ii vant, ii ploaie, ii viscol sau caldura te pune la pamant, acesti oameni impreuna cu prietenii lor cei mai apropiati, trebuie sa facac ceea ce au invatat, sa ne salveze.

 2. știi că mulți dintre câinii ”maidanezi” actuali, ar putea deveni câinii despre care vorbești, nu? cu puțină atenție, mai puțin egoism și fără a pleca de la premiza ”e doar un câine”.
  labradorii sunt – prin definiție – foarte inteligenți. fără antrenament, n-ar salva vieți; ar fi niște câini frumoși, cu reputație de inteligenți, și atât.
  oricare câine poate deveni ”acela” – dacă are ocazia.
  dar, dacă-l privești doar ca o unealtă pentru a salva vieți, mai bine donezi la o fabrică de ciocane.

   1. dacă nu poți dona unui câine decât dacă va ajunge să salveze vieți, nu pentru că e un câine total nespecial pentru umanitate, dar ar putea ajunge special pentru o singură persoană – atunci mai degrabă donezi către alte chestii utile umanității: ciocane, mașini, medicamente etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)