Ajutorul nu cade din cer. Mai ales dacă nu îl ceri

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

O să încep cu bancul arhi-cunoscut, dar înfiorător de bun pentru a ilustra toată chestiunea pe care v-o prezint mai jos.

– Ajută-mă, Doamne, să câştig la loto!, zice el, rugându-se în disperare. Şi se roagă şi azi, şi mâine, şi poimâine şi tot aşa vreo 45535 de zile.
La un moment dat se aude o voce exasperată din ceruri:
– Măh, cumpără dracului şi tu un bilet la loto, dacă vrei să te ajut!

Sigur, râdem, glumim, dar nu părăsim, incinta. Căci ce vrea să zică bancul ăsta se regăseşte masiv în viaţa noastră de zi cu zi. Mă rog, în viaţa unora. Care ştiu că au o problemă, vor să fie rezolvată, dar nu fac mai nimic în această privinţă. Iar Doamne-Doamne al ajutorului oferit celuilalt se uită de undeva din cele ceruri şi îşi zice în barbă – pardon my French – „frate, ăştia sunt cu capul… cum să îi ajut dacă ei nu cer ajutorul!?„.

Chestiunea, după capul meu, este una extremamont de simplă: nu ceri, nu primeşti. Punct. Bine, e drept că şi atunci când ceri, mai ales de la branduri, ar trebui să înţelegi nişte lucruri. Dar există cazuri în care brandurile chiar oferă. Gen burse, finanţări, cum vreţi voi să le  ziceţi. Adică nu te duci tu să baţi la o uşă şi să speri că poate, poate o să ţi se deschidă, ci intri direct pe uşa deschisă. Caz în care, zău, mi-e foarte, foarte greu să înţeleg de ce nu ai intra pe uşa aia. Că tot e deschisă, mă înţelegi.

Să discutăm aplicat, cum îmi place mie. Uitaţi, spre exemplu, Programul MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”. Adică vreo 290.000 de lei puşi la bătaie pentru finanţarea tinerilor sportivi şi artişti. Adică bani care se vor daţi. Dar numai dacă sunt doritori, fireşte. Găsiţi detalii despre program aici şi aici, precum şi în print screenul de mai jos, făcut cu mânuţele astea două din comunicatul oficial.

Bun, la faza asta vin şi vă întreb: ce scuze pot avea nişte tineri artişti şi sportivi care nu aplică la un astfel de program? Căci mie jur că îmi dă cu virgulă dacă încerc să răspund…

mol pot ajuta

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Ajutorul nu cade din cer. Mai ales dacă nu îl ceri”

  1. Poți să ceri, poți să spui și povești, tot deageaba frate. Dar aici cu ”nu ceri, nu primeşti. Punct. ” te contrazic, nu e așa, hai să fim serioși. Multă sănătate

  2. Propun să-mi dai o listă de 10 branduri sau firme, io le trimit cereri, (sau ai putea face tu acest lucru) și să vedem ce răspunde fiecare, hai să vedem și practic, teoretic e ușor :D ,îs foarte curios, no ce zici? Multă sănătate

  3. Ca sa ceri ceva trebuie sa vi cu argumente solide si coerente, altfel in putine cazuri poti sa primesti ce vrei.

    Si ca tot ai mentionat de „Programul MOL pentru promovarea talentelor”. Multi nu aplica pentru astfel de programe, concursuri, conferinte, etc. deoarece au ajuns sa gandeasca negativ din diverse motive si poate cel mai rau e ca sunt lenesi. Lenea se aplica la cea mai mare parte din populatia tarii si acest aspect e destul de trist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)