24.07.2017

La revedere chinezu.eu, de azi ne vedem pe cristianchinabirta.ro :)

Dragilor,

Vine un moment în viaţa unui blogger când decide că trebuie să facă un pas înainte. Sigur că această noţiune de pas înainte este una totalmente subiectivă. Aşa cum, de altfel, stă bine unui blogger, adică să fie subiectiv. Aşa că acest pas înainte este unul pe care îl consider eu că este înainte şi că mă va ajuta în tot ceea ce îmi propun să fac de acum înainte ca blogger, ca antreprenor, ca mare maestru de isprăvi 2.0 :)

Am luat decizia să trec pe cristianchinabirta.ro pentru că aceasta a fost strategia mea pentru construcţia brandului personal încă de când m-am aventurat în această minunată călătorie blogosferică. Pentru că încă din 2007, când am intrat în lumea bloggingului, ştiam că la un moment dat voi ajunge în acest moment al trecerii pe un domeniu care să îmi poarte numele. Încă de atunci ştiam că brandul „chinezu” este doar o etapă în această construcţie a brandului personal. Momentul schimbării, după cum puteţi vedea, a venit.

O să revin cu o altă postare în care o să explic pe îndelete raţiunile pentru care am luat această decizie şi de ce noul blog arată aşa cum arată, pe un format mai magazine, dacă vreţi. Acum vă spun doar pe scurt atât: vreau să ofer tuturor celor care îmi fac onoarea să mă citească mult mai multă informaţie. Iar acest format îmi permite acest lucru. And then some!

După cum puteţi vedea, pe acest nou blog am păstrat Republica Culturală Chineză, unde voi aborda chestiuni – hai să le zic aşa, generic – culturale, aşa cum, de altfel, făceam şi pe formatul vechi.

Am păstrat, de asemenea, secţiunea cu emisiunile pe care le-am făcut sub titulatura Brandu lu Chinezu, doar că acum am lărgit perspectiva, dacă vreţi, şi am denumit secţiunea Chinezu TV, căci aici o să apară tot ce ţine de conţinutul video pe care o să îl realizez sau de emisiunile pe care o să le fac sau la care o să particip.

Am creat două secţiuni noi. Din lumea social media o să conţină referiri la tot ce se petrece în acestă lume minunată 2.0 (şi se petrec multe, dragilor, foarte multe!), inclusiv ceea ce vă întrebasem la un moment dat dacă vreţi, adică partea cu oportunităţi pentru bloggeri. Plus alte isprăvi pe care le văd eu şi care mi se par interesant de semnalat.

Din lumea brandurilor o să conţină informaţii despre, fireşte, branduri. Pentru că şi aici este mult de bobinat, dacă îmi permiteţi, căci brandurile chiar fac lucruri şi am considerat că e păcat să nu am o secţiune specială unde să pun aceste informaţii. Vă spun, aşa ca un fel de mini-teasing, că am de gând să dezvolt această secţiune cu focus pe partea utilitară, dacă vreţi, adică să fie un tool care să fie de folos multora dintre voi. Dar toate la timpul lor :)

Vreau să mulţumesc tovarăşilor Vlad Dulea şi Cristi Florea pentru că ei sunt responsabili pentru cristianchinabirta.ro. Căci ei au construit acest prea-frumos blog, cu mânuţele şi tastaturile lor, să fie iubiţi, dreaqu de simpatici :D Cu menţiunea că încă mai lucrăm la ea, sunt încă multe reglaje fine de făcut, dar am zis să îi dăm drumul, căci eu unul nu mai aveam răbdare!

Cam asta este, dragilor. Sper să vă placă noua mea casă 2.0. Şi să vă placă să veniţi în vizită şi să staţi cât vreţi voi, eu vă primesc cu mare drag! Şi, fireşte, în ducele stil 2.0, vă rog să îmi spuneţi cum vi se pare, dacă vă place, dacă nu vă place, ce credeţi că aş putea îmbunătăţi, ştiţi voi, pe sistemul ajută un brother blogger căci şi el e om :))

Vă mulţumesc, să fiţi iubiţi!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ivan Potzaichin sau Ivan Patzaichin? Sau cum să nu sari repede să scrii pe blog

Cică aşa arată noul iPhone 6

55 comentarii

 1. vineri, 23 mai 2014, 12:36

  Hovere, sa stii ca e muuuult mai frumos acest look :)

  Răspunde
 2. rekinoo
  vineri, 23 mai 2014, 12:48

  chinezu.eu se transforma in OLX?

  Răspunde
 3. vineri, 23 mai 2014, 12:50

  Să fie într-un ceas bun! :D

  Arată foarte bine!

  Răspunde
 4. Razvan Muntean
  vineri, 23 mai 2014, 13:02

  De acum incolo o sa fii „chinezu” de la „cristianchinabirta.ro” ;)
  Felicitari, Cristi! Good move!

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 13:08

   Dacă vine şi de la matale confirmarea că e o mişcare bună, apoi nu pot să fiu decât bucuros. Mulţam :)

   Răspunde
 5. vineri, 23 mai 2014, 13:19

  Dezi zilele trecute jur ma ma gandeam ca esti singurul care nu va face pasul acesta pentru ca in cazul tau e numele tau din buletin sau ma rog foarte aproape de numele tau.

  P.S. Nevasta-mea zice ca te-ai luat dupa mine dar eu stiu ca au fost multi alti inaintea noastra, Sebastian Bargau de ex, imi vine primul in minte care a facut aceasta miscare acum cativa ani.

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 14:19

   Colegu, eu nu mă iau după nimeni altcineva decât după mine încă din 2007. Restul sunt discuţii la bere su ceva :D

   Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 16:27

   Fix dupa tine se ia lumea.
   Stii care e diferenta? Chinezu nu a anuntat ca se retrage si apoi fiindca il mai mancau degetele a cerut spatiu sa scrie la zoso sau si-a facut alt blog, fiindca e de porc sa zici ca te lasi de un blog, apoi sa scrii iar. Nu se face asa ceva, mai bine iti faci alt blog si acolo nu te lasi de blogosfera. :)

   Răspunde
   • vineri, 23 mai 2014, 19:18

    Am cerut spatiu sa scriu la Zoso??? Asta e ceva nou chiar si pentru mine… :) Dar ce conteaza….

    Răspunde
 6. vineri, 23 mai 2014, 13:54

  Blogul cel nou arată într-un mare fel (ca să citez un clasic în viaţă). :) Să facem schimbarea şi în reader, zic, iar ţie, baftă!

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 14:20

   Colega, mulţumesc frumos, îmi pică bine să aud o părere din bine din partea cuiva care ştiu că este pe feng shiu cu părerile de bine :)

   Răspunde
 7. vineri, 23 mai 2014, 14:01

  urmatoarea schimbare: ccb.ro b-)

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 14:21

   Viaţa m-a învăţat că nu trebuie să zici „never”, căci nu se ştie cu ce te mai loveşte sau ispiteşte, după caz. Deşi în acest caz sunt foarte tentat să zic „never” :))

   Răspunde
 8. vineri, 23 mai 2014, 14:32

  Fix așa aș vrea să fie și zoltybogata.ro ,chiar că îmi place foarte mult tema asta. De mult caut o temă ca a ta, îmi înprumuți și mie echipa ta să-mi facă niște schimbări la mine? cu plata-n cer :D .E faină schimbarea asta, de obicei nu îmi plac schimbările, dar acum da. Multă sănătate

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 14:42

   Hai că ne gândim la asta. Şi cum de fiecare dată când ţi-am zis că mă gândesc s-a întâmplat, doar nu o să stric şirul, cum ar veni :)) Vorbim. Doar că o să fie mai încolo un pic.

   Răspunde
 9. vineri, 23 mai 2014, 14:35

  Noul domeniu dă senzația de mai mult profesionalism și design-ul e tare prietenos :) Cu siguranță această schimbare este un upgrade :) Ține-o tot așa!

  Răspunde
 10. vineri, 23 mai 2014, 14:45

  Da-mi voie sa-mi spun o opinie: schimbarea asta de nume mi se pare cel mult inutila. Lumea stia cine este chinezu, era mai usor de tinut minte si de tastat. Cristianchinabirta este un nume prea lung.

  Da, se vorbeste despre tine, orice schimbare presupune nitica reclama, dar nu cred ca-ti va aduce mari plusuri. E drept, nici ceva negativ n-o sa fie, asa ca raman la acel cuvant: INUTIL.

  Totusi, intr-o privinta trebuie sa te laud: noul design arata demential. Desi puteai schimba designul fara sa schimbi adresa.

  Este doar o opinie, nu emit judecati valoroase.

  Salutari :)

  ps: E mai bine ca trecusi pe .ro. Sa ramana un singur blogger de valoare pe PUNCT eu :D Da, retractez ce zisai mai sus: ma bucur ca trecusi pe .ro :D

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 14:48

   Este INUTIL să îţi spun că îţi mulţumesc pentru comentariu. Aproape la fel de INUTIL pe cât este în esenţa lui :)) Îţi spun doar că nu numai că mi-am asumat toate riscurile despre care vorbeşti tu, ba chiar mizez pe ele… :D

   Răspunde
   • vineri, 23 mai 2014, 15:02

    Inclusiv riscul de a ramane singurul blogger cu .EU in coada? :))

    Lasand gluma la o parte, intreb acum serios: de ce .ro si nu .eu? Am avut discutia asta cu mai multe persoane, chiar sunt curios sa mai aflu o opinie.

    Răspunde
    • vineri, 23 mai 2014, 15:12

     Îţi las toată Europa ţie! China s-a retras din UE :D Am ales ro pentru că eu în România prestez, nu există altă profunzime la toată chestiunea.

     Răspunde
 11. vineri, 23 mai 2014, 14:54

  Mie-mi place că în continuare dăm click pe fața ta – care a rămas aceeași – ca să ajungem la pagina principală! :)))

  E clar că e de bun augur schimbarea și, oricum, în anii ăștia, au aflat toți care-i numele Chinezului, deci n-are de ce să fie greu de ținut minte, dificil pentru că-i nume lung și de-astea… Spor, că de-altele ai, de toate! :)

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 15:13

   Faţa mea este bună la multe lucruri, inclusiv la dat click pe ea :)) Cei care mă cunosc tot chinezu o să îmi spună, aşa că nu îmi fac greţuri :)

   Răspunde
 12. vineri, 23 mai 2014, 15:03

  Ziceai tu ca a trecut vremea mutunachilor, dar nu ma gandeam ca asa de repede. Spor!

  Răspunde
  • vineri, 23 mai 2014, 15:15

   Păi tu ce crezi, stimabile, că sunt din tagma celor care se gândesc la un lucru un cincinal? Noi lucrăm în cincinale, nu gândim în ele :))

   Răspunde
 13. vineri, 23 mai 2014, 15:17

  iuhuuu, simteam ca pregatesti ceva. chiar voiam sa te intreb ce anume.
  super tare! sa fie intr-un ceas bun!

  Răspunde
 14. vineri, 23 mai 2014, 16:15

  Bafta multa man in „noua casa” si sa fie la fel de multa distractie. – ;)

  Răspunde
 15. vineri, 23 mai 2014, 16:20

  Arată bine site-ul, însă nu știu cât de mult va prinde la public tot numele. Deoarece de chinezu stie toata lumea, pe cand de cristianchinabirta nu… Dar la aia e bun redirectul.

  Răspunde
 16. vineri, 23 mai 2014, 16:20

  O miscare pe car eo asteptam de multa vreme. Povestea cu brandul personal nu putea sa inghita pseudonimul tau, probabil o porecla ramasa din tinerete.
  Deci, e semn de batranete, de intelepciune sau de oferta de hosting? [glumesc]
  PS Si eu cred ca e nitel cam lung url-ul, dar nu te pui cu buletinul…

  Răspunde
 17. vineri, 23 mai 2014, 16:22

  Felicitari, imi place noul design si ma bucur ca ai trecut pe .ro cu numele din buletin! :D

  Răspunde
 18. vineri, 23 mai 2014, 16:31

  Orice schimbare e buna. Atata timp cat nu schimbi lucrurile prea des, cum face Facebook.
  Mie imi placea mai mult vechiul design, dar poate ca sunt doar nostalgic. Important e sa-ti placa tie, pentru ca e „casa ta”.
  Nu crezi ca era mai bine sa lasi blogul vechi fara redirectionare, eventual cu o trimitere de aici catre el, cu o sectiune de genul „Vechiul Chinez”? Sau te rebranduiesti de tot, sa nu-ti mai zicem „chinezu”? :(

  Răspunde
 19. vineri, 23 mai 2014, 17:56

  Cum am zis: indiferent de ce vant bate, tu iti faci treaba si esti focusat pe ce vrei sa faci. Restul e chinezarie sa zic asa ;).

  Congrats si bine ai venit in lumea oamenilor mari :)). :P.

  Berea mea sa fie plata cu un strop de lamaie!

  Răspunde
 20. vineri, 23 mai 2014, 18:36

  O temă.. colorată. Frumos. Să stăpânești sănătos noul domeniu.

  Răspunde
 21. vineri, 23 mai 2014, 18:36

  Că tare fain arată noua temă!!! :-)

  Răspunde
 22. vineri, 23 mai 2014, 18:55

  Mie imi pare rau dupa chinezu.eu, dara daca asta a fost placerea ta n-am sa o stric cu vreo critica :)
  Designul imi place, felicitari pentru Vlad si Cristi !

  Răspunde
 23. sâmbătă, 24 mai 2014, 01:03

  si ca sa fie si mai misto, treci pe visual, da-i un contro a si un alt shift j,m ca sa se alinieze textul stanga dreapta. dupa aia sanatate, ca nu mai are cusur!

  Răspunde
 24. sâmbătă, 24 mai 2014, 02:27

  No uite ca dupa ce m-ai facut sa schimb in ceea ce is amu, ai pus in aplicare si tu.
  La chestia asta cred ca io is dator cu berea :)
  Sa te duca sanatos unde ti-ai propus !

  Răspunde
 25. sâmbătă, 24 mai 2014, 09:04

  Prietenii 2.0 stiu de ce e bine sa investim si in brandul personal, ma gandesc si eu la miscare asta, in rest bem ce bere vrem noi nu ? :))

  Răspunde
 26. sâmbătă, 24 mai 2014, 11:32

  […] vedem câţiva bloggerii pe care îi urmăresc constant (din România) şi sunt speakeri: Manafu, Cristian China Birta, Alex Negrea, […]

  Răspunde
 27. sâmbătă, 24 mai 2014, 19:01

  Felicitari, Cristi. Si eu tot in 2007 am inceput cu blogul, iar acum ma pregatesc de o schimbare asemanatoare. Ma bucur mult ca te.am cunoscut. La mare:)

  Răspunde
 28. duminică, 25 mai 2014, 03:50

  […] Chinezu va fi de găsit pe un alt domeniu: „Am luat decizia să trec pe cristianchinabirta.ro pentru că aceasta a fost strategia mea pentru construcţia brandului personal încă de când m-am aventurat în această minunată călătorie blogosferică. Pentru că… ştiam că, la un moment dat, voi ajunge în acest moment al trecerii pe un domeniu care să îmi poarte numele. Încă de atunci ştiam că brandul ‘chinezu’ este doar o etapă în această construcţie a brandului personal… […]

  Răspunde
 29. duminică, 25 mai 2014, 12:10

  Pretty pretty new look :) faina tema. spor si inspiratie :)

  Răspunde
 30. duminică, 25 mai 2014, 13:24

  Felicitări!

  Răspunde
 31. duminică, 25 mai 2014, 22:32

  […] de mai sus l-am gasit la Cristi China (tocmai ce si-a mutat blogul pe domeniu .ro, sa-l felicitam, zic! ). Cred ca poate fi un exercitiu bun pentru un blogger, nu neaparat la inceput de drum, […]

  Răspunde
 32. duminică, 25 mai 2014, 23:49

  […] Eu mai relaxata ca niciodata, intre Cristi mare (chinezu. care, apropo, a spus bun venit venit lui cristianchinabirta.ro) si Alexandra bucatareasa. Bucuroasa si relaxata pana cand… in fata noastra se aseaza niste fete. […]

  Răspunde
 33. luni, 26 mai 2014, 00:36

  […] Alte ştiri pe scurt: Google+ Stories, Google+ Movies, Shutterstock Music, FB video metrics, s-a lansat cel mai subţire smartphone, meniuri pentru restaurante, Chinezu se rebranduieşte. […]

  Răspunde
 34. luni, 26 mai 2014, 10:59

  […] putea întreba unii care au citit titlul (cei care nu au aflat încă despre faptul că de acum chinezu este istorie :D) cu Sibiul care îşi deschide sufletul către bloggeri. “Nu puteai şi tu zice ceva mai […]

  Răspunde
 35. miercuri, 28 mai 2014, 23:34

  E calumea noul design. Curat, elegant, fonturi frumoase, chiar îmi place grozav :)
  În schimb, noul nume e foarte lung, mi s-ar fi părut mai potrivit doar birta.ro, care este liber. L-ai luat în considerare?

  Răspunde
 36. sâmbătă, 7 iunie 2014, 20:55

  […] China Birta, ex-aka Chinezu, rebranduit cristianchinabirta.ro (a propos, Blogal Inititative a împlinit chiar ieri 3 ani, motiv pentru care un LMA merge spre ei […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *