MVP Academy, o oportunitate brici pentru startupurile de tehnologie

Ehe, dacă aş fi trecut la răboj de câte ori mi-a spus un tânăr „am o idee senzaţională, să moară internetul dacă nu!„. Şi, ehe, dacă aş fi trecut pe acelaşi răboj de câte ori s-a întâmplat fix nimic cu ideile astea. Căci, ehe, ideea în sine este fix albina dacă nu se merge mai departe, adică să faci un – daţi-mi voie să îi spun aşa – prototip, să începi să faci paşi masivi pe partea de execuţie, să testezi în timp ce mergi, cum ar veni, ideea. Toate acestea, fireşte, pe fondul unei gândiri de business, strategice, dacă vreţi, capitol la care eşuează imperial cele mai multe startupuri…

Le spun tuturor celor care se află în situaţia de mai sus şi care mă mai întreabă câte una, alta să caute oportunităţi care să îi ajute în businessul lor. Sunt foarte multe, trebuie doar să le cauţi şi să începi să faci paşi în direcţia respectivă. Căci, make no mistake, nimeni nu va veni să facă paşi în direcţia ta, nimeni nu o să vină să îţi spună „am auzit că ai o idee senzaţională, să moară internetul că vreau să te ajut!„, nu se întâmplă niciodată aşa. Trebuie ca tu să iniţiezi discuţia şi de abia din acel moment începe cu adevărat greul, căci vei intra într-o „horă”  a gândirii de business, din care – v-o spun direct, stilul casei – puţini ies cu dansul finalizat, pardon my French.

Aşa că, atunci când vedeţi o oportunitate gen How to Web MVP Academy, măcar daţi un ochi să vedeţi cum vă poate ajuta. Căci de ajutat vă poate ajuta clar. Trebuie doar să vreţi asta. Şi să faceţi paşii ăia despre care v-am spus mai sus. Nu vă obligă nimeni, fireşte. Dar nici nu o să vă caute nimeni să vă spună că sunteţi buni, staţi şi aşteptaţi degeaba, ascultaţi un blogger bătrân şi pe alocuri simpatic.

How to Web MVP Academy se va desfăşura în perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest şi va reuni 14 echipe cu potenţial din regiune. Pe lângă componenta educaţională, echipele finaliste vor beneficia, pe toată durata programului, de spaţiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel internaţional şi conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare şi fonduri de investiţii early stage. Astfel, experienţa How to Web MVP Academy va ajuta startup-urile să profite de oportunităţile pe care le au la dispoziţie pentru a-şi dezvolta produsele în afaceri de succes.

Programul se adreseaza startup-urilor în domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai puţin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel puţin un prototip funcţional al produsului, nu au obţinut până în momentul înscrierii finanţări mai mari de 50.000 EUR şi nu au mai participat la un alt program de accelerare. Produsele dezvoltate trebuie să fie în domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce. How to Web MVP Academy este un program dezvoltat în parteneriat cu Microsoft, Romtelecom şi Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum şi TechHub Bucharest.

Mai multe info pe site. Măcar daţi un ochi să vedeţi ce şi cum. Măcar atât să faceţi. Vă dau şi comunicatul oficial, poate vă vin idei: How to Web MVP Academy

Încă ceva: dacă vreţi să înţelegeţi cum funcţionează un accelerator, puteţi afla pe româneşte de la Bobby Voicu, unul din antreprenorii românii care a intrat de ceva vreme în hora despre care vă spuneam şi care o joacă mai mult decât corespunzător. Aveţi mai jos înregistrarea emisiunii Brandu lu Chinezu, în care amavut plăcerea să vorbesc cu musiu Bobby.

mvp-academy

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “MVP Academy, o oportunitate brici pentru startupurile de tehnologie”

  1. Fantastic program! Trebuie sa vorbesc cu organizatorii sa vad daca eu ii pot ajuta cu ceva (contacte, schimburi de experienta, expertiza, investitori, etc). Programul acesta este exact fac eu in Cambridge dar pt universitate si bratul de Afaceri al universitatii care se numeste Cambridge Enterprise.

  2. Placerea mea! Imi place sa ajut programme din astea in orice Tara de fapt, insa evident Romania are reputatie IT foarte buna aici in UK si sper sa cresc sansele de success.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.