Concurs cu premii: care este cel mai naşpa slogan pentru europarlamentare?

Later edit: Hai că mi-am adunat forţele şi am desemnat câştigătorii! Am făcut aşa: am pus toate cele 20 de comentarii care au nominalizat cel mai naşpa slogan într-un excel, de la 1 la 20 şi am executat trei trageri la sorţi pe random.org, pe rând, pentru cele trei premii. Câştigătorii sunt aşa:

Mănuşile de box: Daniel Botea
Portavocea: Mihaela
Sticla de vin: Alin Barna

Am filmat tragerea la sorţi, aşa că cei care vor pot să îmi ceară pe mail filmarea, nu o pun aici, căci sunt pe repede înainte.

Iar cele trei cărţi merg către următorii:

Andrei Ciobanu – Paula Săcui, Nu mi-e frică
Horia Stoica – Luis Miguel Rocha, Asasinul Papei
Andrei – Stelian Ţurlea, Îmi ies din minţi

Vă mulţumesc pentru participare :)

————————

Da, aşa este, am fost băgat masiv în ceaţa electorală de musiu Ponta. Dar mi-am revenit. Pentru că fac parte din acea categorie de încăpăţânaţi care crede că dreptul la vot nu este o obligaţie, ci o necesitate. Aşa că mă voi duce să votez la europarlamentare. O să trag adânc aer în piept, o să iau un metoclopramid (e ăla de îţi taie cât de cât greaţa) şi, tremurând din tot feng shuiul, o să pun ştampila pe unii din aceşti vremelnici politicieni. Ceea ce vă recomad şi vouă. Adică să mergeţi la vot. Şi o zic cu toată seriozitatea.

Doar că una este să fiu masiv susţinător al votului şi alta este să stau senin, pe un norişor roz şi pufos şi să spun că totul este în regulă cu procesul ăsta electoral. Căci, fireşte, nu este. Aşa că, da, merg la vot, dar o să fiu foarte critic la adresa candidaţilor. Aşa cum, de altfel, este indicat să fie un alegător care ştie pentru ce merge la vot.

Decizia de a merge la vot fiind luată, am zis să mă uit şi eu cine este pe liste. Şi, ca prim pas, am zis să văd pe cine ştiu la nivel personal, adică am schimbat mai mult decât un „bună ziua” cu ei. Concluzia este una sumbră: dintre toţi candidaţii cu şanse (estimari personale, desigur) pe care îi cunosc (şi cunosc cât de cât mai bine de două treimi din ei), doar cu unul dintre ei aş ieşi la bere: Corina Creţu. În rest pauză de masă. Bine, este drept că nu ieşitul la bere face dintr-un candidat o rază de speranţă pe cerul noros al scumpei noastre patrii, ca să zic aşa. Dar aşa cum fiecare are criteriile lui de a indexa oamenii (indiferent de ce poziţie socială and shit ocupă), aşa am şi eu criteriul ăsta cu ieşitul la bere. Prost sau bun, aiuritor sau nu, io pe sistemul ăsta funcţionez.

Acest prim pas fiind săvârşit, am zis să mă apuc să studiez un pic oferta politică a partidelor care propun candidaţi. Atât, a partidelor. Căci la candidaţii independeţi nu mă uit. Îmi iertaţi lipsa de corectitudine politică, dar aşa nu mă interesează conceptul ăsta… M-am uitat, deci, la partide, pentru că eu merg pe varianta de a da votul celor cu şansa, nu să îl arunc după şură. Chiar dacă – că tot discutăm – a vota un candidat fără şanse mi-ar satisface simţul civic de a merge la vot. Doar că ar fi precum aş face un duş îmbrăcat: m-aş uda, dar nu m-aş spăla. Aşa că o să votez cu un partid, ca să fie clară poziţia mea.

Dar ce partid să aleg? Eu sunt de stânga, am spus asta de fiecare dată. Dar v-aş ruga să nu comiteţi greşeala de a suprapune PSD peste stânga sau, şi mai grav, PDL peste dreapta. Căci aţi comite o întristătoare eroare. Căci, la alegerile europarlamentare, împărţirea asta stânga-dreaptă dă cu virgulă. Aşa că, deşi om de stânga, nu e obligatoriu să votez cu PSD. Analizez deocamdată.

Doar că nu prea am ce să analizez, aşa, la prima strigare. Hai să ne uităm un pic la sloganurile partidelor pentru aceste alegeri. Căci astea îţi sar primele în ochi. Sau, mă rog, astea îmi sar mie primele în ochi. M-am uitat cu o tristeţe decisivă la oferta pe partea de slogan. Şi am decis că eu sunt de vină, cum ar veni. Căci poate am ajuns la acea vârstă a celor doi  moşi din balconul din The Muppetts şi sunt mai chiţibuşar decât mi-ar permite în mod normal feng shuiul. Aşa că am zis să vă provoc să le analizăm împreună. Drept pentru care lansez concursul cu premii:

[Tweet „Care este cel mai naşpa slogan pentru europarlamentare?”]

Am ales faza cu „naşpa” pentru că doar aşa am avea material de lucru. Pentru că, dacă aş fi ales să zic „care este cel mai bun slogan”, despre ce dreaqu am mai fi discutat?

Ca modalitate de lucru, facem aşa: voi vă ziceţi părerea în comentarii mai jos şi/sau votaţi la sondajul de mai jos. Menţionez că am şi eu un slogan care mi se pare cel mai prost, aşa cum am unul care mi se pare cel mai puţin prost. Dar precizez că aceste două opţiuni le voi face publice doar când o să declar sondajul închis, adică după 11 mai.

Ah, să nu uit de premii. Ofer trei premii. Care rimează cu minunata calitate a sloganurilor, fireşte. Cele trei premii sunt: o pereche de mănuşi de box (ca să loviţi regulamentar şi cu sete în candidaţi), o portavoce (ca să aveţi „plâmâni” mai puternici când vă strigaţi opţiunile) şi o sticlă de vin (încă nu ştiu care, de aia nu este în poză, dar o să fie unul bun – ca să vă treacă greaţa de la atâta politică).

IMG_9486 (Medium)

O să ofer premiile prin tragere la sorţi dintre toţi cei care îmi spun în comentarii care li se pare cel mai slab slogan şi de ce. Voi alege şi trei comentatori care mi-au plăcut mie (o să fiu subiectiv, aşa că nu o să ştiţi de ce vă aleg, asta este fix treaba mea), care vor primi fiecare câte una din cele trei cărţi de mai jos. Care, zic din nou, se cam potrivesc toate, din motive diferite, cu feelingul alegerilor.

Aştept comentariile şi voturile voastre până duminică 11 mai, ora 23.59.

 

IMG_9489 (Medium)

 

[polldaddy poll=8005464]

PS Poate vă inspiraţi şi din materialul din Adevărul.

PS de râs Bunoiu zice că PSD face campanie în România cu poze din Polonia =))

Proba 1

granar

Proba 2

stock-photo-combine-harvester-in-work-129342812

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

31 thoughts on “Concurs cu premii: care este cel mai naşpa slogan pentru europarlamentare?”

 1. Cel mai naspa: „Furatul ucide!”. Pentru ca este contrazis de realitate: vedem foarte multi care fura/au furat si traiesc foarte bine.

  Cel mai putin naspa: „Schimba-i cu forta”. Pentru ca are si o chemare la actiune si subiect si predicat si-un joc de cuvinte.

  Le-am clasificat inainte de a citi materialul din Adevarul :)

 2. Ridicam Romania ! De unde , din genunchi ? Acolo este si din cauza voastra , va rugam pastrati distanta sau mai bine : luati mainile de pe ea !

 3. Hai ca sunt simpatice. Iti pun un zambet pe chip cand le vezi pe strada. E amuzant ca unii pun accentul pe Europa iar altii pe schimbare. In realitate, din nefericire, sunt toti o apa si-un pamant.

 4. Mie aia cu eurocampionii mi se pare cea mai penibila. Mai ales din prisma activitatii din ultima legislatura a eurocampionilor, pardon, europarlamentarilor pnl.
  De la restul parca ma astept la sloganuri penibile dar de la top 3 parca am pretentii. Si pnl e in top 3.

 5. Bre nea Chinezule, sloganu’ ca slogan, da’ io unu’ nu stiu ce vor sa faca oamenii aia acolo. Adica, votam-votam, da’ pentru ce? Ori nu m-am uitat io destul la TV, ori oamenii aia nu au zis cu subiect si predicat: ” Vreau sa fiu europarlamentar si sa fac sa ne ajute Printesa (aka UE) sa construim autostrazi durabile/ sa redezvoltam agricultura/ sa stabilim o strategie de dezvoltare industriala/ sa facem telemeaua marca inregistrata romaneasca, cum e feta la greci sau camembertul in Normandia” etc…
  Ca daca merg oamenii sa se parasca „opozitia a zis/ puterea a facut” si alte alea, sau daca merg sa explice Europei ca balenele sunt cetacee cum a facut o europarlamentara… mai bine votez un independent, poate-poate o ua el milionu’ de euro pe mandat ;)

 6. o să las deoparte România Mare, că la câte procente vor lua, nici nu merită să îmi bat capul cu ceva ce aduce cu spitalul 9. nici cu UDMR nu merită să mă omor, că ei au treabă cu ai lor și atât.
  acuma, afișul PSD-ului mă duce cu gândul la o serbare câmpenească; este ceva între un pliant turistic ieftinuț și păretar (fiind mai de pe aici, de prin Ardeal, cred că știi ce-i ăla). slogan de chermeză agrară, dar va prinde fix acolo unde bat ei.
  al PMP-ului, sau cum le zice ăstora, cu toți minunații la blugi și cu photoshoape la greu, hai că ar merge. cu condiția să îi dai afară pe minunații de pe afiș și să pui ceva persoane credibile acolo. că dacă ții musai să îi lași pe respectivii, mai bine zici că îngropi România.
  bătălie mare din punctul meu de vedere pentru titlu. pentru că e acolo Noua Republică, ce are un „Furatul ucide!”, care ar fi oarecum ok, da’ nu într-o campanie electorală. dar parcă un picuț peste ei sunt liberalii, eurocampionii la fapte. că care fapte, numa’ bunul Dumnezeu știe, dacă știe și el, săracul. mai lipsește de acolo o cupă și niște șampanie, ca să sărbătorim mărețele succesuri. na, că asta era din altă tabără :) . drept urmare, votul meu se duce cu drag și dor către PNL.

 7. Nici nu vreau să întreb ce legătură are ”Furatul ucide” cu toată treaba asta, dar dacă tot au început așa bine ar putea renunța la clasicele afișe lipite prin oraș și să distribuie oamenilor pachete de țigări cu mutra candidaților și minunatul slogan completat de ”noi avem doar candidați nefurători”.

 8. De departe cel mai naspa mi se pare cel al PRM-ului, mai ales daca il privesc din punctul de vedere al membrilor acestui partid: „bine-bine, noi suntem atatia, dar cu toate astea nu avem decat o singura Salvare? Ca sigur si pe aia si-o rezerva Tribunul si noi ramanem sa ne taram in carucioare spre Briusel..macar rezerve la Spitalu’ 9 avem mai multe?” :D

 9. Cam toate-s nashpa, dar parca si cel al PNTCD-ului poate ocupa primul loc.
  „Apărăm România ta” … deci nu Romania noastra, doar a ta, ca noi ne descurcam :(

 10. Din rezultatele de pana acum vad ca nu e considerat naşpa, dar si mie mi se pare destul de nefericit motto-ul PNTCD. Deşi.. paleste pe langa ineptiile gen „Eurocampioni la fapte!”

  Pentru ca sunt generos hai sa ii mentionez si pe PSD si PDL. Cel putin la capitolul asta ar putea face o „echipa buna” impreuna :D.

 11. Măi, cam toate-s de râsul curcilor, dar parcă „Europa în fiecare casă” e cel mai hilar. Unde vrei tu Europa în fiecare casă, când noi n-avem WC-uri în fiecare casă?

 12. Păcat că nu au realizat o campanie avându-l ca personaj central pe Putin. Sigur a dat cu tifla la tot parlamentul Europei. Şi nu numai! :)
  Referitor la imaginea din Polonia, nu cumva au fost daci pe acolo?

 13. Mihaela Constantinescu

  Pentru că RIDICĂM ROMÂNIA, trimitem ARDEALUL ÎN EUROPA deoarece FURATUL UCIDE, iar noi ştim asta, căci suntem EUROCAMPIONI LA FAPTE. Aşa că SCHIMBĂ-I CU FORŢA, nu de alta, dar ROMÂNIA PUTERNICĂ ÎN EUROPA bagă EUROPA ÎN FIECARE CASĂ. Iar toate astea vor fi posibile, pentru că noi APĂRĂM ROMÂNIA TA. Dragi compatrioţi, AVEM O SINGURĂ SALVARE: VOTAŢI ROMÂNIA MARE!
  Orice alt comentariu îl consider de prisos :)

 14. UDMR, vor Ardealul in Europa? De ce o natie cu femei UDMREU vor sa bage cu forta romanii din Ardealul Romanesc in Europa, in 2014? Si care Europe? Ca parca noi toti am intrat in UE in 2007, sau ungurii din Ardeal au pierdut strigarea si efectiv valul? Cred ca e prea mult de gandit pentru o ora atat de tarzie…. :|

 15. Eu zic că liberalii îl au pe cel mai nașpa. E incredibil de cocalar sloganul ăla. Puteau să-l pună pe Nelson Mondialu să deschidă lista cu așa slogan.

  EuroNelson Mondialul – Eurocampion la fapte (dă ciordeală mâncaț-aș).

 16. Eurocampioni la fapte”…la fapte antisociale. Cum pot anumiți români să fie atât de inventivi în rău? Cum poate un soț iubitor să-și trimită soția la”produs” ca el să trăiască bine și să nu mai muncească, iar ea să fie ucisă pentru 30 de euro? Cum pot proxeneți pe care nu-i deranjează nimeni să plaseze pe piață adolescente pe care le iau din liceu??? Orice s-ar spune, munca nu este pentru tractoare și satisfacția muncii personale echivalează cu demnitatea!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Raspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.