Radu Clapa: ​Blogul meu a fost și a rămas ​la modul cel mai egoist

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Cum nu am avut ce lucra (mă ştiţi doar), înainte de Crăciun am făcut Concursul Naţional de Stat Mai Puţin pe Net de Sărbători powered by Vodafone. Ziceam atunci că habar nu am ce premiu o să dau pentru cel care o să îl câştige. Dar a fost uşor, să ştiţi. Căci Radu Clapa este câştigătorul şi „negocierea” cu el a fost simplă: adicătelea interviul de mai jos, pe care vă invit, fireşte, să îl lecturaţi şi să îmi ziceţi dacă mă pricep la pus întrebări pe mail :))

Şi pentru că una din întrebări era să îmi pună Radu o întrebare, uite că răspund: pentru 2014 îmi doresc pe partea de offline să mă bucur de cât mai mult timp petrecut alături de cele trei minuni de copii din dotare şi de doamna sufletului meu :)  O să mă ocup personal de asta!

Baga vreo 3, 4 propozitii despre tine, ca asa este frumos (am citit eu in manuale :D) sa incepi un interviu.

​​Pe zi ce trece constat că cel mai mult îmi place lucrul manual. Am avut dintotdeauna o pasiune pentru desfăcut, reparat, șurubărit etc, dar în ultima vreme bag de seamă că asta mă cam definește și-mi umple gândurile. Mai ales dacă implică și ceva lucru în lemn sau construcții. Am luat în glumă când cineva, acum câțiva ani m-a poreclit „Mr. Fix It” dar se pare că avea dreptate.

De cand ai blogul, de ce ti l-ai facut, care a fost evolutia blogului?

​Asta e o întrebare mai dificilă. Blog am de prin 2006, cu pauze mari și multe articole șterse între timp. Prin 2009 am început să public mai des și să intru în „blogosferă”, să descopăr că există și alte bloguri pe lumea asta și în țara asta :) Am început să cunosc oameni și parcă a avut loc o explozie… din ce în ce mai mulți aveau bloguri :)​

​Blogul meu a fost și a rămas ​la modul cel mai egoist: un blog personal, adică nu am scris decât chestii care mă privesc pe mine, care mă afectează în mod direct. Nu am dezbătut chestii de interes general și nu am devenit popular. Am câțiva cititori și mă mențin la acest număr de „câțiva” care îmi sunt apropiați și revin tocmai de aceea. L-am făcut pentru că aveam chef să scriu. Îl mai țin fiindcă-mi place și fiindcă am ceva planuri.

IMG-20140101-WA0000 (Medium)Cu ce te ajuta blogul? Iti aduce si o felie de paine pe masa sau e doar pentru coracon?

Momentan blogul e doar pentru coracon (ul meu și al cititorilor) și în afară de câteva concursuri câștigate, nu-mi aduce nici un fel de venit. În afară de faptul că anul trecut am cumpărat domeniu.ro blogul nici nu mi-a cerut bani până acum. Asta se va schimba cu noile HG, și dacă va fi așa, va trebui să fac cumva să-l amorsez sau să renunț la domeniu. Vom vedea. Plănuiesc pe viitor să schimb statutul de blog personal pentru a pune în practică niște planuri pe care le am legate de ce spuneam la prima întrebare, dar asta e imposibil până nu termin și eu cu perioada de studenție.

Recomanda 5 bloggeri pe care ii citesti constant. Doar 5, zic, pentru ca fix asta este schepsisul, sa alegi, caci sunt sigur ca citesti mai multi :) Si sa imi spui si de ce.

​Eu citesc constant cam toate titlurile din lista de bloguri, dar mă opresc doar la articolele care-mi trezesc ceva curiozități. Verific în primul rând ce au postat cei din cercul meu apropiat cu care schimb mai des replici prin rubrica de comentarii, oameni pe care, (cu mici excepții), i-am întâlnit și în offline, Ca să enumăr cinci, în ordine alfabetică nu după importanță fiindcă nu vreau să fac vreo comparație, aș menționa pe Alex, Colorbliss, D-Petre (are mai multe bloguri dar enumerăm persoane nu site-uri), Lotus și Manuel​ (cu toate alea sale site-uri)

Daca ar fi sa imi pui tu mie o intrebare, una singura, care ar fi asta? Promit sa raspund :))

232Care e cea mai mare dorință a ta pentru acest an, din offline? (adică să nu aibă treabă cu proiectele din online care se extind și în offline)​​

Un mesaj pentru cititorii chinezu.eu.

​Șî pisti șinzăci di ani​, tot dragi o sâ-mi fiți!

Orice mai​ ​vrei sa adaugi (poti face publicitate la ceva, daca vrei), o las asa cum o dai :D

​Să dea Bunul Dumnezeu ca toate dorințele noastre de la început de 2014 să se adeverească. (Iar la mine e strâns legată de blogging, de ce spuneam la început legat de lucrul manual și de YouTube)

Să nu uităm să fim buni și să întoarcem favorurile, să ne arătăm aprecierea atunci când e cazul și să ne oprim din când în când să privim în jur, nu doar în față. Și țineți minte că un șut în fund e un pas înainte… doar dacă privești spre viitor!

Cristi, îți mulțumesc!

DSC (Medium)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Radu Clapa: ​Blogul meu a fost și a rămas ​la modul cel mai egoist”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)