Unul din efectele epocii lui „dk vrei s vn la tn da un smn”

Am văzut la Ovi faza cu numele lui stâlcit şi mi-am adus aminte, cu oareşce amuzament, de multele momente în care numele meu a fost făcut în fel şi chip. Căci aşa e viaţa asta a mea, mi-e dat să intru în contact cu multe firme de curierat sau cu tot felul de curieri de la tot felul de companii.

Numele meu este – atenţie, scriu pe româneşte, cu diacritice! – Cristian China-Birta. Cu toate acestea, undeva pe la 30% (estimare personală, nu am stat să fac statistici exacte) din cei cu care intru în contact în condiţiile enumerate mai sus, mă întreabă dacă sunt „domnul Bîrţă” sau „domnul Bîrţa”. Lăsăm la o parte faptul că mulţi parcă se sfiesc să îmi spună „China”, de parcă o fi ceva ruşinos, fără să ştie ei cât de mândru sunt de acest nume senzaţional :D

Am vagi bănuieli că internetul ăsta în care se scrie ne-româneşte, fără diacritice adică, este de vină. Căci ce te poţi aştepta la cei care văd din ce în ce mai mult, pe te miri ce locşoare de pe vasta întindere internautică, scrieri fără diacritice şi – absolut horror! – ceva gen „dk vrei s vn la tn da un smn„? :))

Cu toate acestea, după mintea mea atâta câtă mi-a rămas, prima opţiune ar fi să citim exact cum scrie, căci sunt mari şanse ca acela să fie numele corect. Şi abia apoi să bagi de astea cu Bîrţă #numazic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Unul din efectele epocii lui „dk vrei s vn la tn da un smn””

  1. Sa-ti zic una de la ASE, de la un inginer ajuns prof: spunea omu’ ca americanii, cand au facut codul ASCII, ar fi intrebat si la noi „bah, aveti ceva litere de bagat?”
    Dar regimul nostru ar fi raspuns ca nu, sau nu ii intereseaza. Era un standard decadent si capitalist, sugator de sange de la popor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.