Când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală contribuim la anormalitate

V-am tot spus zilele trecute despre Cupa 1, organizată de Primăria Sectorului 1, pe care eu o consider o splendidă ispravă. Şi pentru că m-aţi întrebat câţiva de ce o tot dau eu înainte cu calificative gen „splendid”, „minunat”, „excelent” şi alte alea, când vine vorba despre acest eveniment, am decis să vă dau nişte motive. La modul organizat. Pe puncte, adicătelea.

1. Aveţi perfectă dreptate cei care îmi spuneţi că e trist să cataloghez ca „splendid”, „minunat”, „excelent” ceva ce ar trebui catalogat doar ca „normal”. Aşa este, zic din nou, aveţi dreptate. Doar că asta nu mă opreşte nici un milimetru din a felicita din toţi rărunchii mei organizatorii unor astfel de isprăvi. Pentru că atunci când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală se cheamă că nu facem altceva decât să contribuim şi noi la această anormalitate :)

2. 122 de echipe, însumând aproape 2000 de elevi și liceeni, înscriși la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal și volei. Voi vedeţi ce spun eu aici? Peste 2000 de copii şi tineri care au făcut sport, au făcut mişcare, au înţeles ce înseamnă să joci, să pierzi şi să câştigi, au profitat de acele momente senzaţionale când funcţionează ca o echipă. Uite şi de aia mi se pare extraordinară această ispravă. Şi de aia tot spun asta.

3. 48 de instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, din totalul de 55, s-au înscris în această competiţie. Minunat! Adică 48 de şcoli şi licee au înţeles cât este de important să participe la un astfel de efort (căci este un mega- efort organizatoric, nu vă gândiţi altfel!) de a oferi copiilor şi tinerilor oportunitatea de a face exact ce trebuie făcut la greu la această vârstă, adică sport, mişcare şi testrea propriilor aptitudini.

4. Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanți, iar atletismul îți păstrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de înscriși. Să nu înţelegeţi că am ceva împotriva fotbalului, dar uite că se poate şi altfel #dacăînţelegeţicevreausăzic.

5. Isprăvi precum Cupa 1 îmi dau motive să sper că sportul şcolar are un viitor frumos. Chiar foarte frumos. Din care vreau să fac şi eu parte :)

Felicitări maxime câştigătorilor pe care îi vedeţi mai jos! Dar felicitări imense tuturor celor care au participat, pentru că şi ei sunt nişte învingători!

Școala generală “Nicolae Titulescu” și-a adjudecat locul I la competiția de handbal băieți și baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiată dintre școlile de la ediția 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”a câștigat locul I la competiția de volei și fotbal (liceu și gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Colegiul Național “Aurel Vlaicu” a câștigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet băieți (liceu IX-XII), deținut anul trecut de Colegiul Național “Ion Neculce”, iar Colegiul Național “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), în favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul Național “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul Național “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”, Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu”, Școala Gimnazială “Geo Bogza” și Școala Gimnazială “Geo Bogza”.

Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață. Cea de-a 12-a ediție a Cupei 1 este antrenată de Radio ZU și susținută de AVON. Parteneri media: 220.ro, amdoar18ani.ro, calificativ.ro, amelie.ro, clopoțel.ro, copilul.ro, metropotam, onlinestudent, zile și nopți, referate.ro, și studenție.ro. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.cupa1.ro și pagina de Facebook Cupa 1.

chinezu_premiere

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală contribuim la anormalitate”

  1. Am avut ideea asta pentru administratia publica locala inca din facultate , dar din pacate in Romania primeaza nepotismul si slaba pregatire in detrimentul celor care pot contribui la dezvoltarea sanatoasa a tinerei generatii. Felicitari pentru initiativa, trebuie extinsa la toate comunitatile locale, asa putem sa-i tinem departe pe tineri de la vicii.

  2. Eu regret ca n-am facut mai mult sport in tinerete, mai bine zis ca n-am facut sport. Sper sa reusesc, macar, copilul sa-l educ in acest spirit. Asa ca orice intiativa scolara in acest sens e binevenita.
    P.S. Probabil ca ai uitat la inceputul articolului sa pui #o splendida isprava. :P

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)