Când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală contribuim la anormalitate

V-am tot spus zilele trecute despre Cupa 1, organizată de Primăria Sectorului 1, pe care eu o consider o splendidă ispravă. Şi pentru că m-aţi întrebat câţiva de ce o tot dau eu înainte cu calificative gen „splendid”, „minunat”, „excelent” şi alte alea, când vine vorba despre acest eveniment, am decis să vă dau nişte motive. La modul organizat. Pe puncte, adicătelea.

1. Aveţi perfectă dreptate cei care îmi spuneţi că e trist să cataloghez ca „splendid”, „minunat”, „excelent” ceva ce ar trebui catalogat doar ca „normal”. Aşa este, zic din nou, aveţi dreptate. Doar că asta nu mă opreşte nici un milimetru din a felicita din toţi rărunchii mei organizatorii unor astfel de isprăvi. Pentru că atunci când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală se cheamă că nu facem altceva decât să contribuim şi noi la această anormalitate :)

2. 122 de echipe, însumând aproape 2000 de elevi și liceeni, înscriși la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal și volei. Voi vedeţi ce spun eu aici? Peste 2000 de copii şi tineri care au făcut sport, au făcut mişcare, au înţeles ce înseamnă să joci, să pierzi şi să câştigi, au profitat de acele momente senzaţionale când funcţionează ca o echipă. Uite şi de aia mi se pare extraordinară această ispravă. Şi de aia tot spun asta.

3. 48 de instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, din totalul de 55, s-au înscris în această competiţie. Minunat! Adică 48 de şcoli şi licee au înţeles cât este de important să participe la un astfel de efort (căci este un mega- efort organizatoric, nu vă gândiţi altfel!) de a oferi copiilor şi tinerilor oportunitatea de a face exact ce trebuie făcut la greu la această vârstă, adică sport, mişcare şi testrea propriilor aptitudini.

4. Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanți, iar atletismul îți păstrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de înscriși. Să nu înţelegeţi că am ceva împotriva fotbalului, dar uite că se poate şi altfel #dacăînţelegeţicevreausăzic.

5. Isprăvi precum Cupa 1 îmi dau motive să sper că sportul şcolar are un viitor frumos. Chiar foarte frumos. Din care vreau să fac şi eu parte :)

Felicitări maxime câştigătorilor pe care îi vedeţi mai jos! Dar felicitări imense tuturor celor care au participat, pentru că şi ei sunt nişte învingători!

Școala generală “Nicolae Titulescu” și-a adjudecat locul I la competiția de handbal băieți și baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiată dintre școlile de la ediția 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”a câștigat locul I la competiția de volei și fotbal (liceu și gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Colegiul Național “Aurel Vlaicu” a câștigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet băieți (liceu IX-XII), deținut anul trecut de Colegiul Național “Ion Neculce”, iar Colegiul Național “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), în favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul Național “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul Național “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”, Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu”, Școala Gimnazială “Geo Bogza” și Școala Gimnazială “Geo Bogza”.

Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață. Cea de-a 12-a ediție a Cupei 1 este antrenată de Radio ZU și susținută de AVON. Parteneri media: 220.ro, amdoar18ani.ro, calificativ.ro, amelie.ro, clopoțel.ro, copilul.ro, metropotam, onlinestudent, zile și nopți, referate.ro, și studenție.ro. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.cupa1.ro și pagina de Facebook Cupa 1.

chinezu_premiere

4 comentarii la “Când nu apreciem ceva normal într-o lume anormală contribuim la anormalitate

 1. GLass and Iron Răspunde

  Ma bucur sa aud si sa vad ca tanara generatie incepe sa (re)arate un alt fel de „foame” : cea de sport :). Si mai ales ma unge pe suflet povestea cu atletismul, de la punctul 4.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Daaaaaa, si mie mi-a placut foarte tare cand am vazut faza cu atletismul! Dar surpriza si mai mare a fost cand am vazut baschetul ales de cele mai multe echipe :)

 2. Mihai Răspunde

  Am avut ideea asta pentru administratia publica locala inca din facultate , dar din pacate in Romania primeaza nepotismul si slaba pregatire in detrimentul celor care pot contribui la dezvoltarea sanatoasa a tinerei generatii. Felicitari pentru initiativa, trebuie extinsa la toate comunitatile locale, asa putem sa-i tinem departe pe tineri de la vicii.

 3. catalin Răspunde

  Eu regret ca n-am facut mai mult sport in tinerete, mai bine zis ca n-am facut sport. Sper sa reusesc, macar, copilul sa-l educ in acest spirit. Asa ca orice intiativa scolara in acest sens e binevenita.
  P.S. Probabil ca ai uitat la inceputul articolului sa pui #o splendida isprava. :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: