Lansare carte de blogger: Mircea Hodârnău cu "Mediasul radiofonic 1950-2013"

Eram cu Make la Cluj-Napoca, la SMS, povesteam de ale noastre, când vine Mircea la noi şi ne întinde câte o carte. Ştiam că pregăteşte ceva, dar credeam ca e beletristică, nu ditai cercetarea. Am un respect deosebit pentru oameni care Mircea, care muncesc teribil de mult pentru a ţine istoria în atenţia noastră. Îl salut, din nou, cu mare drag şi cu regretul că nu o să pot fi prezent la lansarea despre care vă raportez mai jos. Dar o să beau o bere în cinstea lui :)

Marius si Chinezu (Medium)

Casa Gazelor Naturale din Medias va fi sambata la ora 12:00 gazda lansarii volumului „Mediasul radiofonic 1950-2013”. Volumul coordonat de Mircea Hodarnau a aparut in colectia BIBLIOTECA MVSEI MEDIENSIS a Muzeului Municipal Medias si a fost editat impreuna cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, Asociatia Culturala “Mediasul Nostru” si Ippon Med.

Mircea Hodarnau, coordonatorul volumului face radiojurnalism de 20 de ani la Medias, fiind absolvent al BBC Radio School in anul 1997 si a unui master in Managementul Relatiilor Publice.

Gandul sa scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau saptamanal au incantat sau iritat ascultatorii pe frecventele celor doua posturi de radio locale din Medias, mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primariei Medias si interviuri cu colegii mei de breasla, respectiv anumite fise de prezentare a activitatii lor radiofonice. Am “colindat” tari precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania si orase ale Romaniei, unde i-am gasit acum domiciliati pe fostii colegi. Am luat legatura cu ei si incet, incet m-am tinut de capul lor sa imi trimita materiale despre activitatea lor radiofonica. Nu a fost usor, dar nici imposibil.”spune Mircea Hodarnau.

Prefata cartii care prezinta 63 de ani de radiojurnalism in orasul de pe Tarnava Mare a fost realizata de conf.univ.dr. Radut Bilbiie, vicepresedinte al ARIP. Asociatia Romana de Istorie a Presei (ARIP ) a fost fondata in 2007 cu scopul de a sprijini cercetarea in domeniul istoriei presei atat pe plan national cat si international. Conferentiar universitar, doctor in stiinte filologice Radut Bilbiie are o experienta de peste 20 de ani in domeniul relatiilor publice si jurnalismului si este membru in consiliul de onoare al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP).

“Cartea isi are originile in paginile disertatiei, demonstrand seriozitatea cu care autorul s-a aplecat asupra temei, imbogatind documentarea in arhiva cu marturii revelatorii despre statiile de radioficare si de radioamplificare, ca instrumente de informare si propaganda, dar si ca vectori diseminatori de cultura si divertisment. Pentru cei ce vor studia istoria presei transilvane, vor fi pretioase informatiile stranse de Mircea Hodarnau despre primele posturi de radio de dupa 1990, dar si marturiile jurnalistice de la cei ce s-au daruit anilor de inceput” mentioneaza in prefata conf.univ.dr. Radut Bilbiie.

Afis-A3-lansare-carte-Mircea-Medias-web1

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)