Cronica ilustrată a bătăliei de la Târgu Secuiesc

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Adevărat vă spun că a fost o bătălie demnă de cronici. Adevărat vă spun că armiile maurului au fost de o vitejie fără seamăn. Adevărat vă spun că izbânda noastră este demnă să fie spusă pe pergamentul 2.0, ca să rămână mărturie pe vecie pentru vitejia noastră.Semnul divin pe care l-am primit încă de când ne îndreptam către câmpul de bătălie de la Târgu Secuiesc ne-a dat dat speranţă că vom învinge. Ştiam că va fi greu, mult mai greu decât data trecută. Pentru că ştiam că acum chiar maurul va conduce armata sa, iar vitejia lui era de legendă…

Istoria va consemna aşa cum se cuvine ce s-a întâmplat la Cernat, lângă Târgu Secuiesc. Generaţiile următoare vor găsi exemple de urmat în vitejia, abnegaţia şi dăruirea soldaţilor dreptăţii amidonistice care s-au înfruntat pe ţarina fecundă.

Laudă acelor viteji care s-au gândit nu la cartofii de acum, ci la cartofii cartofilor noştri şi la cartofii cartofilor cartofilor noştri. Căci urmaşilor noştri le aparţin urmaţii cartofilor de astăzi. Mă rog, cei care scăpat de vijelia hârleţelor noastre…

Bătălia aceasta va rămâne în amintirea participanţilor la ea drept bătălia în care nu a câştigat nimeni, dar care a fost câştigată de toată lumea. Drept bătălia în care vitejia unora a fost întrecut doar de vitejia celorlalţi şi în care tăria a stat nu doar în forţa hârleţelui, ci şi în grade. Alea din clondiraş…

Scris-am cronica de mai jos eu, chinezu şi desenat-au fotografic Dragoş şi Cris, în anul 2013, fie-vă bune chipsurile în veci pururi.

Am ajuns pe câmpurile nesfârşite M&P AGRO ale baronului Peter şi ne-am privit inamicii în faţă. Toţi ne prefăceam relaxaţi, dar dorinţa de a învinge ne fierbea în sânge. Crivăţul aproape că ne-ar fi mâncat din crunta-i privire…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-02

Sau poate a fost pălinca arzătoare pe care am degustat-o un pic. Dar doar cât să ne facem curaj, mă înţelegeţi…

DSC_6773

Şi am pornit la luptă, conduşi de jalnicul falnicul Bogdan Nicolai căpitan de plai. Bine, el credea că are o grenadă în mână, a fost realmente un şoc atunci când i-am spus că, de fapt, aşa arată un cartof din care se fac chipsurile Lay’s.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-14

Eu, recunosc acum, aveam momentele mele de îndoială vâzând cu ce căpitan ne-am pricopsit…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-19

Dar apoi, când mi-am văzut restul echipei cum abia aşteptau să îşi măsoare forţele cu duşmanul, mi-am revenit şi m-am crezut la un concert sau ceva.

DSC_6790

Ajunşi la locul bătăliei, Andreea a ocupat poziţia înaltă. De unde – se  gândea ea – o să bombardeze cu tuberculi tranşeele adverse. De unde să fi ştiut ea atunci când lupta se va duce la baionetă, ca să nu zic hârleţ…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-39Asta în timp ce echipa adversă se reculegea ca să culeagă sau ceva de genul, uitându-se cu jind la alura atletică a domnului Peter care le arătă cum se sapă un tranşeu, nu cum ştiau ei de numai scurmau pământul.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-44Petardistul de Cismaru, wing man de mare angajament, preparase deja prima grenadă şi îşi calcula azimutul. Bine, el nu ştie ce e ăla, dar îl cacula. I-a dat cu virgulă în cele din urmă, dar n-are nimic, intenţia contează.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-45

Eram şi eu pregătit de luptă, mi-am luat arma favorită, mă ştiţi doar, mie îmi place peluza. Hârleţul de peluză.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-46Şi a început bătălia ăăăăăăă lopătarea ăăăăăăă, în fine, v-aţi prins…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-53

fermierii-lays-etapa-a-2-a-60

Ce mai freamăt, ce mai bucium, cum mai protesta glia străbună că au venit barbarii 2.0 să dea cu hârleţul post-modernist în ea… Iar cartofii din cuiburi cum mai râdeau cu lacrimi de amidon când vedea că îi recoltam cam 2 din 43532… Domnul Peter, văzând dezastrul hârleţistic, sta şi cujeta în capăt de tarla, se făcea că tot poza şi printre zoomuri îşi zicea „no bine, hai că am mai înfrânt şi de data asta„…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-66

A fost teribil de greu, dar am strâns din dinţi şi prima rundă a fost a noastră. Căci ne-am dovedit mai Carto4i decât adversarii noştri.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-103

Dar apoi autoritatea superioară din Marele Sfat al Cartofului ne-a cântărit faptele. Şi cum faptele noastre s-au măsurat în dimensiune (care aţi zis, măh, că nu contează dimensiunea?), maurul ne-a cam respins un pic valul cuceritor şi ne-a reaşezat pe poziţiile iniţiale. Era remiză deplină…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-111

Am decis cavalereşte să ne oprim un pic din luptă ca să ne tragem sufletul şi sufletele. Aşa că a făcut o plimnbare de relaxare cu măreţul cal de luptă pe care îl vedeţi mai jos.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-125

Nu mai ştiu cine a venit cu ideea să lăsăm armele jos şi să ne împrietenim cale de o poză. Bine, eu cu Cismaru am protestat, noi eram pe sistem de luptă, mă înţelegeţi, ce atâta prietenie. Doar că spiritul de echipă a învins, aşa că am făcut un compromis. Aşa că, după cum vedeţi, eram şi nu eram în poza de mai jos…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-178

Ultima fază a bătăliei s-a dat cu arme chimice, ca să zic aşa. Divizia noastră cartofoare l-a băgat la înaintare pe Cismaru, care le-a făcut chipsuri fripte inamicilor.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-213

Dar şi ei lui. Ba chiar le-au fript mai bine decât ele, aşa că părea că bătălia va fi câştigată de ei. Părea, zic, căci orice mare bătălie şi care rămâne în istorie aşa pare la un moment dat, că este câştigată de ceilalţi.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-219

Dar contra-atacul nostru a fost devastator. Bine, cum ar fi bine să păstrăm adevărul adevărat în astfel de cronici, noi cam părăseam locul luptei cu coada între picioare, aproape gata să ne acceptăm înfrângerea, dar au venit în ultima clipă forţele cartofONU şi i-au pus la respect pe adversarii noştri. Aşa că, da, putem spune că aproape am câştigat şi că ei au aproape înfrânt…

fermierii-lays-etapa-a-2-a-226

Şi ca să rămână pentru posteritate tabloul cu participanţii din toate poziţiile, cum ar veni, la bătălia de la Târgu Secuiesc, iată mai jos cine au fost copărtaşii.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-233

Aşa s-a scris cronica bătăliei de la Târgu Secuiesc. Fie ca nimeni să nu mai treacă prin astfel de clipe tulburi. Tulburi pentru că, fireşte, am sărbătorit victoria şi, după caz, înfrângerea la un clondiraş de afinată. Dar despre asta într-o cronică viitoare… :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Cronica ilustrată a bătăliei de la Târgu Secuiesc”

  1. Cea mai tare lupta cu cartoful indaratnic pe care am vazut-o in imagini :)
    Dar cel mai tare mi-a placut echipamentul, bine ca nu v-au observat localnicii in tarlaua de cartofi ca fugeau in graba sa traga clopotele ca au venit bloggertienii :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)