Later edit: Ia hai să facem noi un top al emisiunilor televiziunii publice.
–––––-
Citeam ştirea asta cu bihoreanul care a reuşit să câştige în instanţă procesul în care contesta aberaţia aia cum că trebuie noi să plătim funcţionarea TVR şi a SRR. Dap, omul s-a încăpăţânat, a câştigat şi a creat un precedent pe care, parol, vă invit să îl rumegaţi. Căci ceea ce mulţi dintre noi spuneam că este o aberaţie şi că nu ar trebui ca statul să ne oblige să plătim (ehe ce scandaluri monstru le făceam pe vemuri când mă somau să plătesc mizeria aia…) acum este precendent juridic. Ceea ce ne bucură la modul corespunzător.
Şi cum stăteam eu şi îi transmiteam omului în gândul meu „bravo, măh” şi alte alea, mă gândeam fix la lucrurile de mai jos.
1. Trebuie să întreb un avocat ce ar trebui să facem noi, ceilalţi, plecând de la această decizie. Adică să solicităm şi noi să nu mai plătim porcăria aia de taxă? Sau să facem lobby să se schimbe legea? Mă rog, chestii de astea avocăţeşti, care sunt complicate rău, deşi unele par de domeniul evidenţei şi al bunul simţ, dacă vreţi. Întreb în stânga şi în dreapta şi revin asupra subiectului.
2. TVR este un o instituţie falsă, retrogradă şi pe care aş vedea-o închisă, rasă de la temelii şi apoi, pentru că avem nevoie de o televizune publică, refăcută. Pentru că e mai uşor că construieşti ceva de la zero decât să tot iei la pilă mizeria care s-a cimentat organic în toţi aceşti ani. Cică au făcut restructurări şi Săftoiu a găsit că TVR Cultural e de vină pentru abureala instituţională de acolo, ocazie cu care m-am lămurit şi în legătură cu apttitudinile manageriale ale stimabilului, hai pa şi pu.
3. Dacă tot ni se spune că, în teorie, noi, cetăţenii, trebuie să susţinem o televiziune publică (eu sunt de acord, în principiu, cu aşa ceva), aş visa la ziua în care aş putea alege eu ce emisiuni să susţin, pentru care să dau banii, adică să pot alege eu dacă şi unde să dau bănuţii mei. Şi apoi să decidă poporul ce vrea. Sigur că nu se va întâmpla aşa ceva niciodată, din raţiuni care nu fac obiectul discuţiei de faţă, dar ce frumos ar fi… În ce societate frumoasă am trăi…
Da, ştiu, cam grea temă pentru luni dimineaţa. Iertaţi-mă, stimabililor, dar abia ce m-am întors în Bucureşti după o tură de Cugir şi după o baie – ca pensionarii :D – la Ocna Sibiului şi feng shuiul încă nu mi-e apt combatant, ca să zic aşa :D
33 thoughts on “Ia hai să nu mai plătim noi pentru funcţionarea TVR”
ce mistocareala ieftina, dar rumegare placuta, daca tot crezi ca te citesc rumegatoarele
Din partea unui anonim #coaieless, ce zici tu este un compliment major, deci las comentariul tau si ranjesc la modul absolut :D
Aceeaşi treabă e valabilă şi pentru firme. Vrei, nu vrei, cotizezi pentru o instituţie cu care nu ai nici cea mai mică legătură. Iar cei care facturează taxa radio-TV pe lângă energie electrică ar trebui obligaţi să înapoieze toţi banii drept comisioane încasate.
Pai bihoreanul cu pricina tocmai ca reprezenta al firmei a castigat. Citeste cazul, e chiar interesanta argumentatia lui. Si logica la modul major :D
Bihoreanul a castigat dintr-o anomalie, dar daca o instanta a contrazis o lege organica si i-a oferit dreptatea desi legea spune clar contrariul, asta e, bafta lui si respect pentru stradanie. Se pune problema daca cumva TVR a avut avocat acolo la proces sau nu, caci daca nu s-a putut apara…
http://capitalismpepaine.ro/2013/06/25/taxa-radio-tv-invinsa-la-tribunal/
De ce mi-ai dat linkul asta? Si nu pe cel de pe bihoreanul.ro, daca tot este sa mergem pe linia cronologica?
Felicitari omului :).
As fi si eu de acord sa nu mai platim pentru o televiziune la care nu se mai uita nimeni. Inainte se mai uitau cei de la tara, dar acum nici ei nu se mai uita la TVR.
Nu e chiar asa cum spui tu. Eu chiar ma uit la anumite emisiuni de la TVR. Ia stai ca mi-ai dat o idee, merci :D
Stefan, daca nu te uiti la Profesionistii, Garantat 100%, Romania frumoasa, Rezistenta prin cultura, Memorialul durerii, etc, e alegerea ta.
Eu nu prea urmaresc TV-ul, in afara de sport. Dar si cand ma uit… de multe ori doar la TVR mai gasesc cate ceva interesant.
E nevoie de o televiziune publica (ca si de un radio public), care sa fie altceva decat cele comerciale. In ce conditii, cu ce costuri… asta e alta poveste. Spor!
Domnilor TVR-ul este o insitutie strategica. Se pare ca ori n-ati facut armata, ori ati trecut prin ea ca sa pierdeti timpul si pe deasupra potenta de gandire lasa de dorit. La fel ca si posta romana, radio romania, tvr, cfr, aeroporturi, porturi si altele trebuie sa le tinem bune de functionare pentru ca in cazul vreunei calamitati sa putem fi informati la nivel national cu ce se intampla. Ceilalti, privatii isi pot face bocceluta si pleaca, n-au nicio obligatie, dar tvr-ul are obligatia sa fie acolo cu acoperire nationala. La fel si celelalte. Cum ar fi sa intram intr-un razboi ceva, doamne-feri, si sa nu stii nimic, sa vezi doar pana la linia orizontului. Dar nu mai bine sa-i desfiintam si pe astia, asa cum am facut cu toata industria romaneasca. Aveam pretentii domnule!!! Sper sa nu ma dezamagiti.
M-ai pierdut la „potenta de gandire”. Nu mai am pretentii. Dar nu sunt dezamagit.
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar eu asa vad lucrurile si cred ca nu gresesc.
Adică plătești zeci de ani, mii de salarii pt ca intr-o zi sa dai o știre / avertisment de 5 minute?
Când ai dat-o pe armata am crezut ca vrei sa spui de buncarul tunel care se lăsa pana aproape de Herastrau. Dar, n-a fost sa fie. Putini au avut ocazia sa îl vadă la aprovizionarea de 6 luni. ;)
Să ajungem în situaţia în care am putea să fim noi cei care să alegem emisiunile instituţiilor publice mass-media este o utopie. Şi va rămâne aşa. Nu cred că aşa ceva se practică pe undeva, prin lumea civilizată dar, desigur, asta nu înseamnă că populaţia nu poate fi consultată, măcar şi prin intermediul unui formular online care ar simplifica lucrurile şi ar putea lua pulsul populaţiei cu minimum de costuri. Eu sper să ajungem măcar în situaţia în care să ne putem alege singuri grila abonamentului CATV de care dispunem. Decodor, cartelă şi plata lunară strict pentru posturile dorite. Eu aş mai alege doar vreo 15. Alţii probabil că ar alege şi mai puţine. Şi aşa s-ar ajunge la situaţia în care ar dispărea de pe piaţa media multe inutilităţi sau posturi care se târâie de la o zi la alta.
Spunea cineva mai sus că nu se uită nimeni la TVR. Sincer, trist. De acolo m-am ales cu integrala Almodovar, fără reclame, asta ca să citez doar la prima mână, căci am văzut multe filme de calitate la postul public. Repet, FILME, şi repet, CALITATE. De acolo m-am ales cu câteva discuţii formidabile la emisiunea Eugeniei Vodă, “Profesioniştii”. De acolo m-am ales cu un fenomenal interviu al lui Cătălin Ştefănescu, luat lui Steve Vai la “Garantat 100%” şi avându-l pe Marius Pop invitat să cânte, prestaţie care a smuls aprecierea lui Vai. De acolo m-am ales cu multe alte lucruri. A minimiza TVR şi SRR la nivelul falsităţii şi nepotismului practicate pe acolo este o greşeală. După cum ştii, ca un alt exemplu, Rapid-Concordia Chiajna nu s-a transmis la TV, pentru că lui Mircea Sandu nu i-a convenit suma propusă. Aşa că am ascultat meciul pe România Actualităţi şi, surpriză: am avut parte de ştiri decente între perioadele de transmisiune şi de muzică bună. Prin urmare, treabă se face. Sau, ca să o spun altfel, treabă se poate face.
Trecând mai departe, ajungem la ceea ce spui şi la ideea cu care am început, la acel “să alegem noi”. Nu, Cristi, mă opun acestui lucru. Să aleagă oamenii care ştiu presă, televiziune, care au ceva cultură generală şi care doresc de la un program media ceva mai mult decât superficialitate. Şi vezi, ai deja un om care spune că nimeni nu se uită la TVR. Probabil pentru că ele nu-i livrează superficialul cu care este obişnuit.
Cele două instituţii media nu trebuie să devină un alt Acasă/Euforia/Antene/OTV/Taraf. Este drept, nici partea de informaţie furnizată de cele cinci exemple date de mine nu trebuie trecută cu vederea, pentru că ea face parte, din nefericire, din ADN-ul din ce în ce mai stricat al românilor. Însă trebuie asigurat un echilibru între toate. Câţiva ar putea alege în cunoştinţă de cauză. Însă majoritatea ar alege exact din punctele de vedere pentru care TVR trebuie reformat. Şi nu cred că asta ar avantaja pe nimeni. Este ca la vot. Spun de multă vreme că dreptul la vot ar trebui să aparţină unei persoane care are minimum de cunoştinţe legate de doctrinele politice şi o cultură generală măcar decentă. Dacă nu ştii să scrii, dacă plânge româna când vorbeşti şi dacă tu ai senzaţia că Paul Gauguin a fost un atacant la Anderlecht Bruxelles, atunci nu ai de ce să votezi. Dacă pentru tine PNL este identic cu PNŢCD, iar comunismul pare un fel de liberalism…nu ai ce să cauţi la vot. Şi-mi asum gândurile acestea inclusiv pentru mine. Dacă după un asemenea test aş ajunge să nu mai calc pe la cabina de vot, îmi asum asta. Însă în ţara asta ar trebui să înceapă să fie construit conceptul de “cetăţean-senior”. Ei bine, da. Sună groaznic, pentru că o să sară unii de fund în sus şi vor spune că este discriminare, dar nu se poate construi cu eşecurile bacalaureatului. Iar libertatea, aşa cum este ea acum în România, nu produce decât distrugeri. De ce să aleagă pentru mine unul, de exemplu, care spune că nu se mai uită nimeni la TVR şi că la postul ăla oricum se uitau oamenii de la ţară? Deja a demonstrat că nu are căderea de a alege ceva, pentru cineva, nici măcar pentru el. Eu am anumite nevoi, el are anumite nevoi, de acord. Ştim amândoi care sunt nevoile majorităţii. Ei bine, cred că pentru ea poate decide fără probleme o minoritate instruită. Majoritatea va ucide calitatea, minoritatea o va putea reda până şi în punctele în care te-ai aştepta ca aceasta să nu existe.
Recte, trebuie să decidă PROFESIONIŞTII care trebuie să ajungă să conducă TVR.
Vreau să cred că se va ajunge la punctul la care deciziile vor fi luate de către cei care au dreptul să le ia. Nu dreptul politic, fiind puşi în posturi de cine ştie ce algoritm idiot şi dăunător, ci dreptul profesional. Să vină ziua în care ţara asta, cu tot ce are ea, să fie condusă în cunoştinţă de cauză şi nu sub presiunea majorităţii, indiferent de forma ei.
La bună vedere, omule.
Este splendid ce spui tu aici! Doar ca este atat de teoretic… Spui ca oamenii de cultura ar trebui sa aleaga emisiunile. Corect. Doar ca acesti oameni de cultura sunt alesi de altii. Si parca vad cum o sa sari daca printre acesti oameni de cultura o sa fie unii pe care tu ii contesti (ca sa nu zic detesti) si care sunt oameni de cultura pentru altii, nu pentru tine.
Cat despre partea cu „PROFESIONISTII”, iti dai seama ca toti cei care lucreaza acum in TVR cred despre ei ca sunt profesionisti, da? Iar daca discutam despre altii care sa decida cine sunt acesti profesionisti, sa nu uitam ca tot „altii” l-au pus ep Saftoiu sef de trib acolo.
In fine, discutia e lunga. Si nu ma cert cu tine. Caci sunt perfect de acord cu ce ai zis. Am adus doar acea tusa de realitate gustata si creatoare de scarba :)
Îţi dai seama că de vreme ce sunt suficient de nebun să afirm ce am afirmat mai sus, ştiu bine ce ar urma să vină. Dar să spunem că nu trebuie neapărat să fii un om de cultură, în înţelesul pe care-l dăm azi cuvântului. Ci să dispui de una care să-ţi permită să discerni. Nu cred că Liiceanu, Pleşu, Patapievici şi Cărtărescu pot alege pentru Vasile, Gheorghe, Ion şi Fane de la sculărie. Ei pot fi doar necesitatea pentru X, Y şi Z, nu soluţia pentru toţi, pentru că au pierdut de multă vreme contactul cu realitatea. Este nevoie de profesionişti media, cu un bagaj de cunoştinţe decent, care să le permită să transforme o emisiune de manele într-una din care să rămâi cu ceva, nu în circul pe care-l vedem pe la alte posturi. Aici este cheia. Nu aş pune niciodată un nene ca ăia de mai sus la conducerea unui post public. Îi citesc, opresc din ei ceea ce mă reprezintă, dar sunt atât de contestabili încât nu le-aş da pe mână nici măcar o emisiune despre desene animate :))
Asta aşa, ca să completez, căci na, să nu creadă lumea că-l visez pe Patapievici preşedinte. Doamne fereşte de aşa ceva :)
Ca sa continuam dupa aceeasi logica, ar fi corect sa ne recuperam si banii de pe RCA, daca n-am avut vreun accident, de la CAS, samd. Eu de ex. mi-as recupera banii de la asigurarile sociale care ajung la aia care, n-au muncit vreo ora in viata lor, si totusi se plimba in limuzine. Hai mai cu tupeu, ce naiba!!!
Am să las linkul ăsta aici pentru că ar putea fi util în discuţie: http://www.comanescu.ro/de-ce-ne-trebuie-tvr-fara.html
Pe scurt, televiziunea publică ar trebui să fie nava amiral a televiziunii în România iar noi ar trebui sa ne gandim nu la tăiatul taxei pentru că nu ne place de faţa lui Elvis sau a altor cetăţeni de acolo ci cum am putea s-o facem mai bună.
Asa-i usor. A spune sa ne gandim la un bine teoretic atunci cand in fata avem un rau real, palpabil (scuzati fortarea limbii, e palpabil cu ochii, desigur) e cam dificil.
Dar, daca stam in teorie, este impecabil ce ne spune Iulian.
PS Esti fan de „O data in viata”? Intreb asa, teoretic.
Chinezu, titlul tau este incitant, asa c-am citit tot, ca stii ca ma pasioneaza industria asta. Numai ca nu-i un precedent, iar la noi nu prea e ca-n America. Nu-i precedent pentru ca omul a demonstrat ca nu are tv, deci n-are de ce sa plateasca. Noi avem televizoare, spre deosebire de oradeanul destept, pe care chiar il apreciez. Si chiar daca nu ne uitam la programele TVR, nu putem demonstra asta. Asadar, trebuie gasita o alta solutie pentru a evita sa sponsorizam televiziunea publica.
Pai, cum vad eu lucrurile, in esenta este acelasi lucru. Adica argumentatia cu diferenta dintre obligati si optiune ramane valabila, chiar daca noi avem televizor. Ma rog, asa ar fi logic, dar experienta ne-a invatat ca logica nu e mereu si mereu juridica :D
Hai ca mai vorbesc cu specialisti si revin. Poate, poate aflam ceva mai mult asa.
Ar fi bine sa gasim o solutie. Eu am asa un chef sa-i rup o mana lui Saftoiu dupa ce a inchis TVR Cultural, singurul post la care ma uitam. Acum au taiat partea culturala si astia de la radio. Cred ca parlamentul a trimis doi macelasi la SRR si SRTV, asa cum bine ai scris.
cum sa scriu sa intelegi si tu?
taxa radio tv nu e despre aparate de televizor si de radio. e despre un serviciu.
daca nu reusesti sa intelegi asta… ori esti rau intentionat, ori esti exact cum spune badea. nu-ti doresc nimic.
In Italia sunt cu sutele care dau statul in judecată pe tema asta pt ca plătesc televiziunea de 3 ori la fel ca si romanii. Da, plătim si plătiți de 3 ori aceeași mizerie prin:
– impozitul pe venit. Din banii astia sunt plătiți bugetarii. TVR e numai de bugetari deci deja le plătim salariile din impozite
– taxa radio TV. Vine pe factura ENEL.
– abonament cablu/satelit. In grila UPC/RDS etc sunt trecute si posturile publice de televiziune . Deci sunt obligați prin grila sa difuzeze. La rândul lui, operatorul de cablu, din abonamentul încasat plătește o parte televiziunii publice !
De 3 ori plătim aceeași mizerie la care nu se uita NIMENI
Nu se plateste TVR de 3 ori. Legea CNA spune clar la art 82 ca operatorii de cablu trebuie sa prea gratuit posturile TVR. Banii din impzite nu vin la salarii, merg la Radiocom si pentru investitii, dar va rog sa intrebati Guvernul cati bani a dat pentru investitii la TVR in ultima perioada.
Am inteles si intrebarea mea, foarte banala. Pentru ce platim taxe de radio si tv? Foarte multi bani merg de la noi TVR si nu e bine deoarece multi nu le folosesc si sunt obligati sa le plateasca.
Sunt de acord cu ce spui, inclusiv cu restructurarea din temelii a TVR-ului. E prea multa mancatorie in clipa de fata ca sa iti mai permiti sa slefuiesti o nesimtire crunta, mai degraba tai in carne vie si faci ceva cu o baza temeinica!
Problema nu este chiar asa de simpla, dar salut aducerea in disuctie a acestei teme. Functionarea unei institutii precum TVR a fost ingreunata de anumiti factori de decizie care au avut interese majore in a promova televiziunile private in detrimentul celei publice, deci, cu alte cuvinte, TVR a fost trasa in mizerie exact de catre cei care ar fi trebuit sa o apere. De ce s-a dorit excluderea TVR din peisajul media autohton? Simplu, la TVR nu se puteau spala creiere asa cum se face cu „televiziunile de mare rating”, nu se putea face sustinere politica pe fata si nici campanie electorala in afara perioadei legale in care aceasta se face. TVR (si radioul public) erau singurele elemente de normalitate, singurele care mai pastrau (sau mai corect, singurele care mai pastreaza) elemente neagresive pentru publicul telespectator, public care are nevoie sa fie tinut tot timpul incordat, tot timpul cu nervii instinsi, tot timpul atent la ceea ce i se inoculeaza fin prin mesajele de indobitocire trimise profesionist pe unele canale. TVR trebuia asadar sa fie deiscreditata, distrusa, umilita. Legile aberante la care TVR trebuie sa se supuna aduc oricare manager in imposibilitatea de a face performanta(exemple: nu este propietara terenului pe care sta, dar plateste impozite pe teren; plateste la bugetul de stat – prin impozite – mai multi bani decat ajung de la buget in vistieria TVR; banii de la buget se duc la Radiocom – care asigura transmisia semnalului terestru catre platitorii de taxa, dar ei trec inainte prin conturile TVR unde produc – logic – un TVA de 24%; etc, pot continua cu multe anomalii). TVR (si SRR) trebuie sa stea cuminte in banca sa sa nu supere (ati vazut cum Prim-Ministrul Romaniei a instigat populatia la neplata taxelor – respectiv catre TVR – atunci cand TVR l-a suparat un pic). Oamenii de valoare pe care institutia i-a scolit au plecat la traiuri mai bune (pana una alta au si ei familii, rate la banci, vise, copii de intretinut), au plecat la alte institutii de media care platesc mai bine (inca o tactica de tragere in jos, deprofesionalizarea TVR s-a facut sistematic) iar cei ramasi trebuie sa se lupte cu opinia publica care este tot mai mult nefavorabila si in dezacord cu TVR, indiferent de cat de buna ar fi emisia lor (nu sunt toate emisiunile foarte bune, unii angajati ai TVR au ramas cumva prinsi in niste sabloane care nu mai prind in anul 2013). Echivalentul a 4 pachete de tigari pe an este – se pare – impovorataor pentru romani, ei platind de fapt prin acesti bani accesul la normalitate, la cultura (inca mai sunt emisiuni de cultura in grila TVR), la tonul firesc, la decenta, la demnitate. Nimeni nu vorbeste de Digi News, tocmai pentru ca are o abordare naturala, normala, neagresiva, decenta; cand se citeaza televiziunile de stiri nu apare niciodata Digi news. Omul nu vede la TVR ceea ce a fost invatat sa doreasca sa vada, iar asta il indeparteaza de TVR, iar pe fondul unei migrari a publicului de la tv in fata calculatoarelor se ajunge ca audienta TVR sa fie derizorie. Solutii? Cred ca trebuie sa se ia in discutie foarte serios daca este nevoie de televiziune publica, daca este nevoie de alternativa la oferta televiziunilor private, daca taxa este prea mare, daca aportul cultural pe care il aduce astfel de institutii precum TVR si SRR justifica cheltuiala publica solicitata. Diferenta intre Romania si Grecia in privinta televiziunii publice este una care mie imi da de gandit: in timp ce in Romania oamenii isi freaca mainile de bucurie cand TVR se afla in dificultate si concurenta scuipa trufase pe bubele TVR-ului, in grecia toti ziaristii au facut greva 2 zile, oamenii au iesit in strada, grecii au luat atitudine. Sunt 2 atitudini diferite, fara ca una dintre ele sa fie cumva gresita. Sunt doar 2 atitudini. Atat.
„Respect dreptul la informare, prevazut de constituţie – dar nefiind deacord cu “dreptul la manipulare” – cred că un (1) program de televiziune şi unul (1) de radio, platiţi din bani publici, asigură accesul la informaţie al cetăţenilor. Restul de 11 posturi Tv si 14 posturi de Radio trebuie trecute pe finanţare proprie, iar daca nu se pot autofinanţa … să fie desfinţate.”
Cam asta ziceam prin vara lui 2012 in acest articol
http://www.d-petre.ro/bombaneala/televiziunea-romana-si-radio-romania/
eu ma uit la TVR. cu placere.
desi si la ei Jurnalul este politizat, este de departe cel mai bine facut.
Antena 3, Realitatea tv, RTV, B1TV sunt televiziuni in mana partidelor iar patronatul decide poltica editoriala.
De bine de rau, in TVR exista profesionisti si are o independenta mult mai mare.
TVR are Enciclopedia – emisiunea la care beleam ochii n fiecare sambata pe vremea comunismului si de la care am invatat mii de lucruri.
TVR are filme FARA RECLAME! Filme BUNE !
TVR are emisiuni in limba monoritatilor !
Da, vreau sa dau bani pt TVR. daca TVR nu exista, nu voi avea la ce televiziuni sa ma uit.
cele generaliste au prea putine emisuni iar daca le au, au 20 minute reclama din 60.
Tleviziunea publica este un bun national. Grecii au inchis televiziunea publica si au creat un precednt periculos.
daca r fi sa alegi pentru ce emisiuni platesti de la TVR, crede-ma ca vei fi in minoritate.
Viata satului, O data in viata, filmele coreene,
teleEncilcopedia, vor castiga detasat, (sau mai rau o emisiune cu manele si dedicatii) iar genul de emisiuni preferat de tine nu va avea succes. Ce vei face daca ai decis sa platesti ? iti retragi banii ?
O grila de programe la o televiziune comerciala se face dupa RATING.
la o televiziune publica, se face in asa fel in cat sa cuprinda categorii cat mai largi de populatie. astfel incat sa nu se simta nimeni nedreptatit.
concluzie: doresc un TVR mai putin politizat si manageri capabil sa obtina bani si din alte surse de finantare. dar cred ca TVR trebuie sustinuta.
ps: stiu, sunt Gica Contra ca de obicei :P dar nu nu vrei aplaudaci pe blog ci indivizi care au opinii diferite ;)
Alexandru Budici dar ce ce nu incerci, sa nu mai platesti taxa de drum, de exemplu. e acelasi lucru: o taxa instituita prin lege, pentru un serviciu. mai mult chiar la drumuri taxa aia se plateshte de vre-o 3 ori, ai avea mult de lucru, si mult mai multa lume ti-ar multumi. apucati-va de drumuri daca tot aveti ceva in intentie.
in rest, de aprecieri subiective m-am saturat. tvr e intr-adevar in buda. la radio insa, exista o criza creeata artificial de actuala conducere cu nume de cod. cel mai mult ma bucur insa ca nu atrecut legea propusa de blonda turcan in 2009, ar fi fost finalul presei publice in RO. cine vrea desfiintarea institutiilor media publice e in drum spre comunis. in orice tara democratica, statul e obligat sa asigure canale de informare publice, prin urmare subiectul discutat e fals din start. ca a obtinut unul nuj ce in instanta, probabil ca e o porcarie, iar daca sta cineva sa analizeze bine hotararea sunt convins ca s-a strecurat o eroare undeva. si judecatorii mai gresesc. nu?