TET scrie pe mine toată luna iunie! Iar pe voi scrie premii :D

Se dă clipul de mai jos.

Mă iertaţi, dar mai oficial de atât nu am cum să fiu :)) Vă dau mai jos şi info oficial al campaniei. Căci, ca un soldat 2.0 disciplinat ce sunt, prefer să vă redau provocarea cu foarte mici adăugiri personale, ca să fie clar pentru toţi cei care îmi veţi face onoarea să răspundeţi la ea :)

Menţionez doar că vreau să învăţ, alături de voi (în dulcele stil 2.0) despre cum să economisesc. Drept pentru care, aşa cum aţi văzut şi în clip, mi-am luat o atitudine războinică împotriva cheltuirii inutile de energie electrică şi mărşăluiesc spre victoria finală! :D

Vă mai spun doar că în această campanie particip alături de Cristina, Manafu, Adi Hădean şi Zoso.

Stiai ca poti sa reduci cu cel putin 25% consumul de energie electrica alegand electrocasnice de clasa A+? Sau ca poti face economie de pana la 80% la consumul de energie daca folosesti optiunea de spalare cu apa rece pentru programele masinii de spalat?


Acesta a fost si scopul dezvoltarii unei tehnologii adaptate nevoilor noastre de consum, tehnologia TET, din care a fost derivat si conceptul de Electronomie. Practic, vorbim despre aparate electrocasnice gandite pentru a ne ajuta sa economisim bani, timp si energie. 

Incepand de astazi, timp de patru saptamani, sunt consultantul tau in Electronomie, la initiativa Arctic.
In fiecare saptamana, te invit sa raspunzi la o intrebare pe blogul meu, printr-un comentariu, despre cum putem economisi cu cap. 

Arctic a creat gama TET, ce include combine frigorifice, masini de spalat, plite si cuptoare incorporabile, cu functii care te ajuta sa economisesti bani, timp si energie. TET inseamna Tehnologie de Economisire pe Termen lung.
Prima mea întrebare pentru voi: Ce intelegi tu prin “electronomie”? Recomand ca raspunsul tau sa faca referire la una dintre functiile TET. Pentru inspiratie, consulta site-ul si brosura online sau joaca Electronomic.
Aceasta prima etapa a concursului va fi premiata cu un produs Arctic TET, la alegere. Saptamana viitoare vom avea o noua intrebare si un nou premiu. Poti participa cu un singur raspuns pe saptamana. Raspunsurile sunt pastrate in moderare pana la urmatoarea intrebare, aşa mi se pare fair faţă de participanţii care răspund puţintel mai târziu la provocare. Regulamentul complet este disponibil aici.
arctic-tet

54 comentarii la “TET scrie pe mine toată luna iunie! Iar pe voi scrie premii :D

 1. constantinpaun Reply

  treaba asta e buna, promovarea iar e buna, dar diferenta de plus dintre clasele de consum, nu stiu cat e de buna, in conditiile in care tinem o unealta din asta, cam 3 ani prin casa, hai maxim cinci, si apoi ii facem vant…

 2. Claudiu Reply

  Salut.

  Electronomie = economie de electricitate = bani mai multi pentru alte activitati, precum o plimbare pe Cheile Bicazului. Si asta, stiind ca frunctele preferate stau la racoare intr-o combina frigorifica Artic :)

 3. Cristina Reply

  Dupa cum spun si producatorii, electronomia reprezinta economie de timp, bani si energie. Frigiderul
  şi congelatorul sunt cei mai importanţi consumatori de energie
  electrică din gospodării(împreună deţin 35-40% din factura de energie electrică. )
  Imi vin in minte acum spoturile lor publicitare, foarte sugestive si adevarate. Cel putin cea la combina frigorifica in care fluiera ala ceva gen inchide usa mai repede si hotaraste-te dinainte ce vrei din frigider :))
  Ceea ce fac deja (stiu ca sunt solutii de bun simt, dar e un punct de pornire):

  nu las lumina aprinsa intr-o camera daca sunt in alta
  am inlocuit toate becurile din casa cu becuri economice
  nu las in acelasi timp 2 aparate sa functioneze (daca sunt la laptop, nu am in nici un caz nevoie si de TV sau de radio)
  spal rufe doar cand se umple masina, si la o temperatura cat mai mica (in special pe cele colorate)
  am un numar relativ mic de ajutoare electrice prin bucatarie si le pun in functiune doar cand nu pot rezolva totul intr-un timp scurt, cu ustensilele de mana
  mi-am luat prelungitoare cu intrerupator, imi este mai usor sa inchid de fiecare data cand nu folosesc anumite aparate – doar apas pe buton
  orice aparat pe care nu il folosesc, este scos din priza sau intrerupt din butonul de mai sus.
  Am gasit acest aparat: http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=125333
  Daca vrem putem economisi foarte mult , si putem proteja mediul…

 4. Moldovan Cristian Reply

  Electronomia inseamna sa folosesti aparatele electrocasnice, sa te ajuti de functiile lor (cum ar fi, de exemplu functia EcoFast a plitei Arctic, care distribuie uniform caldura si astfel poti obtine cea mai buna mancare, in cel mai scurt timp posibil), cu scopul de a economisi si a nu mai avea palpitatii atunci cand vezi facturile.

 5. Adi Reply

  Electronomie reprezinta un concept, despre economisire pe termen lung a energiei electrice si implicit, crestere a bugetului familiei.Acest lucru este realizat, folosind tehnologii de ultima generatie:becuri LED, compresoare economice, avertizare in caz de usa deschisa frigider etc, acestea ducand la un consum de pana la 25% mai mic (Categoria A+). Arctic, cu noua gama “TET” (Tehnologie de economisire pe termen lung) inseamna bani mai multi pentru utilizatori si bun-simt/respect pentru mediul in care traim.

 6. Sorin Ghinescu Reply

  Electronomie se poate referi la stiinta care studiaza metode de eficientizare a consumului de energie electrica la aparatura electrocasnica si nu numai, avand scopul de a reduce consumul, de a creste durata de viata a aparatelor, de a reduce costurile si de a proteja mediul

 7. Mincu Adriana Reply

  Electronomie inseamna economie de energie, apa, timp si bani, un lucru esential pentru vremurile in care traim, in care timpul se comprima/accelereaza.

  Functii precum EcoFrostFree, EcoBuzz, EcoBreeze,
  EcoFresh, EcoDose, EcoWash, AquaSafe, EcoFan sunt doar cateva
  dintre facilitatile tehnologiei TET by Arctic.
  Ne ajuta sa folosim energia si apa la capacitate maxima dar intr-un timp restrans si cu resurse minime, ceea ce nu numai ca ne ajuta pe noi sa economisim timp si bani, ci este si un beneficiu major pentru mediul inconjurator.

  Salvam timp si bani + salvam energie si apa = salvam planeta = SALVAM VIITORUL! TET by Artcic

 8. mcgogoo Reply

  electicitae+economie.
  ai scris chiar tu. reducerea consumului electric.
  apropo de masina de spalat. am un unchi la tara care iarna nu incalzeste apa in masina ci pe plita de la soba.
  logica lui: “daca tot fac focul in soba, de ce sa mai platesc si curentul electric ca sa incalzesc apa?”
  asta este electronomie !

  personal am fost f incantat cand au aparut computerele cu green technology si cand UE a dat directiva aia prin care toti fabricantii de telefoane erau obligati sa fabrice acels tip de incarcator [consum electric redus]. in plus au aparut cablurile USB care imi permit sa incarc telefonul direct din PC.

 9. Aura Reply

  Electronomia este modalitatea prin care economisesti bani, timp, energie si sustii mediul inconjurator cu ajutorul tehnologiei. Tehnologia evolueaza in acelasi timp cu nevoile noastre, iar raspunsul la aceste nevoi este electronomia.

 10. Paun Catalina Cezarina Reply

  Electronomia presupune economisirea de bani, timp, apa si energie, cu ajutorul noii tehnologii TET.

 11. Amalia Mirabela Reply

  Dupa cum ne indica si numele, “electronomie” inseamna energie electrica economisita, utilizand electrocasnice care beneficiaza de cele mai noi tehnologii, de la una din cele mai vechi si respectabile marci din Romania si anume Arctic.

 12. Monica M. Reply

  Pentru mine electronomie inseamna electricitate + economie, adica economisirea energiei si drept urmare a banilor si a resurselor naturii. De fapt cuvantul electronomie este strans legat de tehnologia TET, Tehnologie de Economisire pe Termen lung, iar aparatele electrocasnice care incorporeaza aceasta tehnologie ne ajuta sa economisim apa, energie, timp si bani, ceea care este un lucru pozitiv. :)

 13. vilcescu ionut marian Reply

  electronomie = sa incerci sa economisesti enerice electrica cumparand ,electrocasnice clasa A ,spaland cu apa rece…..etc

 14. Lidia Simion Reply

  Cand aud cuvantul “electronomie” ma gandesc in primul rand la economie de energie, dar si la economie de bani si de timp. La o masina de spalat Arctic cu tehnologie TET, datorita functiei AquaSafe se regleaza automat consumul de apa si de control al excesului de apa. Asta da economie !

 15. Nicoleta Ciocoiu Reply

  electronomie – economie pe termen lung de banii si timp.

 16. Simona Păun Reply

  În opinia mea, conceptul de „electronomie” provine din combinarea noţiunilor „electronic” şi „economie”. Acest concept mă duce cu gândul la existenţa unei tehnologii de economisire pe termen lung a energiei, a timpului şi, de ce nu, a banilor cu scopul de a oferi o mai bună calitate a vieţii şi, în acelaşi timp, un confort sporit.

 17. Pavel Reply

  Prin electronomie înțeleg un proces prin care un aparat electrocasnic a fost creat pentru a consuma cât mai puțin curent electric. Electronomia este știința economisirii de energie electrică. :P

 18. Agnes Gal Reply

  Prin electronomie inteleg economisirea energiei electrice datorita tehnologiei TET, care este o tehnologie special creata pentru a ne ajuta sa economisim energia, timpul si intr-un final banii nostri.

 19. Dorel Reply

  Electronomie inseamna suita de tehnologii moderne, folosita de Arctic,la electrocasnicele sale,care ne ajuta sa economisim energie electrica.

 20. Apetroaei Sergiu Reply

  Electronomia reprezentata prin functia TET de la Arctic este partea aceea frumoasa din viata cand observi ca iti scade valoarea facturilor la curent, apa si iti mai ramane timp pentru activitatile preferate dar doar alegand electrocasnicele cu functia TET de la Arctic.

 21. Neli Reply

  Electronomie inseamna ca Arctic ma ajuta pe mine sa am mai multi bani de cumparaturi,economisind energie electrica, prin folosirea electrocasnicelor de la ei, care incorporeaza tehnologii inteligente, de ultima ora.

 22. Mihaela Gramada Reply

  electronomie = electrocasnice cu tehnologie de economisire de energie, timp si bani pe termen lung

 23. simion ovidiu Reply

  Econometrie, un termen proaspat intrat in vocabularul meu :) Cand aud acest cuvant ma gandesc la economie de energie, de timp si de bani. Daca as avea un cuptor incorporabil, datorita functiei EcoFan as economisi mai mult timp si as gati mai eficient. Cu masina de spalat Arctic TET as economisi apa si prin aceasta si bani.

 24. Theodor Gheorghita Reply

  electronomie inseamna economie de energie, apa, detergent, timp, bani pe termen lung. electronomie vine de la electrocasnicele inteligente Arctic si de la economie.

 25. Raul Reply

  Electronomie = stiinta de a economisii acele resurse pe care le utilizam zi de zi in viata cotidiana (apa, energie electrica, timp, bani, combustibil) , folosind echipamente inteligente si folosindu-ne de “inteligenta” noastra

 26. elena tanase Reply

  electronomie eu inteleg ca e un fel de stiinta care isi bate capul cat e ziua de lunga cum sa ma lase pe mine sa ma bucur de tehnicile moderne fara sa consum “tone” de kilowatti

 27. Dascalu Carmen Reply

  Electronomie inseamna economie de timp, energie, apa, cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora, a functiilor inteligente ale electrocasnicelor moderne.

 28. Violeta Costin Reply

  electonomie = utilizarea in mod eficient si economic a aparaturii electrocasnice, presupune utilizarea unor tehnologi ce reduce consumul de resurse, timp. diversitatea programelor la masinile de spalat, sa poata spala la fel de bine si cu apa rece si intr-un timp mai scurt, pt cuptor sursa de caldura sa se distribuie unifor, sa aibe timer, de asemenea prog prestabilite de coacere….hmmmm sper in viitor daca nu este deja sa existe un dispozitiv care sa absoarma energia solara si sa poata functiona si asa. :)

 29. Tamas Szabo Reply

  Salut!
  Eu personal cred ca electronomia este un cuvant nou care se refera la tehnologia de economisire pe termen lung –TET a energiei, a apei, timpului si a banilor, ceea ce este super
  Multumesc pentru sansa !

 30. Cristian Reply

  Conceptul de electronomie se refera la caracteristicile performante ale electrocasnicelor din gama TET care aduc pe langa functiile moderne si economie de energie, apa, timp, si bani fara a pierde nimic din confortul si siguranta dorite de consumator.Unul din multele exemple ar fi functia EcoWash care este o optiune de spalare cu apa rece si prin intermediul careia poti face economie de pana la 80% energie.

 31. Rodica Adriana Botescu Reply

  Electronomie = folosirea principiului economisirii prin utilizarea inteligenta a aparatelor electrocasnice cu tehnologia de economisire pe termen lung pentru a realiza economii de energie electrica si implicit de timp si bani.

 32. Candea Ioan Radu Reply

  Electronomie = economie de utilitati cu electrocasnice inteligente Arctic TET

 33. mada dragomir Reply

  electronomie e ceea ce propune noua tehnologie Arctic: economisirea timpului prin urilizarea intrumentelor electronice si electrice, fara consum prea mare de energie

 34. Gizela Botescu Reply

  Economie de apa, energie, bani si timp cu tehnologia TET la masinile de spalat Arctic prin functia Aqua Safe – sistemul de reglare automata a consumului de apa, cat si controlul excesului de apa.

 35. antonio baroiu Reply

  electronomia face posibila utilizarea a tot ce baga in priza, fara sa sara contorul in sus. cum? Prin tehnologia TET

 36. Tudora Calinic Reply

  Electronomie inseamna economie de energie, timp, bani datorita functiilor TET ale electrocasnicelor Arctic, cum ar fi AquaSafe-optimizarea consumului de apa, EcoBuzz -previne consumul excesiv de energie sau EcoFast -pentru economie de timp.

 37. Vlad F. Reply

  Electronomia reprezinta definitia simplificata a economiei de energie electrica. Sensul economisirii, in materie de energie electrica nu se rezuma la actiunea constienta de moment ci este reprezentat de o practica pe termen lung, deventita reflex/obisnuinta.

  Tehnologia moderna vine in intampinarea obsacolelor inerente procesului de dezvoltare a obisnuintei, prin diverse elemente ingenioase cum sunt: avertizarea acustica EcoBuzz pentru usa combinei frigorifice Arctic TET uitat deschisa sau insuficient de ferm inchisa ; existenta programului extrem de scurt Express 14 minute, a masinii de spalat rufe Arctic TET, de cele mai multe ori suficient pentru reimprospatarea rufelor ; sistemul de distributie uniforma a caldurii EcoFast, din dotarea cuptoarelor Arctic TET, pentru optimizarea timpilor de utilizare a energiei.

 38. maria dragomir Reply

  electronomia inseamna ca ma bucur de tot ce consuma electricitate intr-un mod cat mai prietenos care nu imi afecteaza nici mie factura nici naturii nu dauneaza asa mult ca modelele vechi

 39. silviu baroiu Reply

  electronomie? cred ca e “acel ceva” care imi permite sa ma bucur de tehnologiile moderne cu un consum mai mic de energie

 40. Roland Akkerman Reply

  Electronomie inseamna economisirea energiei, a timpului, a apei, a banilor datorita tehnologiei TET.

 41. Irina Vascenco Reply

  Termenul “electronomie” se refera la functiile aparatelor electrocasnice cu tehnologie TET , care te ajuta sa economisesti energie, timp si implicit bani. Un exemplu ar fi functia EcoWash care este o optiune de spalare cu apa rece si prin intermediul careia poti face economie de pana la 80%.

 42. Aurelia Calinic Reply

  Electronomie inseamna economie realizata cu ajutorul aparaturii electrocasnice dotata cu tehnologie TET. Un exemplu este functia AquaSafe-optimizarea consumului de apa.

 43. Iacob S. Reply

  Termenul electronomie se refera la economisirea energiei , a timpului ,dar si a banilor ca urmare a utilizarii aparatelor electrocasnice dotate cu tehnologie TET. Astfel, cu masina de spalat Arctic TET , datorita functiei AquaSafe as economisi apa si prin aceasta si bani.

 44. Cezar Rusu Reply

  Prin “electronomie” inteleg o economie realizata cu ajutorul electronicelor. Folosind tehnologia TET realizam o importanta economie de energie, timp si bani.bUn exemplu este functia AquaSafe prin care se optimizeaza consumul de apa.

 45. Ioan Scutaru Reply

  Prin electronomie inteleg totalitatea masurilor luate pentru economia de energie electrica si astfel de bani.
  Astazi am facut un calcul simplu. Am inchis toate aparatele electrice din casa lanad doar vechea mea combina frigorifica in functiune.
  Am constatat un consum estimat de aproximativ 3300 kWh pe an, In aproximativ un an, combina mea frigorifica consuma atata energie electrica cat sa imi cumpar una noua.
  Combina frigorifica Arctic AK366NFS+ cu functia Eco Buzz are un consum de doar 341 kWh/an. Astfel economisesti energie si te buciri si de confortul tehnologiilor de ultima generatie.

 46. Amarie Dorina Reply

  1.Cum definești conceptul de “electronomie”?
  Electronomie< electr- + (ec)nomie. Conceptul se defineste, dupa cum spun si producatorii, prin economie de timp, bani si energie.
  2.Ce înțelegi tu prin "electronomie"?
  Inteleg evitarea consumului inutil de energie electrica cu consecinte benefice asupra economisirii acesteia, a economiei la bani si de timp.
  3.La ce te gândești când auzi cuvântul "electronomie"?
  Ma gandesc la economia de energie electrica (si consecinta : economie de bani)

 47. Amarie Vasile Reply

  Conceptul se defineste prin economie de timp, bani si energie.
  Inteleg evitarea consumului inutil de energie electrica cu consecinte benefice asupra economisirii acesteia, a economiei la bani si de timp.
  Ma gandesc la economia de energie electrica si consecintele privind economi de bani ( si de timp).

 48. Constantin Gornescu Reply

  Din punctul meu de vedere electronomia inseamna o economisire prin cumpararea unor electrocasnice noi si renuntarea la cele vechi. Asta inseamna un castig desi pare o cheltuiala. Valoarea electrocasinelor noi achizitionate va fi compensata de consumul scazut la energie. Partea cea mai buna este ca ne alegem cu electrocasnice noi fara efort…

 49. MIhaela Scurtu Reply

  economie de timp prin tehnologia TET care ajuta la economisire de electricitate, apa, nervi

 50. mariana baroiu Reply

  jos cu consumul abuziv de energie electrica! asta inseamna electronomie; cum o obtinem? folosind produsele de generatie cu noua cu tehnologii inovative care permit de exemplu sa speli rufele perfect cu apa rece

 51. daniel Dragomir Reply

  electronomia e buna prietena si cu burta si cu portofelul meu pentru ca stomacului meu berea calda nu ii place si nici portofelului nu ii convine cand vine factura doldora la curent. de acuma sunt electronom, ca am frigider smecher cu tehnologia TET si beau bere rece si stau linistit cu burta in sus ca stiu ca frigiderul nu arunca contorul in aer ca in filmele cu Vin Diesel

 52. Terezia M. Reply

  Tehnologia TeT face posibila ca electronomia sa devina cea mai avansata modalitate de economisire a energiei si a banilor pe termen lung in zilele noastre.

 53. Dobrica Mihai Reply

  Electronomie = consum redus de energie electrica si bineinteles ma duc cu gandul la ECONOMIE

 54. Fratila Emilia Reply

  Economie pe termen lung.Electronomie = economie de electricitate. Economie de timp, bani si energie.Datorita functiei AquaSafe se regleaza automat consumul de apa si de control al excesului de apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.