Studiu de caz: cum am ales 8 oameni din cei 39 care au aplicat pentru internshipul plătit

Pe scurt: Pe 12 februarie, anunţam că ne căutăm coleg la blogdebere.ro. Într-o săptămână am primit 39 de CV. Am selectat pentru interviu 8 dintre cei care le-au trimis. În perioada următoare facem interviurile.

Pe lung: A fost oribil (dap, ăsta este cuvântul) să alegem dintre atâtea CV, din care cel puţin 20 excelente. O muncă pe care nu mai vreu să o fac. Data viitoare când mai avem idei de astea creţe, o să apelez la Mădălina Uceanu să ne ajute. Căci este, repet cuvântul, oribil să alegi între – noi aşa am interpretat toată această ispravă – speranţele cuiva şi speranţele altcuiva. Motiv pentru care de acum înainte o să respect mai mult decât până acum meseria de recrutor…

Evident că nu ne-am aşteptam la atât de mult interes. Pentru că nu era vorba despre un job în sine. Cel puţin nu imediat, mai mult o posibilă promisiune. Tot ce promiteam era un fel de internship plătit. Aşa că 39 de CV ne-au luat total prin surprindere. Întâi ca număr. Apoi din punct de vedere al calităţii oamenilor care s-au arătat interesaţi.

Aveţi mai jos câteva concluzii pe care le-am tras după această experienţă. Aşa cum m-am priceput, fireşte.

17 comentarii la “Studiu de caz: cum am ales 8 oameni din cei 39 care au aplicat pentru internshipul plătit

 1. axelandra Răspunde

  Oare cati dintre ei au fost prezenti la intalnirea de aseara? ;))

 2. Andrei Ionita Răspunde

  Pentru mine, interesant ar fi să aflu în ce măsură a contat fiecare punct al infografic-ului de mai sus.

  Adresa de mail de serviciu ar putea fi o dovadă de sinceritate și asumare a responsabilității, dar și o dovadă de „trădare” față de actualul angajator.

  Tu cum ai văzut lucrurile astea?

  • Cristian China Birta Răspunde

   Evident ca fiecare punct a contact. Pentru ca in momentul in care aplici pentru un job sau pentru un internship fiecare moment conteaza.
   Legat de partea cu mailul de la firma la care lucreaza acum, mie mi s-a parut amuzanta faza :)) Adica nu am nici o problema cu asta, chiar deloc :)

 3. Madalin Blidaru Răspunde

  Serios, ar trebui sa creezi o categorie pe blog special intitulata : „lectii de transparenta”. Organizatiile si institutiile au ce invata.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Nu trebuie nici o categorie. Pentru ca cine vrea sa invete ceva, invata. Cine nu, nu :) Oricum nu am inventat apa calda. Adica mie mi se pare mai mult decat fair sa spun chestii de astea care mi se intampla. In ideea ca unii vad si chiar inteleg. Si cativa dintre ei chiar aplica ce au invatat :))

 4. Paval Răspunde

  Acest proces de recrutare poate fi si un tool pentru monitorizarea influentei.
  La modul general vorbind, oamenii accepta un internship (platit mai mult sau mai putin sau chiar neplatit) avand mai multe motivatii: necesitatea stringenta de bani, prestigiul angajatorului, potentialii colegi de lucru. De analizat.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Dap, m-am gandit si eu – retrospectiv, e drept – ca am fi putut face un chestionar. Dar, dupa cum ziceam mai sus, nu suntem de meserie si nici nu o sa mai fim :)) Serios apelez la Madalina sau la un specialist sa ne ajute, caci este foarte greu sa faci asa ceva…

 5. javra Răspunde

  Coleg la blogdebere n-am râvnit să devin, dar anunţul tău m-a făcut să scriu un articol despre binefacerile berii.

 6. Emil Calinescu Răspunde

  Si totusi care sunt aceia? Eu n-am aplicat, insa eram curios care-s norocosii. Sa stiu pe cine voi savura pe blogdebere :)

  • Cristian China Birta Răspunde

   O sa il stii doar pe cel care ramane in final in perioada de internship platit. Asa e fair.

  • Madalina Răspunde

   Cred ca ar fi cel putin ciudat sa publice lista cu toti cei care au aplicat pentru job, nu cred ca vei gasi asa ceva pe aici. Iar decizia finala sigur va fi publica si ne va fi comunicata tuturor, dupa cum il stiu eu pe Chinezu:-)

 7. Roxana Răspunde

  Ştiu cum e cu recrutarea…
  Chiar dacă procesul în sine e unul dificil, greoi, trebuie să pregăteşti explicaţiile necesare pentru om (de ce ai ales pe altul, să ai răspunsuri pentru întrebările lui), pentru că mulţi o iau personal, prea personal aş zice, ştii care e partea bună? În final îţi aduni în jurul tău oameni faini. Şi cred că pentru ei merită întregul proces de recrutare şi selectare.
  Când ştii că dai de un talent şi ajungi la el. :)

 8. spanac Răspunde

  eu am aplicat sau eram prea beat?

  • Natural Răspunde

   Spanacule n-ai inteles cerintele jobului :) Nu trebuie sa dai pe gat berea ci s-o dai cat mai bine in 2.0 :) Spor! Mi-ai inseninat dimineata.

 9. Andrei Răspunde

  As putea spune ca au fost destul de putine aplicari, am vazut posturi de internship fara plata, e drept la companii mari, unde erau sute de aplicanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: