Matei Brunul

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Spun din start că Matei Brunul (Editura Polirom, 2011) este cea mai bună carte pe care am citit-o anul trecut. Cel puţin. Nu mă întrebaţi de ce mi-a picat atât de bine. Poate excelenta scriitură. Poate pentru excelenta împletire a celor două planuri, care te năucesc într-o poveste care îţi place la modul frisonar, ca să zic aşa, căci citeşti cartea strângând de multe ori din dinţi şi ridicând, din când în când, pumnul.

Lucian Dan Teodorovici scrie ca un jurnalist. Unul foarte, foarte bun. Cartea pare, de multe ori, o scriitură de presă. Îl suspectez, de altfel, pe autor de o detaşare auto-impusă, care îi iese de minune. Cred că e cel mai puţin tezist autor pe care l-am citit de mulţi ani şi care să te lovească, totuşi, cu nişte „târnăcoape” morale în mijlocul coraconului. Teodorovici alege cea mai bună cale pentru a te face să te încovoi sub mesajele pe care le transmite: în loc să spună „nemernicii dracului” povesteşte ce s-a întâmplat. Şi tu simţi, în fiecare pagină, că murmuri printre dinţi „nemernicii dracului”…

Nu o să vă povestesc deloc despre ce este cartea. Eventual doar să vă spun că puteţi vedea ce a făcut mizeria numită comunism din unele destine. Nu este o carte uşoară. Dacă vreţi să o citiţi în weekend, cu popcorn lângă voi şi între două filme pe AXN, atunci uitaţi de cartea asta, o pângăriţi aşa. „Matei Brunul” trebuie citită aşa cum merită, cu mult respect.

L-am cunoscut pe Lucian Dan Teodorovici când a câştigat premiul „Augustin Frăţilă”. Şi am promisiunea din partea lui că o să bem o bere când ajung la Iaşi. Cum are şi el promisiunea din partea mea că o să bem o bere când ajung la Iaşi :))

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Matei Brunul”

  1. Pingback: Top 10 cărţi citite în 2012 (din cele 20 citite în total...) • Republica Culturală Chineză

  2. Pingback: Cartea anului 2012 (pentru mine) a fost tradusă în franceză • Republica Culturală Chineză

  3. Pingback: La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :) • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)