Scrisoare de la un blogger către un alt blogger

Dragă Make,

Îţi scriu ca de la blogger la blogger, nu ca de la prieten la prieten. Deşi, e drept, în cazul nostru limita dintre cele două noţiuni este ca tabelul lui Mendeleev pentru mine: ştiu că există, ştiu pentru ce există, dar nu înţeleg nimic din el :))

M-am decis să îţi scriu această scrisoare publică pentru că – nu ştiu cum să ţi-o spun, aşa că o bag direct – nu am avut altă ideea despre cum să scriu legat de marea şi minunata ta lansare. Şi am zis că, dacă tot o facem public, cum ar veni, ia să zic şi câteva cuvinte despre ce ai făcut tu în ultima vreme. Ca să te fac de telecomandă la lume, cum ar veni :D

Mai ţii tu minte, dragă Make, discuţia noastră de acum 1 an (ceva de genul), când îmi spuneai că eşti tare dezamăgit de blogosferă şi că te gândeşti să laşi totul baltă? Ştiam că acel moment este decisiv pentru ce vei face în continuare în 2.o. Aşa că în afară de a-ţi spune să strângi din dinţi şi să mergi cu încăpăţânare înainte, nu am mai zis nimic. Pentru că nu avem nici o emoţie – ţi-o spun acum pentru prima dată – că vei lua decizia cea mai bună şi că drumul tău din acel moment de (joasă) cotitură va fi doar sus, tot mai sus.

Am văzut în ultima vreme că ai început să scrii mult mai des pe blog şi să abordezi subiecte într-o manieră excelentă, în special cele legate de sufletul sportului (eu aşa le simt, legate de sufletul acestui fenomen). Am văzut că tragi tare de bloggeri să se implice în promovarea unor isprăvi pe zona de folk, aşa cum a fost Folk Alba, unde am avut onoarea să particip şi eu. Cât despre excelenta iniţiativă Acoustic Bloggers chiar nu mai are rost să spun nimic, este excelentă. Punct. Am văzut că ai început să turezi motoarele la foreverfolk.com,la modul profesionist, ceea ce mă bucură corespunzător. Şi ştiudin discuţiile la bere (alea pe care le beau eu mai mult :D) că ai nişte planuri în minte, pe care abia aştept să le concretizezi. În fine, aşa cum spui tu, 2012 mi s-a părut şi mie că a fost un an bun pentru tine. Ceea ce îţi doresc şi în 2013 :)

Am încercat, atât cât am putut, să pun şi eu umărul la ce ai făcut. Şi promit să pun umărul şi mai vârtos la ce o să faci de acum înainte. Pentru că, printre altele, de aia sunt prietenii pe lume :)

Pe 11 februarie are loc un super-eveniment din viaţa ta de artist: lansarea în Bucureşti a primului tău album. Şi ştiu că ţii tare mult ca toţi prietenii tăi, din blogosferă şi nu numai, să îţi fie aproape. Este de prisos că o să fiu prezent, cu toată emoţia de rigoare. Şi că invit pe toată lumea care te ştie şi care a râs cu tine sau a băut o bere să vină cu noi. Pentru că şi de aia e faină lumea asta a noastră 2.0, pentru că atunci când trebuie ştie să fie împreună :)

Ne vedem la locul faptei. Hai să ne trăieşti şi să ne (în)cânţi!

13 comentarii la “Scrisoare de la un blogger către un alt blogger

 1. Florin Grozea Reply

  Blogger turned singer. Succes!

  • Cristian China Birta Reply

   Ca sa respectam adevarul istoric, Make intai a fost folkist si abia apoi blogger. Sigur, discutia despre cum ne place mai mult despre el in acest moment este larg deschisa :)) Cel mai probabil ca trebuie luat totul la pachet :D

  • Marius Matache Reply

   Da, asa cum spune si Cristi, intai am fost folkist si apoi am devenit blogger. Dar acum ele vin la pachet :))

 2. Haotik Reply

  E foarte fain albumul. Piesa 1 si 13 sunt cele mai tari si cred ca si 8 dar nu sunt sigur. Oricum tot albumul are piese faine l-am ascultat in seara cand l-am primit de 7-8 ori.

  Cred ca ne vedem la lansare.

 3. Cristi Reply

  O sa-i fim alaturi ca sa ne dea noua emotiile si el sa fie relaxat pe scena.

 4. Natural Reply

  Nu l-am auzit pe Make cantand, dar stiu ca are Fan-Club la Craiova. Poate ajunge si pe la noi. Pana atunci bafta si sala plina!

  • Cristian China Birta Reply

   Eu iti promit ca daca va ocupati sa ii recomandti o sala faina si sa adunati lume amatoare de folk, vin cu toata gasca DreamTeamRO la voi si facem si un blogmeet de mare angajament :))

   • Natural Reply

    Buna idee. O pun pe ordinea de zi ca tot avem duminica blog-meet.

   • Stefan Murgeanu Reply

    da, vine tot DreamTeam-ul, confirm si io :)

 5. D-Petre Reply

  Bravo Cristi, bravo Make !
  Cred ca trebuie sa mai scriu ceva ca alfel imi taie comentariul ca fiind prea scurt … a si sa nu uit … mi-e ciuda ca n-am cum sa ajung acolo.

 6. Rudolf Szekeres Reply

  FELICITARI MAKE,FELICITARI CHINEZULE. MA BUCUR CA EXISTATI SI CA SUNTETI PRIETANII NEPOTULUI MEI VLAD.

 7. zoltybogata Reply

  Bravo Cristi, bravo Make și la cît mai multe albume. Multă sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.