Misogini din toate colţurile lumii, ia luaţi de aici!

Am 3 copii. Nu, rectific, trei minunăţii, trei splendori, trei senzaţionale bucurii în viaţa mea. Şi trei motive de a o adora pe doamna sufletului meu, cea care le-a dat naştere :)

Am fost alături de doamna mea la fiecare naştere. Şi am parcurs un drum care m-a făcut să am un respect deosebit pentru femeie. La prima naştere, am fost şocat să o văd pe doamna mea chinuindu-se atât de tare, căci până în acel moment nu am auzit-o niciodată să se plângă de ceva. La a doua naştere eram pregătit şi – îmi spune ea – am avut un rol foarte important să o ajut să treacă peste dureri. Iar la a treia am fost chiar factor activ, ca să zic aşa, adică le-am făcut chiar pe doctoriţă şi pe asistente să spună că sunt fanele mele :))

Vă spun toate aceste pentru că vreau să înţelegeţi filmul de mai jos gândindu-vă nu neapărat la durerile pe care le suportă o femeie, ci la grobianismul nătăflăţ de care unii bărbaţi dau dovadă cu glumelor lor de peşteră neaerisită când vorbesc despre femei. Nu este nevoie de traducere, este de ajuns doar să îi priviţi pe cei doi tineri care au acceptat provocarea să se pună în locul unei femei la naştere. Şi să suporte toate durerile. Vă recomand să vedeţi tranziţia de la distracţia iniţială la chipul lor răvăşit la final… :)

Văzută la Bogdana.

14 comentarii la “Misogini din toate colţurile lumii, ia luaţi de aici!

 1. cotos Răspunde

  Astia doi ori sunt nebuni ori sunt cei mai curajosi oameni pe care i-am vazut vreodata..Am un respect enorm pentru femei, faptul ca rezista la o asemenea durere este de neconceput pentru noi..

 2. albinuta veninoasa Răspunde

  Suntem barbati, dar trebuie sa dovedim acest lucru cand suntem alaturi de sotiile noastre, atunci cand vine pe lume ceea ce asteptam de mult timp. Este usor sa bei o bere sau sa tragi o betie de bucurie cand vine pe lume un copil, dar unii nici nu au curajul sa asiste la aceste dureri.

 3. macanta Răspunde

  :)) daa, daca nasteau barbatii lumea n-ar mai fi existat sau se inventa cezariana din epoca de piatra.
  Baietii astia chiar au avut curaj sau n-au stiu in ce se baga :)

 4. dan Răspunde

  Din pacate multi barbati nu constientiaza prin ce trec femeile , si aici nu ma refer numai la momentul nasterii , dar si pe parcursul celor noua luni .

 5. Ciprian Andronache Răspunde

  P-aci, bărbaţii asistă activ la naştere, efectiv în sala de operaţie.

 6. Florin Grozea Răspunde

  OMG, ce nebuni! Se știe că femeile rezistă la dureri de peste 10 ori mai mari decât bărbații, cineva s-a gândit să demonstreze asta practic…

 7. sirdevil Răspunde

  Neata Chinezule! :-)
  Eu iti comentez mai scurt, dar in principiu ideea din spatele titlului si al articolului si o sa fac asta cu o referire simpla si complexa in acelasi timp: pentru cine vrea cu adevarat sa inteleaga, sa incerce sa citeasca alegoria lui Platon cu privire la pestera. Ideea generala ar trebuie apoi sa le fie clara :)

 8. Emil Calinescu Răspunde

  Mi se pare ciudat clipul asta. De ce te-ai supune de buna voie unor dureri inutile? Pe bune acum, e o stupizenie maxima. Daca unii oameni isi pierd maini sau picioare in razboaie, noi ar trebui sa ni le taiem de buna voie doar ca sa simtim ce simt ceilalti?!

 9. Cristian China Birta Răspunde

  O sa ma iertati daca nu reactionez la comentariile voastre. Caci, evident, am discutat discutii :))

 10. Cosmin Răspunde

  Si au am fost alaturi de doamna mea cand a nascut…. dar nu cred ca stie cum sunt durerile nasterii, asta pentru ca a facut cezariana. In legatura cu video… putini sunt la fel de curajoso sa indure aceste dureri fara nici un scop :D

 11. frmshk Răspunde

  Faptul că bărbații recunosc că femeile merită respect MĂCAR pentru durerile suportate la nașterea unui copil nu ne-ajută cu nimic dacă n-aplică respectul ăsta în viața de zi cu zi… Eu cred că cei mai mulți bărbați consideră toată partea asta – sarcina plus nașterea – ca fiind de datoria femeii și-atunci tot ce intră în categoria asta înseamnă… sarcini de serviciu… oricum, discutăm discuții, e clar… și băieții ăștia, dincolo de jocul lor… vor schimba ceva, în mentalitate, a lor și a celorlalți?

  Felicitări, Chinezule, tare mult îmi place cum vorbești de familia ta! Să-ți trăiască!

 12. Ghost Painter Răspunde

  Sotia ta trebuie sa fie tare mandra pentru felul cum gandesti <3
  Cat despre cei 3 copii, sa-ti traiasca! :d

 13. Tania Purcaru Răspunde

  Au suferit cumplit timp de nici 10 minute, dar travaliul unei femei dureaza ore. In cazul meu, 24, si nu e un experiment just for fun. E uneori cumplit, dar nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand moasa iti da bebelusul in brate si il vezi pentru prima data. Deci misoginismul poate veni si de aici, de la faptul ca un barbat nu va putea simti niciodata o bucurie atat de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: