Misogini din toate colţurile lumii, ia luaţi de aici!

Am 3 copii. Nu, rectific, trei minunăţii, trei splendori, trei senzaţionale bucurii în viaţa mea. Şi trei motive de a o adora pe doamna sufletului meu, cea care le-a dat naştere :)

Am fost alături de doamna mea la fiecare naştere. Şi am parcurs un drum care m-a făcut să am un respect deosebit pentru femeie. La prima naştere, am fost şocat să o văd pe doamna mea chinuindu-se atât de tare, căci până în acel moment nu am auzit-o niciodată să se plângă de ceva. La a doua naştere eram pregătit şi – îmi spune ea – am avut un rol foarte important să o ajut să treacă peste dureri. Iar la a treia am fost chiar factor activ, ca să zic aşa, adică le-am făcut chiar pe doctoriţă şi pe asistente să spună că sunt fanele mele :))

Vă spun toate aceste pentru că vreau să înţelegeţi filmul de mai jos gândindu-vă nu neapărat la durerile pe care le suportă o femeie, ci la grobianismul nătăflăţ de care unii bărbaţi dau dovadă cu glumelor lor de peşteră neaerisită când vorbesc despre femei. Nu este nevoie de traducere, este de ajuns doar să îi priviţi pe cei doi tineri care au acceptat provocarea să se pună în locul unei femei la naştere. Şi să suporte toate durerile. Vă recomand să vedeţi tranziţia de la distracţia iniţială la chipul lor răvăşit la final… :)

Văzută la Bogdana.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “Misogini din toate colţurile lumii, ia luaţi de aici!”

 1. Astia doi ori sunt nebuni ori sunt cei mai curajosi oameni pe care i-am vazut vreodata..Am un respect enorm pentru femei, faptul ca rezista la o asemenea durere este de neconceput pentru noi..

 2. Suntem barbati, dar trebuie sa dovedim acest lucru cand suntem alaturi de sotiile noastre, atunci cand vine pe lume ceea ce asteptam de mult timp. Este usor sa bei o bere sau sa tragi o betie de bucurie cand vine pe lume un copil, dar unii nici nu au curajul sa asiste la aceste dureri.

 3. Neata Chinezule! :-)
  Eu iti comentez mai scurt, dar in principiu ideea din spatele titlului si al articolului si o sa fac asta cu o referire simpla si complexa in acelasi timp: pentru cine vrea cu adevarat sa inteleaga, sa incerce sa citeasca alegoria lui Platon cu privire la pestera. Ideea generala ar trebuie apoi sa le fie clara :)

 4. Mi se pare ciudat clipul asta. De ce te-ai supune de buna voie unor dureri inutile? Pe bune acum, e o stupizenie maxima. Daca unii oameni isi pierd maini sau picioare in razboaie, noi ar trebui sa ni le taiem de buna voie doar ca sa simtim ce simt ceilalti?!

 5. Si au am fost alaturi de doamna mea cand a nascut…. dar nu cred ca stie cum sunt durerile nasterii, asta pentru ca a facut cezariana. In legatura cu video… putini sunt la fel de curajoso sa indure aceste dureri fara nici un scop :D

 6. Faptul că bărbații recunosc că femeile merită respect MĂCAR pentru durerile suportate la nașterea unui copil nu ne-ajută cu nimic dacă n-aplică respectul ăsta în viața de zi cu zi… Eu cred că cei mai mulți bărbați consideră toată partea asta – sarcina plus nașterea – ca fiind de datoria femeii și-atunci tot ce intră în categoria asta înseamnă… sarcini de serviciu… oricum, discutăm discuții, e clar… și băieții ăștia, dincolo de jocul lor… vor schimba ceva, în mentalitate, a lor și a celorlalți?

  Felicitări, Chinezule, tare mult îmi place cum vorbești de familia ta! Să-ți trăiască!

 7. Au suferit cumplit timp de nici 10 minute, dar travaliul unei femei dureaza ore. In cazul meu, 24, si nu e un experiment just for fun. E uneori cumplit, dar nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand moasa iti da bebelusul in brate si il vezi pentru prima data. Deci misoginismul poate veni si de aici, de la faptul ca un barbat nu va putea simti niciodata o bucurie atat de mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.