Cu un Okean poţi face minuni

La concluzia asta am ajuns după ce băieţii de la Travka au lansat noul album Okean şi în Bucureşti, în The Silver Church Club. După ce aflasem opiniile despre primul eveniment de la Iaşi, am aşteptat cu nerăbdare să aflu ce ne pregăteşte Travka. Şi nu aveam să fiu dezamăgită.

Clubul este până acum preferatul meu atunci când vine vorba de un concert. Începând cu felul oamenilor care lucrează acolo şi terminând cu sunetul care se aude foarte bine, fiind printre puţinele locuri ce găzduiesc astfel de evenimente care nu au probleme cu acustica.

Publicul a fost numeros, lucru valabil în general când vine vorba de Travka, cu atât mai mult atunci când este o lansare mai deosebită. Asta pentru că Okean este un experiment. Apărut doar în 5 exemplare, ţinute într-o gentuţă alături de un carnet, fiecare dintre ele ajungând la câte un fan din oraşul în care se face lansarea şi călătorind apoi la propriu din mână în mână, toate amintirile fiind  strânse la final de cei din formaţie.

Deşi am stat lipită de podea, din cauza aglomeraţiei, m-am bucurat de un concert extrem de reuşit, cu toate că George s-a tot scuzat pentru că avea nişte probleme cu vocea. Au fost foarte puţin vizibile. La fel s-a întâmplat şi în cazul controversatei plecări a lui Mizdan. Recunosc că a fost mai puţin spectacol pe scenă, dar Sorin Erhan poartă foarte bine papucii primiţi moştenire în cadrul formaţiei.

Au alternat piesele mai vechi cu cele noi, una dintre ele având şi un sound ce ducea mai spre muzica electronică devenită trend în perioada asta. Au modificat bucăţi instrumentale, s-au jucat creând mixuri între piese, iar Alexei a pendulat ameţitor între chitară şi clape, reuşind să debordeze de energia ce i-a lipsit lui George din cauza precauţilor necesare pentru protejarea vocii. La final s-a cerut în mod repetat bis, iar fanii au continuat să aplaude minute în şir după ce Travka ieşise de pe scenă.

Mă bucură să văd că o formaţie românească are curajul să facă un astfel de experiment inedit cu lansarea unui album, cu atât mai mult cu cât fac parte din categoria celor care sună al naibii de bine live. Au un sound închegat, precum un puzzle alcătuit din personalităţi distincte, dar care oferă mult celor dornici de melodii în limba română. Pentru că este şi asta tot o dovadă de curaj şi dârzenie, ei ferindu-se până acum de păcatul englezismelor ce i-ar fi putut propulsa undeva mai în faţă, în mainstream-ul neaoş.

Playlist Travka:

Aici sunt eu

E cineva în oraşul acesta

Ceva mi s-a rupt

Într-un fel

Partea finală

Iubire

Zgârba

Fetele-n lună

Sunt un erou

Păsări călătoare

Apartamentul 77

Urban violent

Venus

Soare răsare

90

Vreau să simt Praga

Ochiul cere lumină

Okean

Bis:

Continental

Cum te simţi + Vremea ocheadelor

Atenţie! Atenţie!

Imagine via.

Pentru mai multe cuvinte şi fotografii, vă trimit la colegu’ de la RockSounds.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Cu un Okean poţi face minuni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)