Părerea mea despre Therion – Les fleurs du mal (2012)

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Spun din start că am dat albumului Therion – Les fleurs du mal (2012) nota 9.5. Şi îl declar unul din cele mai bune albume rock ale anului. În catalogul meu, desigur, nu bag mâna în foc pentru alţii. Dar pe mine aceşti „florari” ai metalului m-au cucerit încă de la primele acorduri ale albumului. Hai să vă zic altfel: l-am ascultat de vreo 5 ori într-o săptămână. Iar asta se întâmplă extrem de rar la mine şi numai când chiar vreau să mă îmbib – scuzaţi cuvântul, dar aşa mi-a venit – cu o muzică ce este la mega-marele fix pe coraconul meu. O operă rock de mare, mare angajament.

De cum a început Poupee de cire, poupeee de son, prima piesă a albumului, a ridicat sprânceana. Şi pe măsură ce ascultam piesele ridicam şi mai tare sprânceana şi mă bucuram de fiecare acord. Căci trupa face nişte ruperi de ritm compoziţionale excelente, aruncând-te de la excepţionala baladă Une fleur dans la coeur la nebunia rapidă Je n’ai besoin que de tandress sau la impresionantele partituri de soprană din Soeur angelique sau Mon amour, mon ami.

Una peste alta este un album excepţional, pe care am fost onorat, chiar foarte onorat să îl ascult şi să ştiu că mai există nişte nebuni în lumea asta care fac o muzică atât de frumoasă :)

Din păcate, pentru că nu apucasem să ascult încă albumul, nu am ajuns la concertul lor de la Bucureşti iar acum îmi pare atât de rău… Şi după ce am mai citit şi asta… Şi duăpă ce am văzut şi ce a scris BogDan pe Rockstage

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Părerea mea despre Therion – Les fleurs du mal (2012)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)