La masă cu oamenii Deltei

Precizare imperios necesară: Postarea aceasta a fost scrisă de Sorin acilea pe chinezu (are cont de autor pentru că are pile la mine, ce vreţi :D) cu ceva vreme în urmă (nu spun câte zile pentru că mă fac şi mai tare de telecomanda 2.0…). Dar eu, ca un hapciupalitic, am uitat să îi dau publish… Noroc cu Sorin, care de dimineaţă mi-a bătut obrazul. Drept pentru care ia de aici un rapid Publish :D

Domnul Ivan Patzaichin nu se lasă descurajat de lispa de reacție din partea factorilor de decizie de la guvernare și continuă să își aducă aportul pentru dezvoltarea Deltei Dunării și pentru promovarea unui turism de bun simț într-un areal cu bogății imense, atât din punct de vedere geografic și al faunei, cât și din punct de vedere geocultural.

Cercetarea gastronomiei tradiționale din Delta Dunării

Asociația „Ivan Patzaichin Mila 23” și Catedra de Sociologie a SNSPA București au prezentat, pe 11 octombrie, la Clubul Țăranului din Bucureşti, rezultatele proiectului cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, „La masă cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării”. Au prezentat prof. Vintilă Mihăilescu, șeful echipei de cercetare, din partea Catedrei de Sociologie a SNSPA, Ivan Patzaichin, Teodor Frolu din partea Asociației „Ivan Patzaichin-Mila 23”.

„Cititul în farfurii este mult mai mult decât atât, este un adevărat glob de cristal al antropologului, care întrezăreşte în el o întreagă societate, cu dinamica şi hibridizările sale permanente”   Vintilă Mihăilescu.

Așa cum s-a propus, proiectul a documentat și patrimonializat, cu instrumentele și cunoașterea de tip antropologic, cunoașterea gastronomică tradițională specifică Deltei Dunării, respectiv localitățile Crișan-Mila 23, Chilia Veche, Sfântu Gheorghe, pe baza unei cercetări de specialitate în perioada iunie-octombrie 2012. Activitatea în teren a surprins practicile culinare tradiționale, rețetele, ingredientele specifice, instrumentarul de preparare a hranei, formele de cunoaștere și apreciere a gustului, sezonalitatea hranei și continuumul dintre alimentația domestică și publică, festivă și cotidiană dar și rolul comunitar al hranei.

Bugetul total al proiectului a fost de 66.240 RON, restul finanțării fiind asigurat de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, din surse proprii. Activitățile proiectului s-au concretizat într-un ghid de cercetare, publicația „La masă cu oamenii Deltei: gastronomia tradițională din Delta Dunării”, un atelier etnografic online și o expoziție de etnografie vizuală.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “La masă cu oamenii Deltei”

  1. Omul IP, merita toate respectele noastre..A fost un mare campion, o legenda a spiritului olimpic, si acum incearca din rasputeri sa faca ceva pentru zona de unde e el..Frumos si trebuie incurajat..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)