27.04.2017

Ce greşeli există în fotografia asta?

Am făcut poza asta în Varşovia, într-o pauză de Danone Nations Cup. Ştiţi deja că nu mă pricep de nici o culoare la ISO, diafragmă şi alte butoane pe care le mai are aparatul meu Canon EOS nu ştiu cât. Dar am vrut eu să surprind clădirea aia imensă (că cu polonezii la greu de astea în centrul Varşoviei) cu soarele de după ea şi cu dârele alea de la avioane. Poezie, ce să mai… :D Numai că hopa când apăsam eu pe buton apare pasărea din imagine şi îmi strică toată poza, zău aşa…

Acum întrebare către voi, cei care vă pricepeţi mult mai bine decât mine în ale declanşatului de bliţ şi alte de astea: ce e bine în fotografia asta şi ce e rău în fotografia asta? Poate se mai leagă şi de mine ceva… :))

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cine vrea să muşte un pic din chinezu?

Vă înduraţi să îmi ziceţi 3 avantaje pentru care să îmi instalez antivirus?

7 comentarii

 1. sâmbătă, 22 septembrie 2012, 10:22
 2. sâmbătă, 22 septembrie 2012, 20:51

  Eu as elimina pasarea, cum a facut Dragos, iar apoi as elimina si dara aia. Intersectarea aia dintre cladire si dara nu e ok. Prea multe elemente care concureaza pt. atentia provitorului strica de obicei cadrul. Daca dara era mai putin evidenta era altceva …

  Răspunde
 3. sâmbătă, 22 septembrie 2012, 21:25

  Dincolo de compozitie, ai ales sa focalizezi pe o zona luminoasa (cer/nor/cladire daca batea soarele in ea). Aparatul a facut expunerea pentru cantitatea de lumina pe care a primit-o (daca ai fost pe mod auto sau p). De aceea toata partea de jos ti-a iesit subexpusa (intunecata).
  „Vulturul” ala s-a nimerit si el pe acolo.
  Daca faceai cu trepiedul doua fotografii (una focalizata pe punct luminos si o focalizare pe partea intunecata cu ajutorul umui program puteai obtine un hdr de care erai multumit).

  offtopic: se misca foarte bine site-ul cu tema aceea. Multumesc.

  Răspunde
 4. duminică, 23 septembrie 2012, 10:34

  hehehe, pai inafara de faptul ca ai stat cu ochii in soare, in loc sa prinzi avionul ai prins „rapitorul” care-l urmarea :))

  Răspunde
 5. duminică, 23 septembrie 2012, 15:11

  Ai subexpus la greu, cum zicea mai sus si Marius. Eu ti-as sugera sa faci mai multe cadre cu acelasi subiect si sa alegi cea mai buna varianta. Si citeste manualul aparatului, ai acolo cel mai bun photoguide elementar!

  Răspunde
 6. duminică, 23 septembrie 2012, 19:40

  No asa, tovarasi, va multumesc, poate ca se leaga ceva de mine :))

  Răspunde
 7. luni, 24 septembrie 2012, 07:56

  Eu nu vad nici o problema neaparat tehnica. Aparatul, chiar daca lumea zice ca a subexpus, s-a comportat asa cum trebuie in scena respectiva. A realizat o fotografie tip silueta si chiar a pastrat destule detalii in cladirea fotografiata.

  Problema pe care o vad eu, e strict legata de compozitie si recomand (atat cat ma pricep eu) oricui se apuca de fotografie, sau care vrea „sa se lege ceva de ei” sa nu se mai preocupe foarte mult de aparat si aspecte tehnice, si asta pana nu invata putina compozitie, cum sa cadreze, cum sa aseze elementele in cadru (da, poti muta si un munte in fotografie) doar schimbandu-si pozitia de fotografiere: mai de la firul ierbii,, doi pasi la stanga, la dreapta etc.

  Strict legat de cadrul tau, partea de jos (cea subexpusa) nu intereseaza deloc, asa ca printr-o reincadrare se putea renunta lejer la ea. Cladirea (ceea ce te-a atras pe tine si te-a facut sa declansezi), trebuia sa fie subiectul principal, asezat corect in cadru macar dupa regula treimilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_thirds).. pasarea, o consider un „accident” fericit, echilibreaza un pic scena.

  Sa nu se inteleaga faptul ca nu sunt de acord cu sfaturile de mai sus, eu unul fotografiind destul de des HDR (imagini cu dinamica marita), dar tin sa pun inca o data accentul pe ceea ce conteaza cel mai mult: compozitia.

  Am propus o versiune de crop simpla, cu mentiunea ca nu e sufiecient loc in dreapta cladirii pentru a mai putea permite o reincadrare corecta.
  https://lh5.googleusercontent.com/-NSEgt2Kzi9M/UF_19EE9ESI/AAAAAAAAow0/vBLi95-wfos/s800/IMG_4401.jpg

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *