Ori am eu mare ghinion, ori Aeroportul Henri Coandă Otopeni e o mare varză

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Există doar două filtre prin care putem interpreta chestiunea despre care vă povestesc mai jos. Sesizaţi, vă rog, folosirea cuvântului „filtre” în loc de alt cuvânt, pentru că are relevanţă. Căci vreau să vă vorbesc, din nou, despre Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Nu ştiu cum se face, dar în ultimele mele călătorii de pe acest aeroport, am avut tot felul de păţanii de alea, pe care nu le-am păţit niciodată pe un alt aeroport. Mă rog, pe Băneasa era mai rău, dar ăla nu se pune căci jigneşti termenul generic de „aerport” dacă zici că Băneasa a fost aşa ceva. Adică am stat câte 40 de minute la filtrele de securitate, am stat şi juma de oră să fac check in-ul la ghişeu, căci, fireşte, automatele alea simpatice unde poţi executa această operaţiune singur dădeau rateuri, iar azi dimineaţă, când mă pregăteam să plec spre Varşovia, bomboaba pe coliva unui aşa-zis aeroport, am stat mai bine de 20 de minute la verificarea paşapoartelor – proba foto mai jos.

Îmi pare că atunci când vrei să pleci undeva, oriunde de pe Otopeni eşti ca în gluma aia cu când fu Tache nu fu Tică, când fu Tică nu fu tache, când fu Tache şi fu Tică, nu fu tuş la Găurică (Găurica era un magazinaş de cartier în gluma originală). Adică daca treci uşor de chek in, stai la filtre, iar dacă treci şi de astea, stai la paşapoarte.

Sau, cel puţin, aşa mi se întâmplă mie. Şi aici revenim la faza cu filtrele prin care putem citi ce mi se întâmplă. Adică ori sunt eu un ghinionist de ăla de nu are rost să stai lângă mine pe Otopeni de mi se întâmplă de astea de fiecare dată când trebe să plec undeva. Ori aeroportul este o mare varză.

Bine, conducerea instituţiei îmi spune altceva, căci ia uitaţi ce mi-a răspuns – oficial, cu antent şi ştampilă – când am scris că Otopeni este o autogară carpato-danubiano-pontică. Deci, dacă e să ascultîm vocea oficială, sunt eu un mare ghinionist, iar serviciile aeroportuare merg impecabil.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Ori am eu mare ghinion, ori Aeroportul Henri Coandă Otopeni e o mare varză”

 1. Esti ghinionist. Ori neorganizat. Check-in online, te duci mai devreme la aeroport, arunci bagajul de cala ( daca ai) si dai inainte. Eu am zburat doar de doua ori, insa de fiecare data a mers totul ca uns. Pe mine chiar m-a uimit seriozitatea si amabilitatea angajatilor aeroportului Otopeni. Probabil avem si standarde diferite…

 2. n-am zburat decat de pe Baneasa, o data, unde mi-a venit sa le dau cu carry-on-ul in cap…dupa ce am stat 1/2 h la check in.
  am zburat si de pe Timisoara, unde a fost chiar bine, dar am prins aeroportul gol. Eu in schimb am avut horror stories pe Fiumicino, Roma.

 3. Personal nu am avut probleme pe aeroportul Otopeni, dar am plecat intotdeauna la ore mai putin decente: vezi 5 dimineata sau 11 seara.
  Insa, da, tot ce e posibil sa se intample si astfel de minuni.

  No, numai noroc sa ai de acum! :)

 4. Tu nu ai ghinion! Eu am! Marti nu functionau benzile de preluare bagaje. Lasai gentuta si ti se punea hartia cu destinatia la care ar trebui aceasta sa ajunga. Apoi, alaturi de alte zeci de gentute care vroiau sa calatoreasca cu aceeasi companie aeriana, nu obligatoriu in aceeasi directie, insa, o ingramadeau pe doamna de la ghiseul de check-in. Mai tarziu, aveau sa vina niste baieti harnici care carau prin multimea aceea prezentata de poza ta, bagajele la cala. La o cala…aveai sa vezi tu la destinatie, daca ati calatorit impreuna sau nu! Situatia asta avea sa intarzie cu macar o ora cam toate zborurile si conexiunile lor din alte aeroporturi. Basca, am prins si greva Lufthansa, ca sa fie treaba-treaba!
  Oricum, decizia cu transferul curselor de low-cost si ai lor pasageri cu nevoi speciale (cei mai multi dintre ei nu sunt tocmai familiarizati cu un aeroport…Mai mult, calatoresc insotiti de minori – pentru care, eventual, nu au toate procurile necesare) inainte de a se asigura ca Otopeniul poate face fata fluxului, cred ca poate candida cu succes la titlul de cea mai proasta decizie de management a anului!
  In plus, chiar nu cred ca e ok ca un calator care plateste 300 de euro pe un bilet, sa „beneficieze” de aceleasi „servicii”ca unul care plateste 86 de euro…Or, la Otopeni, asta se intampla!

 5. Ei, asta e rezultatul inchiderii aeroportului Baneasa, toti consumatorii de low-cost sunt acum in Otopeni si e mega haos. Nu e vorba doar de numarul lor mare, ci si de lipsa de educatie a unui procent important, de genul cand cumperi bilet, citeste termenii si conditiile ca sa nu ai surprize la aeroport, daca bagajul de cala sau de mana are niste limitari, pai eu zic sa le respectam. Genul asta de cozi la verificarea pasaportului sunt generate in general de cei cu copii minori, care au nevoie de hartii suplimentare in cazul in care nu sunt prezenti ambii parinti. Hartii care trebuie verificate la sange.

 6. Pingback: Hai să îi luăm un pic la întrebări pe cei plătiţi din banii noştri • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)