Câteva cuvinte despre prietenii lui Bogdan Juratoni

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Notă: Această postare face parte din provocarea pe care v-am lansat-o când am spus că vreau să duc bloggerii cu mine la Londra.

Puţini aţi auzit de Bogdan Juratoni. Şi mai puţini ştiţi povestea extraordinară a acestui băiat de nota 10. Şi poate că unii dintre voi ştiţi că ieri a pierdut la Londra.

Până să mă întâlnesc cu Roxana şi cu Ştefan (doi oameni cu suflet mare, care l-au ajutat pe Bogdan în perioada dinaintea Jocurilor Olimpice), nici măcar nu auzisem de acest boxer român. Dar după ce am aflat povestea lui, una în care sărăcia a fost învinsă de o tărie de caracter extraordinară, în care condiţiile mizerabile de antrenament din România au fost măturate de o dăruire incredibilă din partea antrenorului său, Napoleon Gheorghe, în care indiferenţa faţă de viaţa grea a sportivilor între competiţii a fost năruită de o dorinţă teribilă de performanţă, ei bine, după ce am auzit toate aceste poveşti, am zis că vreau să mă implic şi eu, atâta cât pot să îl ajut pe Bogdan.

Ba nu, vorbesc prostii, nu să îl ajut. Pentru că Bogdan nu are nevoie de ajutor, el este un om foarte puternic din toate punctele de vedere. El are nevoie de parteneri de drum, el are nevoie de prieteni, el are nevoie de oameni pe care se poate bizui. Aşa trebuie pusă problema, nu în termeni de „hai să îl ajutăm pe Bogdan Juratoni”.

Poate vă întrebaţi de ce scriu această postare abia după prima partidă al lui Bogdan la Londra. Răspunsul este unul simplu: am vrut ca Bogdan să ştie, indiferent dacă pierde sau nu acest meci (de data asta l-a pierdut, dar mergem înainte), că eu voi fi unul din acei parteneri de drum alături de care să meargă spre marea performanţă. Şi că o să fiu alături de el nu doar în perioada competiţiilor, ci şi în acele momente când atenţia nu mai este îndreptată asupra lui, atunci când un sportiv munceşte teribil de mult.

Bogdan şi-a făcut deja prieteni. Printre ei se numără şi Cristi şi Radu de la Foto Union, cei care au realizat nişte fotografii superbe cu Bogdan, ca să aibă şi el fotografii profi, într-o lume în care este nevoie de aşa ceva. Mulţumesc, dragilor, pentru gestul frumos :)

Bogdan o să îşi facă şi alţi prieteni. Ştiu deja asta. Aş putea da câteva nume din cei care îmi fac onoarea să mă citească. Dar nu o să o fac. Pentru că prietenii nu trebuie neapărat numiţi, ei se simt. Ei sunt acei prieteni care vor face totul ca Bogdan să ridice ochii spre cer doar ca să se roage din suflet, nu ca să ceară lucruri omeneşti, trecătoare, materiale şi care vor veni de la aceşti prieteni :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Câteva cuvinte despre prietenii lui Bogdan Juratoni”

  1. Sunt sigura ca Bogdan va continua sa se antreneze si va castiga multe concursuri de acum inainte. Este devean de al meu, vecin cu mine si sunt mandra ca a participat la jocurile olimpice..:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)