Câtă lume ştie cu adevărat să se uite la filme?

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Discuţia de aici pe tema critic profesionist de film vs critic amator/blogger îmi pare, pe undeva, ca seamănă cu evoluţia discuţiei jurnalişti vs bloggeri. Adică discuţia în sine era importantă pentru piaţă, nu finalitatea ei, care, evident, nu o să se… finalizeze niciodată.

Eu unul nu aş putea scrie în acest moment o cronică de film pe blogdecinema.ro, spre exemplu. Pentru că mă opreşte certitudinea că nu am toolurile necesare pentru a scrie o cronică de film cât de cât profi, nu am cunoştinţele necesare pentru asta. Sigur că aici în Republica Culturală Chineză pot să fac ce vreau eu şi să scriu despre filmele pe care le văd cu cuvintele mele, cum ar veni, căci aici e împărăţia mea şi eu îmi iau şi laudele şi înjurăturile. Adică ce fac aici e pe barba mea. Dar când intr într-o zonă profi, cum este blogdecinema.ro, atunci se schimbă brusc perspectiva şi mă retrag spăşit.

Păreri?

PS Vorbesc despre blogdecinema.ro pentru că sunt unul din asociaţi acolo, în caz că nu ştiaţi deja :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Câtă lume ştie cu adevărat să se uite la filme?”

  1. hmm…grea intrebare.putina lume stie sa se uite la filme.nu toti vor sa invete ceva din filme, iar unele persoane se uita la filme din plictiseala, sa le treaca timpul.eu zic ca atata timp cat nu ai o experienta in spate in domeniu, atata timp cat nu ai participat la o filmare chiar si amatoricesaca, low-budget nu poti sa te consideri critic de film.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)