Există filme indiene și există filme indiene

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Multă vreme am rămas cu următoarea impresie despre filmele indiene: când nu se cântă, se plânge și când nu se plânge, se cântă :)) Căci așa le vedeam eu în copilărie. Nu aș putea spune că am fost mare fan de astfel de producții. Căci erau la concurență cu Star Wars, cu filme cu karate, cu ”bătaie” în general, de astea mai băiețești, cum era la vârsta respectivă.

Nici mai apoi, când am crescut, nu prea am avut legătură cu filmele indiene. Căci le simțeam din cu totul și cu totul altă lume. Sigur că auzeam povești despre filme indiene clasice despre care vorbesc încă și acum cei un pic mai trecuți prin viață decât mine. Doar că nu aveau nici o legătură cu mine. Căci le consideram – ca s-o zicem pe șleau – niște telenovele dansante :))

Dar zilele trecute a venit, ca o palmă în plină freză clișeistică, filmul Three Idiots. Care m-a lăsat cu gura căscată. Căci a dărâmat tot ce credeam eu că este film indian. Și care mi-e plăcut foarte tare. Ocazie cu care am înțeles că există filme indiene și există filme indiene. Căci (daahhh) într-o industrie care scoate sute de filme pe an trebuie să existe și niște producții corespunzătoare, nu numai telenovelele dansante pe care le credeam eu :D

Când am fost la vizionarea filmului Three Idiots, am povestit un pic cu Gilad Elazar, unul din fondatorii ISG TV, compania care deține retransmit Bollywood HD, Bollywood TV, Bollywood Classic şi Bollyshow, canale pe care le puteți vedea și în România. Am aflat că România este una din cele 5 țări în care se regsesc toate aceste canale. La întrebarea mea firească ”de ce ați ales România?”, el mi-a răspuns, și mai firesc: ”pentru că românii sunt cunoscători de filme indiene și pentru că sunt foarte deschiși la producții străine”. Am povestit un pic și de succesul (de nișă, desigur, dar și Bollywood este o nișă, la urma urmei) filmelor coreene și turcești. ”Ale noastre o să aibă și mai mare succes”, a zâmbit cu toată fața Gilad Elazar.

Habar nu am dacă aceste canale vor fi un succes la noi sau nu. Dar vă pot spune că dacă pe Bollywood TV o să fie câte un film precum Three Idiots măcar din când în când, eu voi unul din acei români care, măcar din când în când, vor comuta pe acest canal :)

Încă ceva, din comunicatul oficial: Postul va difuza peste 3000 de titluri de filme noi pe an (produse intre 2000 si 2011), dintre care la 25% dintre filme participand si actori internationali: Ben Kiglsey, Sylvester Stalone etc.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Există filme indiene și există filme indiene”

  1. Alea clasice nu sunt genul meu. Pe B TV sunt unele care-mi plac. Ce nu-mi place la acest post e faptul ca dau de 3-4 ori aceleasi filme in decurs de-o saptamana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)