Business plan pentru blogul tău

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Anunț important: Cum în următoare perioadă o să se întâmple lucruri faine în Republica Culturală Chineză, vă sugerez teribil de prietenește să vă abonați la RSS sau să primiți ce scriu eu acilea prin email. În dreapta sus. Ca să nu ziceți că nu v-am zis :D

V-am întrebat cu ceva vreme în urmă la ce ajută să citești cărți de business. Ziceam atunci că poate mă ”enervez” și ofer astfel de cărți acile în Republica Culturală Chineză unora din cei care îmi fac onoarea să mă citească. Acum vă raportez că m-am enervat corespunzător :D și am decis să lansez următoarea provocare. La care te invit să participi nu doar pentru a câștiga respectivele cărți, ci mai ales pentru că te ajută mai mult decât crezi să ai un astfel de plan. Cu mențiunea că aceste cărți de business (le vedeți mai jos) sunt oferite de Fundația Post-Privatizare, cu mulțumiri pentru că este partenerul meu în acestă provocare :)

Vreau să vad cum crezi tu ca ar trebui sa arate un business plan pentru blogul tău*. Acesta ar trebui să conțină următoarele (atinse în mare, nu în detaliu):
–  care este piața în care există blogul tău
– care este trăsătura care diferențiază blogul tău de restul de pe piață
– care sunt obiectivele de business (dacă există, desigur) pentru blogul tău
– care sunt  tacticile prin care vrei să atingi aceste obiective
– orice altceva mai vrei să zici (căci și așa e greu ce v-am cerut până acum :D)

Menționez că voi fi foarte sever când voi juriza comentariile voastre (apropo, dacă scrieți pe blogurile voastre despre acest business plan primiți un punct bonus :D). În sensul că voi aprecia cu maximă subiectivitate coraconul pe care o să îl puneți în ceea ce privește luatul în serios a ceea ce faceți voi cu blogul vostru :)

Vor fi trei premii constând în câte un set din cele patru cărți de mai jos:
1.       ”Drive” de Daniel Pink
2.       ”Arta povestirii în afaceri” de Stephen Dening
3.       ”Adjudecat” de John P. Kotter și Lorne A.Whitehead
4.       ”Ești de neînlocuit” de Seth Godin

Aștept comentariile (sau postările voastre) până pe 29 iulie, ora 23.59.

*Provocarea este valabila si pentru cei care nu au bloguri. Ei trebuie doar să își imagineze că au unul și să imi spună cum văd ei business planul pentru el :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Business plan pentru blogul tău”

 1. Business plan pentru blogul damediere.ro
  1. Piața
  Blogul meu este unul de nișă, orientat pe subiecte ce țin de comunicare, negociere și în special mediere. În prezent, mai există persoane care au bloguri de mediere, însă nu sunt foarte actualizate și nici user friendly (dacă unii din ei văd comentariul meu să-l ia ca pe o observație constructivă :D )
  2.Diferențierea
  Cred că principalul avantaj al blogului meu este că încerc să mă orientez spre cei care se intersectează cu situații conflictuale pentru a le putea aplana cu pagube minime pentru toată lumea. Target-ul meu principal sunt oamenii obișnuiți și în subsidiar cei care practică meseria de negociator, arbitru, mediator etc.
  3.Obiective
  Vreau ca prin blogul meu să reușesc să ajung la oameni mai ușor și să-i fac cumva să vadă că mai există și alte alternative pașnice, rapide și economice prin care pot găsi soluții la disputele din viața cotidiană.
  4. Tactici
  Rețeta incipientă pe care o pun în aplicare este: articole interesante (sunt subiectiv, evident), informații utile, expunere pe Facebook și comunicare prin orice mijloace.
  5.Articol în curând pe blog și sper să văd cât mai multe planuri pe aici ca să mai învăț ceva nou. ;)

 2. Pingback: Oricând trebuie să ai un plan | DA Mediere

 3. Pingback: Business plan pentru blogul meu -

 4. Pingback: Business plan pentru un blog • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)