Din nou, despre Cupa Hagi Danone

Cum nu am putut ajunge la etapa zonală a Cupei Hagi Danone din Baia Mare (îmi pare atât de rău, dar no, ce să faci, așa s-o nimerit…), l-am rugat pe Robbie să mă reprezinte și să scrie despre cum i s-a părut. Ceea ce vedeți mai jos :) Cu mențiunea că poze și rezultate de la competiție puteți vedea pe sportlocal.ro.

Puţine lucruri se pot dovedi a fi mai frumoase decât fotbalul jucat dintr-o plăcere pură. Şi, din păcate, doar la puştani mai găseşti plăcerea de a mângâia obiectul celui mai iubit sport din lume. Partea şi mai proastă e că parcările din spatele blocurilor şi maidanele s-au golit. Au crescut cei care, în anii ’90, băteau mingea în tricouri pictate cu numele lui Gică Hagi. Locul lor a fost luat de maşini şi diferite construcţii.

Aşadar, poate mă înţelegeţi când vă spun că-mi creşte sufletul de fiecare dată când văd un copil capabil să descifreze tainele mingii de fotbal. Ei bine, la Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiţie dedicată puştilor care vor să calce pe urmele celui mai mare fotbalist român, am văzut câţiva mingicari. Plăcerea a fost mai mare pentru mine când am realizat că şi FC Mara, câştigătoarea turneului zonal băimărean, are câţiva jucători foarte talentaţi. În acelaşi timp, suporterul din mine speră ca măcar unul dintre ei să ajungă idolul tribunelor stadionului Viorel Mateianu.

Apropo de idoli, un mare plus pentru iniţiativa organizatorilor de a-l aduce la ceremonia de premiere pe Adalbert Rosznyai, fosta glorie a lui FC Baia Mare. Până acum l-am văzut doar în pozele cărţilor dedicate fotbalului băimărean, deci vă daţi seama ce bine m-am simţit stând în preajma unui om care a jucat în dubla istorică cu Real Madrid.

Mi-a plăcut ce am văzut în cele două zile ale etapei zonale de la Baia Mare. Am avut prilejul de a fi martorul momentelor de bucurie, dar şi de tristeţe, ale copiiilor care se duelau pentru biletele ce garantează prezenţa la turneul final de la Cluj-Napoca. Am zâmbit când îi auzeam pe copii întrebându-se: „Oare a venit şi Hagi?”. În timp ce le făceam poze, mi-am dat seama că în această competiţie, actorii principali sunt micuţii fotbalişti – şi nu antrenorii care se dau în spectacol sau arbitrii dornici să fie în centrul atenţiei. Ceea ce nu se poate spune despre toate evenimentele fotbalistice.

Am rămas impresionat de prezenţa numeroaselor bannere care afişau numele sponsorilor şi partenerilor acestei competiţiei. Practic, acestea au făcut înconjurul stadionului. Mai în glumă, mai în serios, i-am spus unuia dintre organizatori să lase vreo 2 sponsori şi pentru sărmana echipă locală de fotbal. Serios vorbind, e bine că măcar acestora le pasă de viitorul fotbalului românesc.

Anul viitor, sper că Baia Mare se va regăsi din nou pe harta Cupei Hagi Danone. Indiferent că voi fi în tribune sau la marginea terenului, vreau să mai fac parte încă o dată din atmosfera de fair play resimţită pe durata întregului turneu.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)