Groapa din fața porții fiecăruia dintre noi

Știți deja că m-am implicat foarte serios în sprijinirea inițiativei Legea Apei. Unul din reproșurile care mi s-au făcut a fost că ”era faină treaba, dar e clar campanie comercială” și de astea. Ajunși în acest punct, cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să vă bag un fel de metaforă aici. Una cu o groapă. Care, desigur, se poate aplica la multe alte domenii de activitate, ca să zic așa.

Într-o dimineață te trezești cu ditai groapa în fața porții. E atât de mare groapa aia că nu poți ieși cu mașina din curte. Iar pe jos abia te strecori cumva. Bani să o astupi nu ai. Bani să construiești un podeț nu ai. Știință și putirință să te apuci să rezolvi cumva problema cu ce ai prin curte nici de alea nu ai. Stai și te scarpini în creștet și nu știi cum să îi dai de cap.

Și vine cineva și zici ”auzi, hai că îți astup eu groapa asta și de te scap de problemă”. Tu, bănuitor ca tot românul și uitând brusc că ai ditai gropoiul în fața ta, întrebi ”dar matale ce îți iese din afacerea asta?”. El îți răspunde ”doar să știe lumea că am astupat o groapă și a rezolvat o problemă, atât”.

Aici personajul principal, adică tu, are doua variante:
Varianta 1 – ”Du-te, bre, de aici, că tu vrei să îți faci imagine pe cârca mea, hai dispari!”. Și rămâi cu groapa și problema.
Varianta 2 – ”Bine, hai, mi se pare ok să câștigi și tu ceva imagine dacă tot îmi astupi groapa și rezolvi problema”.

Eu, firește, fac parte din categoria a doua. Care înțelege că atunci când nu îți permiți luxul de a te descurca singur trebe să bați palme cu cineva până astupi groapa. Și să rezolvi (sau să încerci măcar) problema.

Hai că vă dau și scrisoarea de mai jos. Așa, de studiu.

7 comentarii la “Groapa din fața porții fiecăruia dintre noi

 1. gaby Reply

  La cum ai pus problema sper ca acum vor intelege.Cum am zis si in articolul meu: nu ma intereseaza de ce o face atata timp cat o face.

 2. Gabi Reply

  “ie” banuitori, bre, toti. Ca daca face unul ceva ce ar fi putut face ei?!
  daca chiar ii iese ceva de aici, daca .. si daca…
  ntz ntz ntz..
  Buna asta cu groapa! :)

 3. Ionut Dragu Reply

  `Dar de unde a aparut groapa in fata portii ? Vinovatul sa o acopere imediat.

  Povestea asta cu groapa mie imi suna a santaj. Adica eu vin noaptea cu escavatorul , iti sap ditamai groapa in fata portii si pe urma dimineata vin in ajutor :))

  Astept incontinuare ca aceasta idee, minunata de altfel, sa devna una serioasa, nu doar de ochii lumii.

 4. gaby Reply

  @Ionut, care idee?

 5. Nelu Reply

  Multi sceptici cand au aflat despre Campania pentru etichetele transparente au spus : Legea Apei ?—> un “marketing mascat” a apei AQUA Carpatica !
  Acum, cand si Rio Bucovina a decis public sa sustina si ea Legea Apei ce vor spune (cei sceptici) ? : “marketing mascat” pentru doua marci facut simultan ?!?

  http://www.facebook.com/aqua.carpatica/posts/415143245182343?ref=notif&notif_t=share_comment

 6. Ionut Dragu Reply

  Ca sa citez … Yannis Jean Valvis: aveti dreptate, asa ar fi fost mai logic dar TIMPUL CURGE …si daca asteptam cele 100.000 de semnaturi exista pericol sa trece vara si noi sa asteptam cu miinile in piept pana sa reusim sa promovam un produs PUR si Meritos …

  Do i need to say more ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.