Good bloody wine! Sau cum dă Liliacul românesc din aripi

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pentru cei care mă știți drept fan înfocat al berii (ceea ce sunt, firește, all the way :D), precizez că  beau și vin. Ba chiar am momente în care mă dedau foarte serios la câteva pahare de Pinot Noir sau de (preferatul meu) Merlot. Căci, nu-i așa, o viață avem și e păcat să nu îi simțim cu adevărat gustul… :D Plus că, vă spun din experiență, altfel simți gustul berii când îl mai potențezi, măcar din când în când, cu vin. Și invers, desigur :))

Zilele trecute am fost la o preafrumoasă degustare de vinuri. Și am fost pentru că nu am putut rezista tovarășei care mi-a făcut invitația și care a organizat evenimentul (nu spun cine, persoană importantă :D), dar și pentru că, pe românește spus, îmi era dor să o văd pe Ioana Micu (foto) :) Mai ales că acum apucam să o văd și în postura oficială de ceva manager de management la Liliac. Căci acesta este brandul proaspăt lansat de care se va ocupa, printre alții, Ioana.

Evenimentul în sine a fost unul foarte reușit. Adică, mă știți, am cam fost la ceva evenimente la viața mea de blogger :D Dar rareori am văzut atât de multă lume și din atât de diverse domenii prezentă la un loc și pregătită să se simtă bine. Chiar prea bine, aș putea spune despre unii de acolo :D

Deși Liliac are mai multe sortimente de vin, am ales să degust (căci eu nu degust, eu beau, nu mă încurc cu subtilități :D) O Fetească Regală, cu care am început și care m-a cucerit prin aspectul său de ”derbedeu”. Mă iertați, nu știu să mă exprim altfel :)) Adică mi-a plăcut gustul intens, care te lovește instant, parcă spunându-ți ”vezi că I mean business” și pe care ori îl accepți așa cum e, ori îl faci pierdut printre alte pahare. Altceva, mai tehnic, nu îmi cereți să vă spun, căci mi-aș depăși categoric aria de competență și așa ceva nu îmi șade bine la ten :D Apoi am trecut pe un cupaj din Merlot și Pinot Noir. Aici nu sunt multe de spus. Așa că rezum într-un singur cuvânt: surpriză! Căci, deși eram sceptic că o să pun papila gustativă pe un vin roșu reușit din zona respectivă, acesta m-a surprins. Și mi-a plăcut foarte tare. Drept pentru care am degustat. De vreo câteva ori :))

În rest, veselie, lume bună, planuri mari de viitor pentru Liliac, deținut de compania asutraiacă amb Holdin și obținut din podgoriile Batoș și Lechința. Cu 3 milioane de euro investite și cu încă 2 milioane în program, se va ajunge la o producție de 350.000 de sticle. Din care aproape jumătate vor merge la export.

Apropo de export, mi-a plăcut foarte tare sloganul cu care oenologul Willi Opitz a spus că se va vinde vinul Liliac în SUA: Good Bloody Wine! :)) Cu mențiunea că este wine from Transylvannia, of course :D

Vă invit și la tovarășul Victor, cu care am avut onoarea să ciocnesc un pahar de vin :D Și la cel care pune punctul pe vin (Alin Ioniță – foto) într-un mare fel :))

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Good bloody wine! Sau cum dă Liliacul românesc din aripi”

  1. Pingback: Liliac: Vinuri cu parfum de Transilvania | Punctul pe vin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)