26.04.2017

Un pic, despre statutul de blogger local

Înainte de a pleca în Riga, la invitația celor de la Michelin (o să vă povestesc cât de repede despre ce fain a fost acolo :D), v-am lansat o provocare. Câștigată de tovarășa Sunshine, care a ales ca premiu acest interviu, în loc să aleagă magnetul pe care l-am adus din Capitala Letoniei :)) Drept pentru care vă invit să vedeți mai jos ce are de spus.

1. Te rog sa te prezinti corespunzator si sa ne spui ce prestezi matale prin 2.0. Cu cuvintele tale, te rog :))
Sunt Sunshine sau pentru offline Tilla. Din dorința de a mă exprima prin scris s-a născut Sunshineblog.ro anul trecut în septembrie. Un blog mai mult personal cu toate cele decât unul de nișă. Sunt pasionată de mult prea multe lucruri și astfel nu mă pot focusa pe unul singur, ar însemna să pierd mult din propria personalitate. Niciodată n-am știut exact pe ce mă voi axa în viață și așa s-a năcut idea unui blog unde pot aduna tot ceea ce este important pentru mine o autoironizare a ”basmelor” la care sunt personajul principal. În mare scriu despre artă, reclame, dansatul în timpul condusului, cărțile captivante, călătorii,limbi străine,plajă , brand personal, și nu în ultimul rând de muncă.

2. Daca ar fi sa alegi 3 lucruri la care te ajuta blogul, care ar fi acestea?
Mă binedispune activitatea de a scrie, îmi oferă o oază de relaxare. Apoi,noii colegi pe care mi-am făcut, cum ar fi cei de la blogevent.ro. Un blog colectiv unde scriu în categoria de turism și adbreak. O comunitate care se mișcă repede și se sprijină reciproc. Al treilea însă nu ultimul oamenii pe care reușesc să-i cunosc . Singurul eveniment de Social Media la care am participat a fost Social Media Snow Camp 2011. Acolo am reușit să prind esența unor lucruri pe care altfel nu ai de unde să le știi. Toate aceste lucruri mă ajută să nu mă plictisesc și să ies din rutina zilnică.

3. Cat timp iti ia sa te ocupi de blog, de prezenta ta in social media in general?
Încerc să fiu omniprezent armându-mă cu un telefon pe măsură. Pe lângă plăcerea de a comunica cu cititorii mei și de a fi promtă la întrebările lor, să citesc alte bloguri, ador să scriu seara și să comunic dimineața. Dacă ar fi să luăm un timp mediu, zic eu ar fi 3 ore/zi. Facebook ne face ca o carte deschisă (o carte de vizită detailată), twitter ne urmărește mișcările, Pinterest ajută cei din jur să ne cunoască mai bine. Un complex de care e greu să te desprinzi în ziua de azi.

4. Care este cel mai bun lucru care ti se intampla ca blogger local? Dar cel mai rau?
Mă crezi sau nu, nu există încă pozitivism ce vizează statutul meu de blogger din Satu Mare. Sunt mereu în căutarea acelei comunități care să ne facă și pe noi să fim mândri de acest colțișor de țară. Am găsit în cele din urmă un ”partener” care se pare că luptă la fel de mult pentru a porni ceva și cu care ne-am decis să-ți facem o invitație în micuțul nostru oraș. Aș fi curioasă dacă cititorii tăi ar putea numi câțiva bloggeri pe care-i citesc din Satu Mare, poate așa ne va fi și nouă mai ușor să-i contactăm.

5. Spune cateva cuvinte despre chinezu.eu, ce crezi ca ar trebui imbunatatit sau modificat, de astea :D
De când te citesc mă mir de ce nu ai si tu un .ro, dar tema blogului este bestiala. Sarcasmul cred că este punctul forte, laitmotivul blogului tău. Pe lângă implicarea ta în campaniile blogosferice îmi place brandul puternic pe care l-ai construi ca blogger. Articolele 2.0 sunt mereu binevenite și utile.

6. Un mesaj pentru cititorii chinezu.eu.
Lectură plăcută și cât mai multe dezbateri pe tema subiectelor. Be sweet like a lemon!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dați-mi motive pentru care să nu îmi placă această campanie

Vând 3 postări pe chinezu.eu pe câte 150 de euro

16 comentarii

 1. vineri, 9 martie 2012, 09:47

  Eu la punctul 5 as fi raspuns altfel, dar eu sunt si programator asa ca ma uit cu niste ochi mai ciudati la siteuri :)

  Răspunde
  • vineri, 9 martie 2012, 09:59

   @Laci
   Pai baga aici in comment ce ai de zis, ca nu musc, promit :))

   Răspunde
 2. vineri, 9 martie 2012, 10:04

  Greu cu blogosfera locală. Mai e până să avem peste tot comunități de bloggeri bine închegate.

  Răspunde
 3. vineri, 9 martie 2012, 10:23

  Draguta si fata si interviul. Sa o punem in reader pe Tilla sa vedem cum „suna viitorul” :)
  @Tilla sper ca ai Silva in poza numarul 2!

  Răspunde
 4. vineri, 9 martie 2012, 10:31

  @ chinezu
  :D
  Păi de aia îţi place online-ul trecut pe off, să te întâlneşti cu domniţe precum Tilla.
  LOL
  Eu aş schimba la chinezu.eu rezoluţia pozelor care este, în acest moment, total insuficientă.

  Răspunde
 5. vineri, 9 martie 2012, 10:44

  Ce am observat mai des este ca daca titlul postului este prea lung atunci nu arata prea bine (vezi de ex. http://chinezu.eu/2012/03/07/caut-barbati-adevarati-declaratie-culinara-dragoste/). S-ar putea sparge imaginea de backgroud in thei parti astfel in cazul titlurilor mai lungi titluri ar putea avea 2 randuri :)

  Ps: in loc de imaginea de la wpstats ar merge o imagine transparenata sau daca iti place neaparat „:)” atunci are loc langa/in textul de footer si footerul ar arata putin mai bine…..

  Răspunde
  • vineri, 9 martie 2012, 10:48

   @Laci
   AI dreptate, doar ca mie nu mi se pare nus ce mare jmekerie :)) Oricum, intre noi fie vorba, lucrez la o noua infatisare a blogului… Soon :D

   Răspunde
 6. vineri, 9 martie 2012, 10:50

  Ti-am zis ca am ochi mai ciudati :)

  Răspunde
 7. vineri, 9 martie 2012, 11:24

  Sunt mandru ca asa incet, apar si din Satu Mare bloggeri/te. Frumos interviu, ai spart gheata. Acum asteptam mai mult de la tine ca si bloggerita locala :).

  Răspunde
 8. vineri, 9 martie 2012, 11:59

  @ Daniel Am sangria in pahar :).

  Răspunde
 9. vineri, 9 martie 2012, 12:00

  @albinuta veninoasa Multumesc „partenerul” meu.

  Răspunde
 10. Alex Haidu
  vineri, 9 martie 2012, 12:16

  Thumbs up!

  Răspunde
 11. vineri, 9 martie 2012, 19:17

  Sunshine, e clar. Esti dependenta de blogosfera :) Felicitari pentru interviu

  Răspunde
 12. joi, 22 martie 2012, 16:35

  […] început prin a scrie acest articol, dar fără nici un rezultat. Apoi am dat un interviul la Chinezu unde vorbesc de o comunitate inexistentă pe plan local. Am întrebat cititorii lui […]

  Răspunde
 13. duminică, 2 decembrie 2012, 13:24

  […] de celalalt.2. Sunt bucuros si pot sa spun ca ceea ce mi-am dorit a prins forma cu ajutorul lor : Chinezu si Sunshine.3. Aici deja vorbim despre un nivel mult mai mare si sunt invidios pe ei. Nu sunt […]

  Răspunde
 14. duminică, 31 martie 2013, 00:40

  […] de celalalt.2. Sunt bucuros si pot sa spun ca ceea ce mi-am dorit a prins forma cu ajutorul lor : Chinezu si Sunshine.3. Aici deja vorbim despre un nivel mult mai mare si sunt invidios pe ei. Nu sunt […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *