Până în 2014 nu avem 6% pentru educație

Faza cu 6% este, din punctul meu de vedere, indicatorul perfect pentru neputința mincinoasă a guvernelor pe care le-am pus noi să ne guverneze. Toate au spus că ”gata, frate, noi când ajungem la guvernare rezolvăm problema, că nu se mai poate așa”, iar când s-au văzut în Palatul Victoria cei 6% au devenit, în urma unor complicate alchimii politico-penibile, niște scânceli PRistice de trei lei jumate, cu care nu se mai păcălesc nici măcar pe noie, darămite pe ei.

Actualul Guvern a zis și el că o rezolvă. O tot zice. Ultima dată că ”se face, șefu” din 2012. Și, evident, că se face din părți. Căci acum anunță la loc comanda până în 2014. Criza e de vină, firește. În fine, io zic să mă opresc aici înainte de a mă enerva prea tare și a-mi ieși din zen-ul 2.0 pe care tot îl practic de ceva vreme încoace atunci când vine vorba de politică.

Dar tot am o rugăminte la voi. Pe siteul Salvați Copiii, în partea dreaptă a paginii, aveți un sondaj acolo. În care să ziceți dacă sunteți de acord cu alocarea a 6% din PIB educației. Vă rog să votați. Nu că ar conta foarte mult opinia noastră pentru un Guvern pentru care nici opinia lui nu contează în ochii lui. Dar să fim noi împăcați că ne-am făcut datoria. Mulțumesc.

8 comentarii la “Până în 2014 nu avem 6% pentru educație

 1. Stefan Murgeanu Răspunde

  interesant cum tot 6% era si gradul de analfabetizare (scuzati-ma ca stalcesc limba romana) din tara…

  periculoasa coincidenta…

 2. chinezu Răspunde

  @Stefan Murgeanu
  e doar o coincidenta, fireste, dar coincidenta din ciclul ”la omul sarac, nici boii nu tag”
  probabilistic vorbind, desigur :)

 3. Parazitul Răspunde

  Cand avem un guvern al Romaniei printre care se afla si unguri la ce sa ne asteptam.Aia nu stiu bine limba romana dar sunt raspunzatori pentru ce se intampla in Romania.Wtf?Educatia e foarte importanta dar se pare ca pentru guvern e mai important sa se doteze cu A6.O bomba ar rezolva treaba cu guvernul piticului

 4. chinezu Răspunde

  @Parazitul
  nu prea am inteles faza cu ungurii
  daca s-ar face un test de limba romana in guvern, sa stii ca ministri maghiari ar lua note mai bune ca cei romani
  asa ca nu are nici o legatura una cu alta
  ce, cand am avut numai romani in guvern a mers educația cu 132% din PIB?

 5. Pavel Răspunde

  De remarcat şi faptul că bugetul administraţiei prezidenţiale s-a majorat cu câteva milioane bune pentru ca Băse să ofere în 2012 30 000 de medalii de onoare. 30 000!!! Cui, dracu’ sau nici el nu ştie!

 6. cățelul alpha Răspunde

  Și totuși, am impresia că analfabeții din România reprezintă mai mult de 6% din totalul populației.

 7. Parazitul Răspunde

  @Chinezu am eu o problema cu aia.Ai dreptate, nu a mers si nici nu va merge bine tara asta pana cand nu va fi un Guvern in adevaratul sens al cuvantului.Astia din actuala guvernare, din ce am observat, se preocupa mai mult de binele lor si nu a populatiei.Si mai sunt si platiti tot de noi, aia pentru care sunt pusi sa faca ceva.Apropo un senator e platit cu vreo 600 de € pe saptamana( sper ca nu ma insel) si nici macar nu vin la munca.

 8. madpinguin Răspunde

  6% e putin la cat de praf e educatia la noi si la cate probleme vor rezulta din asta pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: