Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?

Și a fost și SMS Timișoara. Și iar a fost fain :D Pe lângă faptul că am cunoscut oameni faini și m-am revăzut cu niște tovarăși de comitet, aș vrea să mulțumesc încă o dată celor de la Revista Biz că se încăpățânează să facă astfel de evenimente în afara Bucureștiului :) Și să îi felicit pe sponsorii Danone și Bergenbier și pe partenerii de la Pepsi și Digital Star pentru că susțin astfel de evenimente. Mai jos am pus și tentativa mea de prezentare, căci nu sunt de nici o culoare prieten cu pptptptptpt-urile astea :)) Și cum, evident, plus valoare pe care v-o aduce prezentarea mea așa cum o vedeți nu prea există, hai să vă scriu și niște chestii pe care le-am zis (sau îmi aduc aminte că le-am zis :D). Subiectul era ”Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?”.

o comunitate e puternică doar dacă cei care o constituie sunt puternici. Am dat exemplul unui legionar din Legiunea XIII a lui Cezar (cu care, by the way, a făcut minunile militare și politice pe care le-a făcut Cezar) și care, chiar dacă era singur și intra într-o tavernă de aia pușcată plină de borfași, dacă zicea că face parte din Legiunea XIII se făcea liniște și era privit plin de respect.
o comunitate este puternică dacă știe juca în echipă. Am dar exemplul unei echipe de rugby, unde indiferent cât de minunat și de senzațional ești ca jucător, singur nu reușești să faci absolut nimic.
este teribil de important să te uiți în oglinda personală 2.0. Puțini reușesc să facă asta, să stea să se uite în acea oglindă proprie și să se analizeze cât și cum poate să presteze. Dar dacă nu faci acest lucru, nici ceilalți nu vor ști cine ești cu adevărat…
cel mai important beneficiu din blog este că înveți enorm despre tine. Căci dacă trece o zi în care să nu tragi linie și să zici ”băi, ai mai învățat ceva astăzi”, atunci e păcat, mare păcat.
intri într-o comunitate pentru că ți se potrivește, nu pentru că este trendy. Asta cu alegerea comunității din care să faci parte e cam tricky. Pentru că în cazul multora comunitatea alege, de fapt, pentru ei, nu ei pentru ei. Voi mai reveni asupra subiectului, căci mi se pare interesant.
fiecare dintre noi suntem unici, dar doar împreună putem crea unicitatea.

10 comentarii la “Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?

 1. elena Răspunde

  Ce ai scris in post despre comunitatea de bloggeri este valabil pentru toate comunitatile, iar asta nu inteleg multi: o echipa este la fel de performanta cum este cel mai slab din echipa.

  • chinezu Răspunde

   @elena
   corect, nu inteleg multi asta, care este, dupa capul meu, the shit cand vine vorba despre o echipa :)

   @Nebunia
   bre, la tine e perfect ce zici, caci ai atata timp sa ajungi un blogger de foioioioi :D

 2. Nebunia Răspunde

  Ai punctat niste treburi foarte bine :) dar, dupa parerea mea umila, cred ca cel mai important beneficiu din blog sunt persoanele pe care le cunosti, dupa aceea ar veni si faptul ca înveți enorm despre tine…

 3. Şamanul Răspunde

  Prezentarea este super. Nu am auzit şi ce ai spus dar m-ai făcut să râd deşi nu am dormit toată noaptea.
  Mulţumesc!

 4. Monica, Spada Răspunde

  Mi-a plăcut prezentarea ta :) şi sunt foarte de acord cu „cel mai important beneficiu din blog este că înveți enorm despre tine.”

 5. Am închis. Vă rugăm reveniţi. |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: