Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Și a fost și SMS Timișoara. Și iar a fost fain :D Pe lângă faptul că am cunoscut oameni faini și m-am revăzut cu niște tovarăși de comitet, aș vrea să mulțumesc încă o dată celor de la Revista Biz că se încăpățânează să facă astfel de evenimente în afara Bucureștiului :) Și să îi felicit pe sponsorii Danone și Bergenbier și pe partenerii de la Pepsi și Digital Star pentru că susțin astfel de evenimente. Mai jos am pus și tentativa mea de prezentare, căci nu sunt de nici o culoare prieten cu pptptptptpt-urile astea :)) Și cum, evident, plus valoare pe care v-o aduce prezentarea mea așa cum o vedeți nu prea există, hai să vă scriu și niște chestii pe care le-am zis (sau îmi aduc aminte că le-am zis :D). Subiectul era ”Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?”.

o comunitate e puternică doar dacă cei care o constituie sunt puternici. Am dat exemplul unui legionar din Legiunea XIII a lui Cezar (cu care, by the way, a făcut minunile militare și politice pe care le-a făcut Cezar) și care, chiar dacă era singur și intra într-o tavernă de aia pușcată plină de borfași, dacă zicea că face parte din Legiunea XIII se făcea liniște și era privit plin de respect.
o comunitate este puternică dacă știe juca în echipă. Am dar exemplul unei echipe de rugby, unde indiferent cât de minunat și de senzațional ești ca jucător, singur nu reușești să faci absolut nimic.
este teribil de important să te uiți în oglinda personală 2.0. Puțini reușesc să facă asta, să stea să se uite în acea oglindă proprie și să se analizeze cât și cum poate să presteze. Dar dacă nu faci acest lucru, nici ceilalți nu vor ști cine ești cu adevărat…
cel mai important beneficiu din blog este că înveți enorm despre tine. Căci dacă trece o zi în care să nu tragi linie și să zici ”băi, ai mai învățat ceva astăzi”, atunci e păcat, mare păcat.
intri într-o comunitate pentru că ți se potrivește, nu pentru că este trendy. Asta cu alegerea comunității din care să faci parte e cam tricky. Pentru că în cazul multora comunitatea alege, de fapt, pentru ei, nu ei pentru ei. Voi mai reveni asupra subiectului, căci mi se pare interesant.
fiecare dintre noi suntem unici, dar doar împreună putem crea unicitatea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Cât de importantă este o comunitate de și pentru bloggeri?”

 1. Ce ai scris in post despre comunitatea de bloggeri este valabil pentru toate comunitatile, iar asta nu inteleg multi: o echipa este la fel de performanta cum este cel mai slab din echipa.

  1. @elena
   corect, nu inteleg multi asta, care este, dupa capul meu, the shit cand vine vorba despre o echipa :)

   @Nebunia
   bre, la tine e perfect ce zici, caci ai atata timp sa ajungi un blogger de foioioioi :D

 2. Ai punctat niste treburi foarte bine :) dar, dupa parerea mea umila, cred ca cel mai important beneficiu din blog sunt persoanele pe care le cunosti, dupa aceea ar veni si faptul ca înveți enorm despre tine…

 3. Pingback: De ce avem, ca bloggeri, rețineri când vine vorba de sponsori? | Chinezu

 4. Pingback: Cum a fost la #smsTimisoara ? | Jurnal de Oradea

 5. Pingback: Am închis. Vă rugăm reveniţi. |

 6. Pingback: Social Media Summit Timişoara – sau #SMStimisoara « Denisa Bârgău

 7. Pingback: What’s in a name? That which we call a rose | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)