24.05.2017

Ioi, fain o fost la Cluuuuuj…

Air Bike One. Așa i-am spus bicicletei cu care am pedalat la Cluj Napoca, în cadrul minunatei campanii Orașul pe bicicletă. Păi cum să îi spun altfel, având în vedere cât era de faină? :D Dar mai faină decât bicicleta au fost clujenii care m-au ajutat, ba că au scris despre eveniment, ba că m-au însoțit pedalând și ei la eveniment, ba că au comentat după ce s-a întâmplat (de regulă la o bere, dar asta să nu citiți :D). Așa că îmi veți permite să le acord titlul onorific și de suflet Faini Clujeni One :D) În special țin să le mulțumesc lui Adi Hădean și lui Dan Olteanu, pentru că au băgat umărul serios la această reușită pedaliferă :D

Am început ziua cu o conferință de presă (ni ce bine îmi șade între primarul Sorin Apostu și Sorin Mirea, director Managementul Calității Raiffeisen Bank :D). La care eu am zis că povestea mea de dragoste cu Cluj Napoca nu a fost una de aia fulgerătoare. True story… Adică a durat ceva timp ca oamenii ăștia faini din Cluuuuuuuj, să îmi arate orașul lor, așa cum îl iubesc ei, iar eu să mă transform încet, încet dintr-un neutru într-un fan declarat :) Și am mai zis că recomand tuturor să își ia biciclete pentru că, zău, așa de fain este să ieși pedalând din rutina care ne rupe pasiunea în jdemii de bucăți… :)

A fost tare faină pedalarea. În ciuda unor neînțelegeri reciproce, ca să le zic așa, dintre autoritățile locale și poliție în legătură cu traseul. Dar până la urmă și aia a fost fain, adică, vorba aia, ne-am râs, căci abia așteptam motive să ne simțim bine. Ca să nu mai zic că exact în momentele în care nu trebuia să se întâmple (prin intersecții sau când polițistul de pe traseu ne făcea semn să mărim viteza) lui Marian Hurducaș (normal :D) îi sărea lanțul. Și i s-a întâmplat asta de fix 4 ori. Am făcut un tur pe traseul… O să scriu mai în detaliu ce și cum, căci trebuie să îmi revizuiesc notițele.

După turul oficial, am plecat, vreo 10 dintre noi, într-un tur mai larg. Adică am plecat din Piața Unirii înspre noua Arenă (care, apropo, prin grija lui Dan Olteanu am reușit și noi să o vedem, așa câteva minute și e minunată :D), apoi spre Sala Sporturilor, am trecut prin Parcul Hațieganu, ne-am troznit încheieturile urcând spre Calvaria :D), o biserică surpriză pentru mine, aflată foarte ciudat, dar fain, în același timp, pe un delușor în mijlocul orașului, am coborât spre Parcul de la USBV, unde a, vrut să dăm o tură, dar paznicul ne-a spus politicos ”no can do”, apoi am văzut hornul ăla spiralat ciudat de la ceva casă pe acolo (ciudat rău, zău :D), am trecut pe lângă super simpatica biserică cu cocoș și am oprit apoi să ne premiem reciproca la Fabrica de Bere :D Cu, firește, niște bere. Ocazie cu care am băut și eu Ursus nefiltrată, pentru prima oară, și m-a surprins plăcut faptul că e o bere simplă, dar cinstită și că nu au fentat să o facă mai dulce sau ceva de genul, ca să placă lumii.

O să mai scriu despre zilele petrecute la Cluj Napoca. Pentru că trebe spuse mai multe :D Plus că turul ăsta se lasă cu ceva fain, dar despre care nu am voie să spun (sunt sub contract, ma înțelegeți :D).

PS. Pe 30 septembrie, brașovenii pedalează cu Cabral, căci și Brașovul este parte din orașulpebicicleta. Asta după ce Gabi Macovei și Adrian Ciubotaru au pedalat la rândul lor în Constanța și, respectiv, Iași :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Un scurt bilanț 2.0

De ce să mai rămânem să studiem în România?

14 comentarii

 1. joi, 29 septembrie 2011, 09:44

  Inseamna ca te-ai distrat la maxim.In oras la mine, e un grup organizat de biciclisti,Probike Group.Facem iesiri cu bicicleta in fiecare duminica.Daca ajungi vreodata pe aici (Bacau) si vrei sa mergi cu noi, ne anunti

  Răspunde
 2. joi, 29 septembrie 2011, 10:25

  Prin Bistrita nu pedalaţi ?

  Răspunde
 3. joi, 29 septembrie 2011, 11:37

  Hai ca-ti sta fain pe bicicleta. :d

  Răspunde
 4. joi, 29 septembrie 2011, 12:30

  Ce belea e bicla. Chopper cu pedale :X

  Răspunde
 5. Dan Andrei
  joi, 29 septembrie 2011, 12:56

  Kinezule, se muta Nochia la tine acasa. Tara arde si blogger-ul se piaptana. Noroc ca nu are chelie.

  Răspunde
 6. joi, 29 septembrie 2011, 13:18

  Apoi chiar asa: să ne simtem bine pe două roţi ! Te mai aşteptăm (cu drag) pe la Cluuuuuj, acum lucrăm la elaborarea prilejurilor următoare, staţi numai pe fază!

  Răspunde
 7. joi, 29 septembrie 2011, 13:34

  Lant frate!

  Răspunde
 8. joi, 29 septembrie 2011, 16:06

  încă mai am veselină pe dejte! :))

  Răspunde
 9. joi, 29 septembrie 2011, 17:21

  Scoate ma tricoul cu semnaturile alea, nu-l tine numai pentru tine… pune-l pe blog ca o data in viata am dat io primul autograf.

  Răspunde
 10. joi, 29 septembrie 2011, 18:38

  @chinezu
  Domle ! clujenii au avut grija sa iit dea o bicicleta cu șaua lasată jos ! sau cresti ? tot mai cresti ? :)

  Răspunde
 11. vineri, 30 septembrie 2011, 04:10

  frumos :)

  Răspunde
 12. Bogdan I
  vineri, 30 septembrie 2011, 16:39

  „Parcul de la USBV” ?

  Răspunde
 13. luni, 3 octombrie 2011, 12:51

  […] si Constanta. Iata impresiile cu care au ramas Adrian Ciubotaru, Mihai Dobrovolschi, Cabral si Cristian China-Birta dupa plimbarea pe doua […]

  Răspunde
 14. miercuri, 26 octombrie 2011, 07:35

  […] spus ce mult mi-a plăcut la Cluj Napoca, atunci când am fost cu proiectul orasulpebicicleta.ro, o inițiativă minunată a Raiffeisen […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *