Descoperi mai apoi că și cărțile bat câmpii și mint aidoma oamenilor

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Când mă pregăteam să scriu despre excepționala ”Piatra filosofală” a și mai excepționalei (dacă îmi permiteți) Marguerite Yourcenar, am dat un search pe blog după altă capodoperă a genului scrisă de această doamnă, și anume ”Memoriile lui Hadrian”, o carte fabuloasă pentru cei care mine care adoră istoria Imperiului Roman, dar am constata cu oroare că nu am scris nimic despre ea… Ceea ce e de neînțeles pentru mine, căci e una din cărțile mele preferate… Sau, poate, tocmai de aceea…

Revenind la ”Piatra…”, vă spun de la început că vă recomand să o citiți fără să o lăsați din mână. Căci dacă faceți întreruperi dese riscați să ieșiți din lumea excelent creată de Yourcenar, în care vezi personajele și acțiunea ca și cum ai fi părtaș cu/la ele, dar din postura de cameraman obiectiv, care este mult prea absorbit să vadă și să audă totul, încât nu mai are timp să se gândească și al ce vede/aude.

Aș putea eu să mă dau deștept și să vă spun că cum și că ce mi-a povestit mie cartea asta, dar mă retrag umil din fața unei asemenea doamne a literaturii și îmi veți permite să vă redau câteva fragmente, alese după cum mi s-au părut mie că îmi spun ceva și care, firește, nu au mare legătură între ele. Sunt, altfel spus, cu rol demonstrativ. Căci aceasta este o carte care trebuie citită, nu să citiți despre ea.

”Descoperi mai apoi că și cărțile bat câmpii și mint aidoma oamenilor…”.

”Dobândești astfel o triere a cititorilor; proștii te cred pe cuvânt; alți proști, crezându-te mai prost decât ei, te lasă baltă; cei ce mai rămân se descurcă și ei după puterile lor în acest labirint și învață să ocolească sau să sară peste piedicile minciunii”.

”- Nu, prietene, mă tem că nu ai destulă credință ca să fii eretic”.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)