Ia să văd dacă mai aveți timp de niște jocuri faine :)

Orice părinte știe că una din cele mai mari bucurii a copilului tău este să petreci timp cu el. Să povestiți (să îl asculți ce are de spus sau să-i spui tu cum era când era el mic), să ieșiți la plimbare sau la film/teatru sau să vă jucați. La acest ultim capitol, cei doi minunați ai mei, Mara și Alecu, sunt mari fani de ceea ce acuma se numesc board games. Adică, și aici vă spun ce jucăm noi, Piticot, Roata Norocului, Monopoly. Și, de câteva zile, am plonjat în lumea foarte mișto a unui joc mai complex numit Small World.

Am primit jocul cu pricina de la tarabadejocuri.ro, cu rugămintea să petrec ceva timp cu el și să îmi dau cu părerea despre cum e. Până acum am reușit doar să băgăm un joc de test eu cu Alecu, din care să înțelegem mai bine cum se desfășoară ostilitățile pe acolo (că e de ăla cu cucerit teritorii, cu rase de tot felul, mișto deci :D). Am avut niște dificultăți în a înțelege la început cum trebuie să jucăm, dar apoi ne-am apucat de treabă. Și, firește, jocul ne-a prins :D După ce am declarat amândoi că am înțeles ce trebuie să facem, am programat pentru weekend un campionat de ăsta chinezo-birtez în familie :)), așa că le-am provocat pe doamna mea și pe minunata Mara la o seară de Small World. O să vă țin la curent cu rezultatul acestui turneu de forță :D

Până atunci, ca să vă faceți o idee despre cum e jocul, vedeți mai jos un foarte bun review, ocazie cu care am descoperit și eu că în alte părți faza asta cu board games este o adevărată manie. La noi nu prea știu cum stăm. Am văzut la un moment dat că Auraș a încercat să facă ceva, dar nu mai știu care e stadiul.

Voi jucați jocuri de astea? Și daca da, care? Nu de alta dar zău că e mai mișto să ”pierzi” vremea așa decât să te holbezi la televizor :D

17 comentarii la “Ia să văd dacă mai aveți timp de niște jocuri faine :)

 1. katairobi Reply

  Un joc complex si foarte tare e Activity. Noah ala joc ce te tine si in care si razi una buna!

 2. Nicu Reply

  daca nu te joci “prinde musca, arde-i una” inseamna ca ti-ai ratat cariera :)

 3. Stefan Murgeanu Reply

  joc deseori cu fi-miu: Monopoly, piticot, Nu te supara frate (si derivate din acestea), sah, table, dame…

  iar small world asta suna si arata extrem extrem de tentant ;)

 4. zapacita Reply

  noi suntem obsedati de Jungle Speed:D
  http://www.youtube.com/watch?v=L5kWhMpjKpE&tracker=False

 5. Catalina Reply

  As juca “Nu te supara frate” ma intreb daca mai exista acest joc.

 6. radu Reply

  Colonistii din Catan (cu orice extensie) si Risk. Parerea mea e ca sunt cele mai tari board games ;)

 7. nina Reply

  Si noi jucam tot felul de jocuri de strategie, bineinteles pana pierdem din piese si se alege praful de tot. Daca ai stii cati bani de monopoly gasesc de fiecare data cand dau cu aspiratorul… In ultimul timp am inceput sa jucam sah ca e pentru fete exact perioada in care pricep usor ce se intampla pe tabla de joc. Pare tare interesant si ce zici matale.

 8. Experiment | toane | admin
 9. chinezu Reply

  bai, small world are si o parte nasoala, adica daca te prinde, nu mai scapi de el :))

 10. Haotik Reply

  Mirinel (Mihai Irinel) se intalnea cu gasca in bucuresti duminica si bagau board game.

  Eu as incerca starcraft sincer.

 11. Clarisa Reply

  Aseară am nimerit la o seară de boardgames în Tabiet (ceainăria, nu cafeneaua) şi au o groază de jocuri. Pe mine m-au învăţat nişte oameni prietenoşi Carcassonne – nu durează foarte mult şi e prietenos cu începătorii.

 12. Manuel Reply

  Joc, dar pe calculator. Si shootere cu pistoale , bombe si alte alea :D

 13. chinezu Reply

  @manuel
  bine, mah, mai urmeaza sa spui ca joci si Animale din continente si e clara treaba :))
  lasa si tu calculatorul si baga un piticot ceva acolo, sa te mai dezinternetizezi :)))))

 14. Alexandra Reply

  Interesant jocuri, eu le-am descoperit de curand.

  Printre preferatele mele sunt DIxit si Carcassonne.

  Eu am fost si la doua din intalnirile lunare organizate de TarabaDeJcouri.ro si pot spune ca nu stiu cand a trecut timpul.

 15. andrei cismaru Reply

  daca ma apuc de whist, rummy sau colonistii din catan uit ca exista social media si internet :)

 16. Auras Reply

  Domnu’ … mie nu mi-a placut Small World :D
  Prea multe rase, prea multe reguli, prea multe necunoscute, am anulat orice tentativa de a intelege jocul ala dupa o ora. Am prieteni care sunt, totusi, fani, asa ca poate o fi ceva de capu’ lui.
  Prefer insa oricand un catan, risk, monopoly sau reteaua energetica oricarui joc cu monstruleti :D

 17. Ramona-Sandrina Ilie Reply

  Eu mă joc uneori nopţile (că doar atunci am timp :D) NFS (2-ul pt că ăla mi-a plăcut cel mai mult prin posibilităţile care le oferă ) Tycoon şi îmi place deoarece îţi permite să îţi dezvolţi industria, transporturile, oraşele şi poţi modela terenul. Mă rog, îţi pune puţin mintea la contribuţie. Îmi place încă Dune2000 şi Age of Empire :) pentru că acolo dezvolţi dar şi lupţi, DAR dragostea vieţii mele rămâne pe veci Star Craft.

  În afara computerului modelez cu fiica mea plastelină :))), facem puzzle, jucăm “Nu te supăra frate”, “Piticot”…şi facem teatru de păpuşi sub masa din bucătărie. Deci, sunt un om bogat şi ocupat :))).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.