Care după care blogger se ia? Sau de ce înjur pe blog

Îmi zice cineva ieri că mă iau după alți bloggeri și folosesc cuvinte dure ca să îmi fac trafic. Asta apropo de tristețea mea de ieri. Vă întreb direct dacă vi se pare că eu sau alți bloggeri ne luăm unii după alții și cam are ar fi ei și cum adică ne luăm unii după alții? Asta ca să avem subiect de discuție.

Apropo de trafic, am o strategie foarte clară (deși uneori tare greu de controlat…) de a-mi menține traficul la un anumit nivel. De fapt, eu nici nu îi mai spun trafic, ci comunitatea. Asta este miza mea, nu mii de oameni pe zi care nu au nici o treabă cu mine, iar eu nici o treabă cu ei.

Cât despre faptul că mai înjur la mine pe blog, chestiunea e simplă. Dar nu la o privire superficială, așa cum se uită mulți. Înainte înjuram mult mai mult. Pentru că, în esență, eu sunt un derbedeu. Dar un derbedeu care își dă seama că nu e perfect, că e bădărăn uneori, că e gherțoi din când în când și că, din aceste cauze, trebuie să se controleze, să se schimbe, să devină mai bun. Ceea ce, cu voia dumneavoastră chiar am făcut. Nu pentru că aveam de scris pe blog, dă-i pace, ci pentru că așa am simțit că trebuie să fac ca persoană. Și o să merg pe același drum.

Dar niciodată nu o să pot să nu mai fiu derbedeu. Indiferent câte fracuri 2.0 aș pune pe mine. În plus însăși ideea de a nu mă arăta așa cum sunt aici pe blog îmi repugnă din start. Iar când înjur, atunci să știți că așa simt cu adevărat și că nici măcar straturile de politețe pe care mi le pun în fiecare zi nu au mai putut opri tristețea, enervarea sau pur și simplu golănismul meu.

Prefer, însă, să fiu așa. Și să intru la judecata voastră, așa cum o fac zi de zi. Pentru că înainte (mereu înainte) de a fi blogger, eu sunt om. Unul imperfect. Așa ca voi.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Care după care blogger se ia? Sau de ce înjur pe blog”

  1. Acum…, si injuraturile in exces, parca isi cam pierd din farmec. Plus ca, e nevoie totusi si de ceva minte pentru niste injuraturi „cu stil”. De acord insa cu partea asta: Dar niciodată nu o să pot să nu mai fiu derbedeu; niciodata nu stii cand e nevoie sa fii derbedeu, asa ca mai bine sa fii pregatit, decat surprins… :))
    P.S. Sunt cateva bloguri ale unor „grei” pe care abunda injuraturile; nu numai ca sunt nejustificate de cele mai multe ori, dar sunt si total lipsite de imaginatie; cam penibil(i).

  2. Multa lume nu face diferenta intre un cuvant „obscen” (desi am o mare problema cu termenul asta) spus asa fara nici un motiv. Si un cuvant obscen , spus intr-un anumit context.

    Daca va mai aduceti aminte clipul celebru cu Adi Despot si cu 3 in PLM….atunci s-a tolerat limbajul deoarece era evident ca reporterita e proasta :)

  3. Pingback: Licuriciul Orb » De la o varsta, nu ne mai sade

  4. Pingback: Ovidiu Eftimie » No că am facut-o şi pe asta

  5. Pingback: De ce nu moderez comentariile pe blog | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.