Ce filme am văzut io, ce filme îmi recomandați voi. Istorice

Am în plan să văd cât mai multe filme istorice. Numai că, firește, am extrem de puțin timp. Așa că am zis că mai bine să apelez, din nou, la expertiza voastră și să vă întreb ce îmi recomandați :) Pentru că mă gândesc că măcar așa am un punct de pornire, o listă pe care mi-ați făcut-o voi, și e mai ușor decât să bâjbâi :D Merci.

Mary, Queen of Scots (1971).  Bun film. Care nu se complică excesiv cu romanțări și alea, alea, ci încearcă să reconstituie evenimentele istorice așa cum lumea bună a istoricilor zice că s-au cam întâmplat. Vanessa Redgrave, tânără rău, vă dați seama :)), joacă un excelent rol principal, făcând o Mary foarte credibilă. Am văzut și o foarte bună regină Elizabeth, jucată de Glenda Jackson, iat Timothy Dalton este Henry lord Danley, un tembel aristocrat cretin, jucat cu maximă îndemânare :) Filmul primește clar o bere rece.

Barbarossa (1953). L-am vazut asa din inerție. Dar, no, ce să zic, am cam zâmbit la el, pentru că era cum se făceau filmele ale atunci în anii ăia. Adică atât de previzibile și de automatice, ca să zic așa, încât cred că m-am uitat până la capăt numai ca și o curiozitate istorică. Evident un fel de apă sfințită.

Legendă: sistemul meu de notare a filmelor este cel de mai jos.

No dă-i pace. Adică numai și numai dacă te lovește o plictiseală cumplită și ai vreme de pierdut să te uiți la el.

Apă sfințită. Adică filmul nu m-a enervat foarte tare, dar nici nu am ținut minte mare lucru din el.

Bere rece. Adică un film bun. Punct.

The shit. Adică un film excelent. Punct.

12 comentarii la “Ce filme am văzut io, ce filme îmi recomandați voi. Istorice

 1. Laurentiu Buica Răspunde

  Incearca Saving Private Ryan, Enemies at the Gates, Spartacus, Lawrence al Arabiei, Ben Hur, Che: Part one si Part two, Quo Vadis, Julius Caesar, MIhai Viteazul si lista poate sa continue.

 2. Vova Răspunde

  Tati, iti recomand eu doua filme foarte tari. Coco Chanel (asa, simplu, nu coco avant chanel), si Young Victoria. Filmele astea cred ca intra la „THE SHIT” .:)

 3. Cata Răspunde

  No, daca vrei niste oldies but goldies, cauta Tunurile din Navarone sau Unde se Avanta vulturii (astea pentru relazare). La capitolul filme de craniat la ele, iti recomand Instinct (A. Hopkins).

 4. Valentina Răspunde

  Daca vrei sa vezi filme cu si despre perioada nazista, poti incerca „The boy in striped pajamas” , „Downfall” (titlul original: „Der untergang”) sau „Black book” (titlul original: „Zwartboek”). Vizionare placuta!

 5. Claudiu Răspunde

  Serial: Rome. 2 sezoane. Fantastic serial!
  Serial: Dinastia Tudorilor. am vazut primele 3 sezoane…dupa m-am plictisit. Totusi, recomand.
  Spartacus – filmul.
  The Gladiator…dar o dam deja in scenarisme.

 6. Ado Răspunde

  Doua despre aceeasi tema:

  Jeanne la Pucelle I – Les batailles + Jeanne la Pucelle II – Les prisons (1994 – Sandrine Bonnaire)

  si

  Joan of Arc – The Messenger (1999 – Milla Jovovich)

  Si alte cateva:

  Chi bi 1 + Chi bi 2 (desi sunt chinezesti, dau clasa oricarei productii americane) | Enemy at the Gates | Elizabeth: The Golden Age | Der Baader Meinhof Komplex

 7. Florin Răspunde

  Un film care ti-l recomand, din 1994 este The Shawshank Redemption. Este unul din cele mai bune filme vazute de mine. Iau un film Horror bun, Mirros :).

 8. Petrutz Răspunde

  Eu ti-as recomanda „The Tudors” , cel mai tare film istoric.

 9. chinezu Răspunde

  dragilor, merci
  am vazut cam jumate din filmele de care ziceti
  dar de cealalta jumatate ma ocup in perioada urmatoare :)

 10. Bărbat la Cratiţă Răspunde

  „Glory” – un film nu foarte cunoscut la noi, da` care a castigat 3 premii Oscar si in care joaca unii dintre actorii mei preferati (Denzel Washington, Morgan Freeman). E despre razboiul de secesiune american, despre voluntarii negri. The shit.
  „Letters from Iwo Jima” – al doilea razboi mondial, un film diferit de cele clasice deoarece actiunea e vazuta prin ochii unui japonez. Cred ca merita o bere rece. Ceva in genul cartilor lui Sven Hassel, doar ca filmul asta e f serios, nu e deloc amuzant :)
  Ti-as recomanda si „Band of Brothers” – despre debarcarea din Normandia, un fel de mini-serial facut de HBO, bine documentat si cu buget mare. „I Claudius”, un serial vechi (cu putine episoade) gen „Rome” si „The Tudors”. deja recomandate mai sus.

 11. Madeline Răspunde

  Elizabeth si Elizabeth: The Golden Age, precum si Robin Hood, toate cu Cate Blanchett. Braveheart probabil ca l-ai vazut.. The Queen, cu Helen Mirren, Empire Of The Sun, cu un Christian Bale emanand potential.. Hotel Rwanda, si parca si The Last King Of Scotland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: