Câți dintre voi aveți aceeași părere despre mine

Am citit postarea lui Tudor, pe care o redau integral mai jos, fără să respir. Nu știu cum sunteți voi, dar eu când văd astfel de efecte pe care le am asupra oamenilor, mă tulbur mai mult decât orice. Pentru că simt o responsabilitate teribilă… Mai ales că l-am cunoscut pe Tudor și clar mi-a făcut impresia de om care nu prea te menajează când are ceva de spus. De aceea, textul de mai jos, de pe blogul lui, a fost o surpriză totală și o onoare extraordinară. Lucru pentru care îi mulțumesc :)

Vreau să vă întreb dacă mai sunteți și alții care gândiți ca și Tudor? Sau nu, vreau să vă întreb cât de exagerat vi se pare ce a scris el? Sau nu… Dracu știe ce am vrut să întreb, că m-am fâsticit tot…

Textul lui Tudor

”Dacă faci parte dintre cei care-și urmăresc zilnic rapoartele de monitorizare a traficului și săptămânal poziția în zelist, bănuiesc că ai sesizat cine ocupă săptămâna asta poziția de lider în ZeList. Nu are emisiune tv. Nu este reprezentantul unui ong. Nu suferă de o boală incurabilă. Nu are un blog multi-user. Deci, se poate. Avem un nou lider zelist în blogosferă.

Am avut ocazia să-l cunosc personal (cand? – click aici). Mi-a atras atenția în special încrederea pe care o avea în blogosfera locală. Chiar dacă suntem mai puțini și ne întâlnim mai rar, el nu a ezitat niciodată să ne trateze cu respect și să aștepte reacții din partea noastră. De la el am învățat că nu contează prezența în blogroll sau numărul de comentarii obținute, ci numărul celor pe care reusești să-i mobilizezi într-un anumit proiect comun. Dacă stăm și ne batem în link-uri și în comentarii, fără să învățăm nimic și fără  să ne implicăm în activitățile comunității din care facem parte, se cheamă că tăiem împreună frunză la câini.

In momentul în care l-am văzut în frunce, am zis să aștept să văd … în cât timp se strică. Se spune că pe prima poziția a unui podiu bate vântul atât de tare încât riști să rămâi doar cu mintea cea de pe urmă. Dar el e chinez. El gândește și se comportă altfel decât suntem noi obișnuiți. El nu se comportă conform „sfaturilor”, ci își dă frâu naturaleții. Dacă are ceva de spus, spune – indiferent dacă e de bine sau de rău.

Chiar dacă umblă zvonul că ar intenționa să se retragă din ZeList – acum că a demonstrat că este în măsură să ajungă pe primul loc, îmi doresc să mai treacă câteva ierni până când va ceda acestă poziție. Nu am ascuns faptul că nu sunt un fan ZeList, dar nici nu pot nega că numărul celor care îl utilizează este destul de mărișor. Dacă ei își doresc o poziție în ZeList, măcar să îi ofere o valoare acestei poziții.

Una din primele mișcări ale chinez-ului în această postură constă în oferirea unui cadou de 125 x 125 (pentru detalii – click aici).

Fiecare dintre noi când era mic își dorea să fie ca cineva. Eu îmi doream să fiu Superman. Să pot zbura și să ajut lumea. Acum am mai crescut, dar am momente în care simt nevoia să-mi aleg un idol. Il văd, îl apreciez și îmi doresc să fiu ca el – în ciuda sabiei lui Damocles cu gândirea individuală.

Atât timp cât în jurul nostru predomină exemple negative, așteptările mele de la cei de lângă mine sunt minime. Imi doresc să existe cât mai multe exemple pozitive. Să existe exemple pe care alții să-și dorească să le urmeze. Acesta este și motivul pentru care îl doresc lui Cristi cât mai multe notimpuri în poziția respectivă și puterea de a ne oferi cât mai multe exemple de urmat. Este primul din topurile Zelist pe care îl urmăresc din plăcere.”

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Câți dintre voi aveți aceeași părere despre mine”

  1. era o perioada cand te citeam des. apoi a intervenit ceva si nu am mai intrat. nu mai stiu ce. in fine. am revenit dupa un timp, citeam si retineam din ideile tale. apoi intr-o zi, am dat drumul la tv. fara sa stiu pe ce canal. vorbeau niste oameni. eu stateam cu spatele la tv. la un moment dat, am recunoscut un stil de gandire, cu care am interactionat. mi-am intors privirea spre tv, era pe A3 si erai invitat.
    parerile lui tudor sunt ale unui om care te-a cunoscut personal. cineva care te stie doar de pe chinezu.eu nu are cum sa aiba aceeasi parere cu el, dar in general sunt sigur ca lumea are cuvinte de bine la adresa ta

  2. Tudor si-a exprimat punctul de vedere exact asa cum as fi facut-o si eu si mult mai multi care te-au cunoscut vreodata. Acum tot ce conteaza este sa ramai la fel, dar nu cred ca se pune la tine problema sa te schimbi cumva

  3. Sincer si eu am aceiasi parere despre tine. Esti printre putinii bloggeri de top care nu are aere, care este prezent mai la toate evenimentele ce au legatura cu social media si uneori mai si ajuti pe cei mici sa se ridice. Daca ar fi mai multi bloggeri mari care sa iti urmeze exemplu, poate si blogosfera româneasca ar creste. Dar cand cei noi se lovesc de bloggeri care in loc sa ii ajute le distrug sperantele….e cam greu sa isi mai doreasca sa faca ceva.

    Bafta si sa ne auzim de bine :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)