21.07.2017

Sunteţi nişte nesimţiţi!

Sâmbătă a fost una din cele mai pline de învăţăminte şi de satisfacţii zile din ultimele luni. Pentru că a fost ziua când m-am simţit atât de minuscul printre cei 150.000 de români, dar atât de mândru că particip la Let’s Do It Romania.

Despre cum a fost la Cornetu, lângă Bragadiru unde am strâns câteva sute de saci împreună cu gaşca DreamTeamRo (minus Make, cel care ne-a sunat de la Mânăstirea Gura Humorului şi ne-a promis că zice o rugăciune pentru noi :D), de Ruxa, de Mădălina şi de alţi prieteni şi cunoscuţi, scrie foarte bine Nicu, şi cu pozele aferente, aşa că nu vă mai plictisesc.

Mai bine bag io filmul de mai jos, din emisiunea în care am fost duminică dimineaţa la Antena 3 împreună cu Oana Brătilă. Şi în care îmi exprim elegant, dar fără echivoc poziţia legată de nesimţiţii din administraţia centrală, cărora li s-a rupt magistral de acest proiect de solidaritate naţională.

Întreaga emisiune este aici, prin grija tovarăşului Alex, căruia îi mulţumesc :)

Şi încă un film. Făcut de Mircea Meşter, cu o fabuloasă participare a unui excavator la curăţenie, dovadă irefutabilă că unii români sunt chiar cretini.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Io zic să învățați ceva de la mine și de la Arhi, zău

Am nevoie urgent de 44 comentarii ca să vă fac cinste!

17 comentarii

 1. luni, 27 septembrie 2010, 08:54

  Uite io-ti comentez aici, ca sa ma rid de piscotarii din online.ro

  Se poate ?

  Răspunde
 2. luni, 27 septembrie 2010, 10:04

  […] statul care păstorește cetățenii aruncători de gunoaie – vorbește pe șleau Chinezu aici. oamenii politici sunt mult prea ocupați să-și înfigă pumnalele în spinare și să creeze […]

  Răspunde
 3. Victor Museteanu
  luni, 27 septembrie 2010, 10:22

  Bravo Chinezule, you did it! Dar nu inteleg de ce astepti de la astia vreo dovada de bun simt morosenesc… La ei notiunea asta se incadreaza in sectorul „Bancuri cu ardeleni”.

  Răspunde
 4. luni, 27 septembrie 2010, 11:03

  lor li se rupe de mult de Romania, pe multe planuri. so, no surprise. e reconfortant sa mai vedem cate unul ca tine pe la televizor varsandu-si naduful. din nefericire, e doar o palida consolare fata de nesimtirea lor consecventa.

  Răspunde
 5. luni, 27 septembrie 2010, 12:24

  Ce rau mi-a parut ca n-am apucat sa prind emisiunea la TV, bine ca am ocazia acum, mersi. :)

  Răspunde
 6. luni, 27 septembrie 2010, 12:29

  Cand a inceput proiectul, eu ieseam din Bucuresti, ma indreptam spre Constanta. Deja erau stransi o groaza de saci si o mana de oameni au muncit enorm. Seara, la intoarcere, sacii nu erau ridicati. Vroiam sa ma duc si a doua zi, de curiozitate, sa vad daca a trecut cineva pe acolo sa ii ia. Mi-e ca intra toti cainii in ei, si bietii oameni s-au chinuit degeaba.

  Trebuie sa mentionez ca majoritatea voluntarilor erau tineri, ceea ce m-a bucurat nespus.

  Răspunde
 7. luni, 27 septembrie 2010, 13:32

  Acum ca am apucat sa vad filmuletul cap coada pot sa-mi spun parerea
  Intr-adevar a fost foarte urat gestul adiministratiei prezidentiale si a presedintelui in primul rand. Sunt convins ca ar fi fost si in avantajul sau sa se implice putin in aceasta campanie. :)

  Răspunde
 8. Mircea Pauseniuc
  luni, 27 septembrie 2010, 14:16

  Bravo domnule,…ai dreptate ….niste nesimtiti iubitii(lor) politicieni romani ! Dar, sa stii ca mai sint si exceptii in tara asta plina de …..De exemplu : in comuna Farcasa ,din MaramureS,tot personalul din primarie in frunte cu primarul Ioan Stegeran a iesit la „curatenie’.Mai mult decit atit, in comuna Farcasa(com cu putin peste 4000 de locuitori) au participat peste 400 de volunatari care au „periat” intreaga comuna.Deci iata ca atunci cind se vrea se poate.Dovada o puteti vedea accesind site-ul http://www.farcasa-maramures.ro (galerie foto :marea curatenie …Let’s do it ..in curs de actualizare) Am intilnit si o situatie care este in concordanta cu nesimtirea unor „romanasi” : ne-am intilnit la „granita dintre Farcasa si Ardusat cu viceprimarul din Ardusat care se plingea de numarul foarte mic de voluntari din acesta comuna (practic pe teren au fost doar citiva dintre cei „asistati social” si doua grupuri mici de elevi) – nu sint mai multi pentru ca nu i-au lasat parintii !!!!! Ce-ar mai fi de comentat?

  Răspunde
 9. luni, 27 septembrie 2010, 14:32

  frumos si bine spus, in dulcele grai chinezaresc :)

  Răspunde
 10. luni, 27 septembrie 2010, 14:37

  […] Cu acesta ocazie puteti vizona si clipu in care Chinezu acuza pe cei de la conducere ca “Sunteti niste nesimtiti” si asta pe buna […]

  Răspunde
 11. luni, 27 septembrie 2010, 19:00

  Si eu am remarcat cat de putina publicitate a avut la televizor. Cel mai mult pe Internet am auzit vorbindu-se despre asta.

  Eu cred ca are sens daca e continuata de alta campanie de responsabilizare si de ajutor pe la sate unde gunoiul e in fundul curtii.

  http://sirimie.blogspot.com/2010/09/lets-do-it-romania.html

  Răspunde
 12. miercuri, 29 septembrie 2010, 15:40

  […] să pun umărul la acţiunea Let’s Do It, România alături de tovarăşii din DreamTeamRO (Chinezu, Claudiu, Ștefan, Nicu) + Ruxa, Mădălina, Sorina și încă mulți alții, un adevărat Dream […]

  Răspunde
 13. joi, 30 septembrie 2010, 10:04

  […] 25 Septembrie, a fost marea zi de curatenie nationala. Dar despre asta probabil stiti. Sper ca ati aflat si faptul ca peste 150.000 de oameni s-au strans si peste 1000 de tone de deseuri au fost colectate […]

  Răspunde
 14. victor
  joi, 30 septembrie 2010, 10:25

  Da , cata nesimtire, la Farcasa viceprimarul Floare Muresan s-a prezentat la curatenie, dar de fapt cu horincia particulara e cel mai mare popuator din zona ! Dar si poluator moral ca-si castiga influente si putere cu palinca! Pe vremea lui Ceausescu nu lasau nici un mar culegatorilorla sfarsitul zilei de lucru, ce mai crize de isterie facea aia mica cand fugeam si nu ne putea lua merele! Azi e avocata, da numai la Bucuresti si-a luat examenul ca acolo si-a facut efectul palinca!

  Răspunde
 15. ciprian
  miercuri, 20 octombrie 2010, 14:02

  ce retardati , aveti prea multi bani …astia …si stati prea mult acasa de va plictisiti , ia sa munciti in pula mea in fiecare zi sa vedeti daca mai aveti chef sa strangeti gunoaiele

  Răspunde
 16. ciprian
  miercuri, 20 octombrie 2010, 14:09

  aveti prea mult timp la dispozitie ? mergeti la munca in fiecare zi cate 10 ore pe zi sa va vad atunci daca mai aveti chef sa strangeti gunoaiele + de asta o faceti o singura data pe an iar daca era s-o faceti in fiecare zi va apar bataturi in palma si riduri pe fatza , mai iesiti in pula mea de fake ce sunteti…vreti la televizor mi-am dat seama

  Răspunde
 17. ciprian
  miercuri, 20 octombrie 2010, 14:14

  vita aia blonda imbracata cu rosu se cunoaste ce chef de munca are , abia strange gunoiul sa nu se murdareasca cumva , daca vii la strans gunoiul te imbraci in pula mea pt strans gunoi

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *