Hai că începem să avem și ”grătărăgeală” premium

Grătarul. Am impresia ca deja e o mică genă din ADNul poporului nostru. Și nu o spun cu răutate. Maxim cu o fină (auto)ironie, căci și eu sunt mare fan de făcut gratare. Sa faci tu focul…, să pregătești tu carnea sau/și legumele… să ai sticla ”pompier” lângă tine în caz că se face vâlvătaie… să ventilezi (de obicei) cu poliesterul care rămâne de la pachetul de mici cumpărat… eh, frumos, ce să mai… :D

Mișto este că, părerea mea, toată activitatea asta grătărăgească nu ne place neapărat pentru mâncarea pe care o produce. Care mâncare, între noi fie vorba, nu e de restaurant de 5 stele :D Dar ce ne mai place să stăm la iarbă, să ieșim cu prietenii, să găsim un motiv de a fi împreună, să (și aici devin aproape mistic :D) aducem jertfe zeilor prin arderea cărnii în foc :D

Iar ”sculele” pe care le folosim pentru grătărăgeala noastră ce de toate zilele sunt pe cât de rudimentare, pe atât de folosite. Pentru că aia e ideea cu grătarul, să fim doar noi cu focul și mâncarea, fără nu știu ce tehnologie intermediară. Adică, mă scuzați, făcutul de grătar e printre puținele momente din viața noastră de civilizați când mai putem măcar mima încercarea de a încerca să redevenim cât de cât animale primare :D

La prostii de astea stăteam io și mă gândeam zilele trecute la Kopel’s unde musiu Copolovici ne făcea o demonstrație bucătăricească pe niște scule moderne de grătărăgeală. Inițial mi-am zis că, fiind vorba de grătar activity, ca să zic așa, nu cred că îți trebe nu știu ce modernisme (pe ideile prezentate mai sus). Asta până am gustat felurile pe care Copolovici le scoatea de pe grillul cu pricina. Moment în care mi-am dat seama că și în domeniu grătărăgelii, acum avem produse premium.

Nici nu știam că există grătare și grilluri de astea Big Green Egg. Pentru că nu aveam nevoie să știu. Mie îmi ajungea grătarul ăla clasic românesc, care din când în când se mai rupe de ruginit ce e :D (exagerez puțin, da’ înțelegeți ideea), pentru că, așa cum ziceam, nu mâncarea e principalul fel, ca să zic așa, când facem grătare.

Aici vine ideea de premium: dacă vrei ca și mâncarea să îți iasă extraordinar, cumpără-ți ceva de genul Big Green Egg. Pentru că și păstrăvii, și puiul întreg făcut pe el, și legumele, și cârnații, și carnea de vită și și desertul, toate făcute în același utilaj, au ieșit absolut extraordinar. Desigur, față de grătarul nostru sudat în spatele blocului, prețurile nu suportă comparație. Dar nici nu are rost să le comparăm. Căci dacă am face-o, toată chestiunea și-ar pierde întreaga savoare :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Hai că începem să avem și ”grătărăgeală” premium”

  1. Asta ma dat pe spate: „Gratar din otel portelanat; „. Cum o iesi nene shnitzelul cu piure si muraturi?!?!

  2. Jupane Chinez, chiar 50 de milioane de lei vechi sa dau pe un gratar?! De banii aia imi cumpar un junghi de Dacie 1300, ii montez gratar in portbagaj si imi mai raman si bani de mici. Basca faptul ca nu oricine in Bucurestiu asta se da jos la semafor sa intoarca micii :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.