Dacă de mâine nu ar mai exista Antena 3 și Realitatea TV

Vladimir îmi adresează o lepșă cu întrebarea din titlu. Credea că mă pune în încurcătură pișicherul :D De fapt, răspunsul e mult mai simplu decât crede lumea. Chiar dacă cele două clasice, să le spunem așa, televiziuni de știri din România nu ar mai exista, ar răsări altele care ar face exact același lucru. Și spun asta încercând, indiferent cât de tentați sunt unii să speculeze pe servituțile acestor televiziuni (atâtea câte sunt) și nici măcar să dea o minină ochiadă înspre virtuțile lor, să rămâne ancorați în meandrele concretului, vorba Bunicuței. Adică, faptul că unii își doresc ceva, asta nu înseamnă că se va și întâmpla. Ba chiar dimpotrivă :)

Bun, dar hai, de dragul argumentației, să zicem că, din dracu știe ce motive, cele două televiziuni vor sucomba brusc și iremediabil. Shit happens, după cum ne învață recenta întâmplare tristă cu Cațavencu SA. În secunda doi, televiziunile de știri de pluton 2, să le zicem așa (și nu le mai nominalizez din rațiuni de comoditate, zău), s-ar bate pe oamenii care au lucrat în cele două TVuri clasice, am asista la o vânzoleală de schimbări de acționariat și de încercări de a umple gaura (market shareul) ivită pam-pam pe piață și, evident, am vedea și niște re(lansări) cu surle și trâmbițe de, firește, ceea ce fiecare astfel de instituție nouă (și nu prea) va considera că este ”cea mai impecabilă televiziune de știri din România”.

Din punctul de vedere al telespectatorului (căci mă încearcă un feeling că ar trebui, de dragul argumentației, să ne gândim și la el), toată chestiune ar fi de un plictis absolut, ocazie cu care, poate, ar redescoperi alte televiziuni gen Animal Planet. Dar numai până s-a reașeza piața, după ce s-au pierdut luni întregi de știri obiective și profesioniste.

PS: Și da, desigur, în lipsa celor două, oamenii vor deveni fanii OTV, televiziunea care nu moare, nu se predă dar nici nu ne lasă pe noi să trăim.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

30 thoughts on “Dacă de mâine nu ar mai exista Antena 3 și Realitatea TV”

 1. Cred ca era vorba de ce s-ar intampla daca ar disparea acest tip de TV inclusiv Otv…ar incepe oare decretinizarea poporului roman?

 2. In ceea ce ma priveste n-ar fi nicio diferenta. Top Gear e si pe Discovery, emisiuni de vacanta sunt si pe National TV si alte posturi iar despre stiri, numai de bine, topoare sunt pe Pro, amante pe Antena, inundatii pe TVR. Deci nu pierdem nimic. Iar cand se intampla ceva pe afara, traiasca CNN, BBC si Euronews.

 3. @Mihai
  e grav daca ai inceput sa inveti de la anonimi
  a caror principala valoare e ca nu au coaie sa isi asume identitatea
  poti sa ma intrebi, cum e si firesc, daca vrei sa afli ceva
  s-ar putea sa ai surpriza sa iti raspund si, vorba ta, sa inveti ceva

 4. @Chinezu: habar nu am cine e..din punctul meu de vedere poate fi pana si un coleg de-al tau de servici.N-am idee. Am presupus ca daca nu i-ai raspuns este adevarat.Cer scuze daca te-am deranjat cu ceva.Deci sa inteleg ca nu ai nici o legatura cu cele doua posturi de care vorbesti.Ok fine by me.Am sters ceva din memorie si am invatat ceva nou! :)

 5. @Mihai
  stai linistit ca totul e ok :)
  nu am nici o legatura cu antena 3 sau realitatea
  ma rog, cu exceptia faptului ca stiu pe multi de pe acolo
  nu am contract cu ei, nu primesc nici un leu pentru aparitiile acolo, nu am nici un fel de relatii contractuale sau de afaceri cu ei
  astea ti le spun tie, ca unora oricat le spui, tot degeaba, iti racesti gura de pomana :D

 6. Hmmm…ce pacat ca disparitia acestor doua televiziuni nu va rezolva nimic in privinta strilor profesioniste (sau macar pertinente) ci va da frau liber altora mai slabe profesional (din lipsa de inspiratie alatur „profesional” acestor junghiuri cu scuzele de rigoare). Insa, gandesc eu, nu au nici o vina ele ci publicul, care are un mare aport pentru directia in care se indreapta televiziunile.

 7. Acum am avut placerea de a citi raspunsul tau pentru ca ultimile 3 zile mi le-am petrecut la plaja si la pescuit in Sulina. Superba locatie (dar asta e alta discutie).
  Cat despre Animal Planet ..;. cred ca zilnic ni se prezinta cel putin un pradator si pe posturile mentionate…!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.