Episodul one

22.04.2008

S-a hotărât brusc. Că şi aşa îl tot freca gândul cam de când anunţase pe blog, pe la începuturile sale relativ jenante, că se va apuca să scrie un foileton. Acuma, dacă tot luase hotărârea şi s-a apucat de scris (întâi în word şi apoi hopa cu copy paste), a stat puţin să se gândească de ce nu a scris nici un rând până acuma. Habar nu a avea. Au fost altele mai importante, nu a avut dispoziţia necesară, alea, alea, alea. Oricum nu mai contau de nici o culoare acuma motivele. „Bagă cărbuni înainte”, se gândea, încercând să îşi imagineze posibilele comentarii pe blog după ce o să posteze primul episod. Râse înfundat. Mă rog, a fost mai mult un rânjet. Dar, desigur, înfundat. Şi nu rânjea la mişto, aşa, ca un netrebnic cu lap top. Ci rânjea cu drag, amuzat, delicat, anticipând şi comentariile fanilor cu bravo, băăăăăăă, dar şi criticile celor care din datul cu presupusul şi cu părerea îşi alimentează bateriile sufletului şi, arareori, ale creierului. Deci, rânjea…

Hopaaaaaaaaaaaaa… Ia uite că tot scriind (de parcă scrisese deja 3 hectare ca să folosească „tot”), mai luă o decizie: să nu dea cu delete sau cu backspace indiferent de ce prostii ar scrie sau ce dezacorduri ar face. Nu prea înţelegea nici el de ce a luat decizia asta, dar aşa i s-a părut funny. Şi, în plus (şi aici rânjetul se lăşeşte), la categoria fuuny include şi feţele unora care vor citi şi vor rezona în fel şi chip cu tentativa de meta-limbaj pe care îl foloseşte. Mişto. Chiar mişto.

Şi încă ceva, Evident că nu va răspunde le comentarii. Nu se face aşa ceva. Adică ce să comenteze la comentarii? Adică un respectiv sau o respectivă îşi dă cu părerea despre ce scrie el în foiletonul de rigoare şi el ce ar trebui să mai zică? E părerea cuiva, să îi fie de bine şi la revedere multă. Deci, da. Nu va răspunde la comentarii. Miştooooooooooooo…

Bun, că tot a bifat sumar capitolul metodologie, despre ce dracu să scrie? Nu că nu ar fi subiecte căcălău. Că sunt subiecte căcălău. Dar, băăăăăăăăăăăăăăăăăăi, nu ştiu de ce i-a venit în minte la faza asta o expresie a profesoarei de română din generală, care spunea că opera literară trebuie să se închidă rotund ca un cerc. Cum adică să te gândeşti la finalul oprei, când tu nici măcar nu ai început-o bine? Şi cum să te gândeşti la nişte abureli voit foiletonistice valabile să poarte numele de operă literară? Deşi, pe de altă parte, pe de alte părţi chiar, la câtă maculatură s-a scris şi se scrie, una în plus chiar nu mai are importanţă. Mai ales că asta nu va fi maculatură. Că doar se scrie pe blog, ce dracu, care maculatură???

Va scrie despre…

Va scrie despre…

Va scrie despre…

Acuma serios. Va scrie despre…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Episodul one”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.