Sunteţi de stânga, de dreapta sau vi se rupe?

De fiecare dată când apar pe la ceva emisiune la televizor unii îmi spun că ţin cu liberalii. Alţii că sunt PSDist clar. Ba chiar unii îmi reproşează culoarea portocalie a simţămintelor mele politice. Şi mai este şi varianta pe invers, adică toată lumea îmi reproşează că “se vede” că urăsc ba pdliştii, ba pesediştii ba liberalii, ba pe mama, ba pe tata.

De aceea, aşa ca într-un exerciţiu de auto-cunoaştere cunoscându-i pe ceilalţi :D, vă întreb şi pe voi cum staţi cu politica? Şi vă invit să mă loviţi şi cu comentarii, dar să şi votaţi în sondajul de mai jos.

Hai merci şi să votaţi bine…

[polldaddy poll=3310339]

26 comentarii la “Sunteţi de stânga, de dreapta sau vi se rupe?

 1. blogtrekker Reply

  Eu sunt de centru-jos si nu ma simt reprezentat de nici unul din curentele din poll.
  Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu.

 2. Marius Moga Reply

  Daca il urasc pe Basescu si PDL-ul (deci, de dreapta), dar il apreciez pe Antonescu si as vota cu PNL-ul (deci, tot de dreapta), eu de ce parte sunt?

 3. globber Reply

  desi am votat ca mi se rupe de politica …
  tot sustin : jos base si guvernu lui boc :D

 4. writeman Reply

  sunt cam de dreapta si mi se rupe de politica de la televizor, care e demagogie, nu politica. politica in care cred eu e sa-mi fac treaba, indiferent care o fi ea la un moment dat. si traiasca libera concurenta, da?!

 5. Daniel Buca Reply

  Este un formular prea general, ar fi trebuit, probabil, sa incluzi si varianta asta http://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism .
  Si ar mai fi trebuit sa precizezi ca nu te referi strict la peisajul politic romanesc ;)

 6. Pyro Reply

  Cand m-a intrebat un tip din america cum e in Romania… m-am gandit vreo 5 min ce naiba sa ii raspund.
  R: Este o tara frumoasa dar pacat ca uneori dai si de oameni prin ea. ( cu mici exceptii)

 7. Dimulescu Reply

  Ce e la noi nu e politică, e hinghereală.
  Recte nu contează cum e unul sau altul,
  de ce culoare e, contează cum îl tăvălești.
  Iar mie de hinghereală mi se rupe.

 8. Andrei_MGS Reply

  O sa ai o majoritate covarsitoare la “Mi se rupe de politica”

 9. Lucia Verona Reply

  Eu sunt de stînga, dar asta nu înseamnă că ţin obligatoriu şi necondiţionat cu PSD. La testul cu busola politică rezultatul meu este clar, “stînga libertariană”.

 10. ionut iancu Reply

  pnlist pana la moarte:))))) si antibasescu tot asa:P:P:P

 11. dennis Reply

  chiar daca mi se rupe, tot ma afecteaza. toti se dau ca ar fi de stanga, dreapta, centru, sus sau jos, dar fiecare e in functie de interesul propriu. cred ca asta e raspunsul la intrebarea ta

 12. Anda Reply

  Teoretic, de centru cu tendinte liberaliste. Practic, am votat ca mi se rupe. Cel putin acum si aici.

 13. fanel Reply

  Cred ca imi fac partid de orientare: “Mi se rupe de politica” ca vad ca sunt cei mai multi :)))

 14. Dan Lee Reply

  @Marius Moga Cine te-a păcălit că PD-L sunt de dreapta? De fapt toate partidele din România sunt total lipsite de ideologie, singura lor doctrină politică fiind “să trăiască ai noştri şi afacerile noastre şi să moară duşmanii”. De fapt şi toată gargara asta cu stânga şi dreapta este o abureală. Puţină lume ştie ce înseamnă de fapt “stânga” şi “dreapta” şi de unde provin aceste denumiri. Personal ader la valorile conservatoare (naţionalism, tradiţii, credinţă), deci într-un fel de dreapta, dar nu suport organizarea socială şi economia de tip capitalist, unde banul guvernează totul.

 15. anndryusha Reply

  Ultimele cuvinte ale lui Bulă, în decembrie ’89:
  – Liber dreapta! :))))))

 16. căţelul alpha Reply

  Eu sînt de porc. De porc de cîne :D

 17. Shmen Reply

  Cum am spus si intr-un post … mi se rupe de politca

 18. Pavel Reply

  Marius Moga, PNL e de dreapta, PDL e de centru-dreapta, iar daca s-ar respecta vreo dogma politica, diferenta ar fi consistenta. La noi, insa, toate partidele sunt de stanga desi nu o recunosc asta. Au programa si idei standa doar in Registrul Partidelor Politice si atat.

 19. Mihai Reply

  Nu ne mai traaaaaaaaaaaaaaaageti pe dreaptaaaaaaaaaaaaaa http://www.youtube.com/watch?v=pyKzv8aiiPE :)

 20. Cristi Ganescu Reply

  Constat, tot mai mult, cu tristete, cum se propaga o “americanizare” a populatiei. Acest termen de “americanizare” este intr-un fel nedrept atribuit americanilor de catre mine, o varianta mult mai corecta fiind “Goerge Bush-izare”. Ma refer scrict la APARTENENTA PRIN EXCLUDERE.

  Acum, saracu’ Chinezu are perfecta dreptate. El daca nu este de acord cu liberalii este pedelist, daca nu este de acord cu pesedistii este liberal, daca injura gropile din asfalt este peremist, si daca nu este de acord cu ce zice soacra este misogin.

  Toata acesta mentalitate de “daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra” o intalnim la americani, care spun simplu: “Noi luptam impotriva teroristilor. Daca nu esti cu noi, atunci esti impotriva noastra. Daca esti impotriva noastra atunci esti terorist.” Intrebarea mea este simpla: “Ce razboi vreti sa porniti, impotriva cui si mai ales ce castigati din acesta?”

  Vreau sa inchei prin a lamuri pe toata lumea. Chinezu nu este nici PSD-ist, nici PDL-ist, nici PRM-ist, nici UDMR-ist, nici Marx-ist, nici Comun-ist, nici Fasc-ist. El este LUNET-ist.

  Domnu’ Chinezu, eu va sunt alaturi si va sustin in demersul blogeristic de a va dezice de orice grupuri de interese ce vi se pot atribui gratuit. SA PLATEASCA DA-I IN MA-SA!

 21. Mihai Reply

  Inainte de toate Chinezu este un tweetmeet-urist de frunte! :)))

 22. artistu Reply

  sper totusi ca pan la urma PSD-ul sa se “spele” de pacate si de pacatosii lui si sa devina un real partid de stanga in care sa nu imi fie scarba sa ma inscriu! Pana atunci ramn doar cu speranta! ;)

 23. Daniel Buca Reply

  @artistu : in fiecare partid vor fi, intotdeauna, si oameni de calitate si lepre si psd-ul nu face exceptie.

 24. artistu Reply

  Da’, dar eu astept momentul in care vor fi aia buni un pic mai multi decat aia raii! ;)

 25. Daniel Buca Reply

  @artistu : cred ca momentul ala va veni, natural, dupa 2012

 26. Dan Ciulea Reply

  sincer, sunt de dreapta…dar nu in RO… aici nu se face politica…nici ei nu au o culoare politica (nu ma refer la numele partidului)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.